Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Gürültüye karşı eylem yaptılar

GÜNCEL 18.06.2017 - 15:13, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 4169+ kez okundu.
 

Gürültüye karşı eylem yaptılar

Kuşadası'nda mahalle sakinleri gürültüyü protesto etti

AYDIN– Aydın'ın Kuşadası ilçesinde marina bölgesinde oturan Türkmen Mahallesi sakinleri, gürültülü müzik yayınlarından rahatsız oldukları gerekçesiyle eylem yaptı. Kuşadası'nda marina ve Akyar bölgesinde oturan Türkmen Mahallesi sakinleri, belediye KEGEV tesisi ile eğlence yerlerindeki müzik yayınlarının oluşturduğu gürültünün dayanılmaz boyuta ulaştığını belirterek eylem yaptı. Eylemde yapılan açıklamada, “Bugün burada Kuşadası Belediyesi tarafından mağdur edildiğimiz için toplandık. Sorumsuzluğu ve işgüzarlığından dolayı yıllarca yüksek sesli uygulamalarla işkence çektik. Bu sene 'KEGEV' havuz alanındaki düğün organizasyonları için duyarlılık gösterip iptali hakkında aldıkları kararla bir nebze olsun nefes aldık. Ancak bölgemizdeki eğlence merkezlerinin geç saatlere kadar katlanılmaz derecedeki yüksek sesli organizasyonları Marina (Akyar) sakinlerini hala rahatsız etmektedir” denildi. Mahallesi sakinleri adına açıklamayı okuyan Salih Kasım, şunları söyledi: “Belediyemizin göz yumduğu ve kontrol etmediği yüksek sesli müzik çevre yönetmeliğine uygun olmadan icra edilmektedir. Bir canlının yeni güne başlaması için ihtiyacı olan uyku biz çevre sakinlerinden çalınmaktadır. Canlı müzik ruhsatı olan ve yüksek sesle müzik yapan işletmeler ses izolasyonu yapılmaksızın gürültülerini sokaklara taşırmaktadır. Bu durum yerli ve yabancı turisti de rahatsız etmekte olup, şehrimizi ziyaret eden insanlar tarafından hayretle karşılanmaktadır. Meskun mahal gözetmeksizin dağıttığı canlı müzik ruhsatlarıyla, açık hava düğünlerine verilen izinlerle, halka zulüm etmeye devam etmesi çok acıdır. Hele ki siyasi lideri elinde 'Adalet' yazılı pankartlarla yollara düşmüş olan bir partinin belediyesinin kendi halkının huzurunu düşünmemesi trajikomik bir durumdur. Belediyenin haksızlıkları ve yanlış uygulamalarının sahil siteleri gibi farklı bölgelerde uygulanmakta olduğunu duymak da çok üzücüdür. İşbu durumdayken '155'e yaptığımız bildirim ve şikayetlerde Emniyet’in kolluk kuvvetlerince sadece sözlü uyarıda bulunmamalarını ve cezai yaptırımlarda bulunup caydırıcı olmalarını temenni ediyoruz. Mahallemizin haklı sakinleri olarak mücadelemize evlerimizde huzur içinde yaşayabilene kadar devam edeceğiz. Şikayetlerimiz yeniden dinlenmeli, en kısa zamanda bu hukuksuz duruma kaymakamlık ve belediyemizden bir düzenleme gelmeli, gerekirse meskun bölgemizde canlı müzik yayınlarına son verilmelidir.”
Kuşadası'nda mahalle sakinleri gürültüyü protesto etti

AYDIN– Aydın'ın Kuşadası ilçesinde marina bölgesinde oturan Türkmen Mahallesi sakinleri, gürültülü müzik yayınlarından rahatsız oldukları gerekçesiyle eylem yaptı.

Kuşadası'nda marina ve Akyar bölgesinde oturan Türkmen Mahallesi sakinleri, belediye KEGEV tesisi ile eğlence yerlerindeki müzik yayınlarının oluşturduğu gürültünün dayanılmaz boyuta ulaştığını belirterek eylem yaptı. Eylemde yapılan açıklamada, “Bugün burada Kuşadası Belediyesi tarafından mağdur edildiğimiz için toplandık. Sorumsuzluğu ve işgüzarlığından dolayı yıllarca yüksek sesli uygulamalarla işkence çektik. Bu sene 'KEGEV' havuz alanındaki düğün organizasyonları için duyarlılık gösterip iptali hakkında aldıkları kararla bir nebze olsun nefes aldık. Ancak bölgemizdeki eğlence merkezlerinin geç saatlere kadar katlanılmaz derecedeki yüksek sesli organizasyonları Marina (Akyar) sakinlerini hala rahatsız etmektedir” denildi.

Mahallesi sakinleri adına açıklamayı okuyan Salih Kasım, şunları söyledi:

“Belediyemizin göz yumduğu ve kontrol etmediği yüksek sesli müzik çevre yönetmeliğine uygun olmadan icra edilmektedir. Bir canlının yeni güne başlaması için ihtiyacı olan uyku biz çevre sakinlerinden çalınmaktadır.

Canlı müzik ruhsatı olan ve yüksek sesle müzik yapan işletmeler ses izolasyonu yapılmaksızın gürültülerini sokaklara taşırmaktadır. Bu durum yerli ve yabancı turisti de rahatsız etmekte olup, şehrimizi ziyaret eden insanlar tarafından hayretle karşılanmaktadır. Meskun mahal gözetmeksizin dağıttığı canlı müzik ruhsatlarıyla, açık hava düğünlerine verilen izinlerle, halka zulüm etmeye devam etmesi çok acıdır.

Hele ki siyasi lideri elinde 'Adalet' yazılı pankartlarla yollara düşmüş olan bir partinin belediyesinin kendi halkının huzurunu düşünmemesi trajikomik bir durumdur. Belediyenin haksızlıkları ve yanlış uygulamalarının sahil siteleri gibi farklı bölgelerde uygulanmakta olduğunu duymak da çok üzücüdür. İşbu durumdayken '155'e yaptığımız bildirim ve şikayetlerde Emniyet’in kolluk kuvvetlerince sadece sözlü uyarıda bulunmamalarını ve cezai yaptırımlarda bulunup caydırıcı olmalarını temenni ediyoruz. Mahallemizin haklı sakinleri olarak mücadelemize evlerimizde huzur içinde yaşayabilene kadar devam edeceğiz.

Şikayetlerimiz yeniden dinlenmeli, en kısa zamanda bu hukuksuz duruma kaymakamlık ve belediyemizden bir düzenleme gelmeli, gerekirse meskun bölgemizde canlı müzik yayınlarına son verilmelidir.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.