Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Güzel; Peygember’i sevmek gerekli taatlardan biridir

EKONOMİ 02.01.2015 - 16:15, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:48 3399+ kez okundu.
 

Güzel; Peygember’i sevmek gerekli taatlardan biridir

Diyanet ve Vakıf Çalışanları Sendikası (DİVA-SEN) Aydın İl Mali Sekreteri Ahmet Güzel, “Peygamberi sevmek, her mümin için gerekli taatlardan biridir” dedi.

Diyanet ve Vakıf Çalışanları Sendikası (DİVA-SEN) Aydın İl Mali Sekreteri Ahmet Güzel, “Peygamberi sevmek, her mümin için gerekli taatlardan biridir” dedi. Güzel, Mevlis kandili nedeniyle yayınladığı mesajda; “Mevlid; doğum zamanı demektir.Hicri Rebuu-l evvel ayının 12. gecesi Mevlid Kandilidir. Dolayısıyla Fahri Kainat Efendimizin doğum yıl dönümü. Peygamber efendimizin, doğum günü bütün Müslümanların bayramıdır. Onun doğduğu çağda dünyanın her tarafında cehalet, zulüm ve ahlaksızlık almış yürümüştü. Allah inancı unutulmuş, insanlık korkunç ve karanlık bir duruma düşmüş, dünya yaşanmaz hale gelmişti. Peygamberimizin tebliğ ettiği İslam dini ile dünya aydınlandı, kalpler nurlandı gönüller huzura kavuştu, O’nun doğumu ile insanlık çok hayırlı ve mübarek bir başlangıca adım attı. Şanlı Peygamberimizin dünyaya teşrifinin her yıl dönümü Müslümanlar arasında yüzyıllardan beri büyük bir coşku ile kutlanmaktadır. Hz. Peygember’i sevmek, her mümin için gerekli taatlardan biridir. Hiç şüphe yok ki Allah sevgisinden sonra sevgiye en layık olan peygamber sevgisidir zira yüce Allah bir ayet-i kerimede Hz. Peygamber’e hitaben şöyle buyuruyorlar; ‘Ey habibim de ki: Eğer Allah’ı seviyorsanız bana uyunuz ki Allah da sizi sevsin ve günahlarınızı bağışlasın. Allah son derece bağışlayıcı ve esirgeyicidir’ Bu vesile ile yolumuz, yaşantımız, ahlakımız, davranışımız hep sevgi ve muhabbet üzerine, zulümden uzak bir dünya olsun dikek ve temennileriyle üyelerimizin, meslektaşlarımızın, hemşerilerimizin ve bütün alem-i İslam’ın Mevlid kandilini kutluyor, hayırlara vesile olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.
Diyanet ve Vakıf Çalışanları Sendikası (DİVA-SEN) Aydın İl Mali Sekreteri Ahmet Güzel, “Peygamberi sevmek, her mümin için gerekli taatlardan biridir” dedi.

Diyanet ve Vakıf Çalışanları Sendikası (DİVA-SEN) Aydın İl Mali Sekreteri Ahmet Güzel, “Peygamberi sevmek, her mümin için gerekli taatlardan biridir” dedi.

Güzel, Mevlis kandili nedeniyle yayınladığı mesajda; “Mevlid; doğum zamanı demektir.Hicri Rebuu-l evvel ayının 12. gecesi Mevlid Kandilidir. Dolayısıyla Fahri Kainat Efendimizin doğum yıl dönümü. Peygamber efendimizin, doğum günü bütün Müslümanların bayramıdır. Onun doğduğu çağda dünyanın her tarafında cehalet, zulüm ve ahlaksızlık almış yürümüştü. Allah inancı unutulmuş, insanlık korkunç ve karanlık bir duruma düşmüş, dünya yaşanmaz hale gelmişti. Peygamberimizin tebliğ ettiği İslam dini ile dünya aydınlandı, kalpler nurlandı gönüller huzura kavuştu, O’nun doğumu ile insanlık çok hayırlı ve mübarek bir başlangıca adım attı. Şanlı Peygamberimizin dünyaya teşrifinin her yıl dönümü Müslümanlar arasında yüzyıllardan beri büyük bir coşku ile kutlanmaktadır. Hz. Peygember’i sevmek, her mümin için gerekli taatlardan biridir.

Hiç şüphe yok ki Allah sevgisinden sonra sevgiye en layık olan peygamber sevgisidir zira yüce Allah bir ayet-i kerimede Hz. Peygamber’e hitaben şöyle buyuruyorlar; ‘Ey habibim de ki: Eğer Allah’ı seviyorsanız bana uyunuz ki Allah da sizi sevsin ve günahlarınızı bağışlasın. Allah son derece bağışlayıcı ve esirgeyicidir’ Bu vesile ile yolumuz, yaşantımız, ahlakımız, davranışımız hep sevgi ve muhabbet üzerine, zulümden uzak bir dünya olsun dikek ve temennileriyle üyelerimizin, meslektaşlarımızın, hemşerilerimizin ve bütün alem-i İslam’ın Mevlid kandilini kutluyor, hayırlara vesile olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.