Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Güneşi görmek için ayna yerleştirdiler

BİLİM 10.08.2015 - 18:46, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 2796+ kez okundu.
 

Güneşi görmek için ayna yerleştirdiler

Kuzey Avrupa ülkeleri oluşan oldukça soğuk bir coğrafya ve güneş yüzünü buralara pek göstermiyor.

Kuzey Avrupa ülkeleri oluşan oldukça soğuk bir coğrafya ve güneş yüzünü buralara pek göstermiyor. Ancak bu ülkelerin içinde bir ülke ve o ülkenin içinde de öyle bir kasaba var ki, güneşten faydalanabilme konusunda çok daha bahtsız. Norveç’in başkenti Oslo’nun 150 kilometre batısında yer alan Rjukan kasabası sakinleri yılda 6 ay boyunca güneşin yüzünü dahi göremiyorlar. Güneşe hasret kalan bahtsız kasabanın etrafı yüksek dağlarla çevrili ve kasaba tam olarak vadi tabanında kalıyor; bu yüzden de yılın büyük bir bölümü doğrudan güneş ışığı alamıyor Rjukan kasabası sakinleri zekice bir çözüm bulmuşlar. Kasabanın tam karşısındaki tepenin en yüksek noktasına dev aynalar yerleştirmişler ve artık güneşli günlerin tadını çıkarıyorlar. Heliostat olarak bilinen bu gün düşürücü aynaların maliyeti ise 835 bin dolar.
Kuzey Avrupa ülkeleri oluşan oldukça soğuk bir coğrafya ve güneş yüzünü buralara pek göstermiyor.

Kuzey Avrupa ülkeleri oluşan oldukça soğuk bir coğrafya ve güneş yüzünü buralara pek göstermiyor.

Ancak bu ülkelerin içinde bir ülke ve o ülkenin içinde de öyle bir kasaba var ki, güneşten faydalanabilme konusunda çok daha bahtsız. Norveç’in başkenti Oslo’nun 150 kilometre batısında yer alan Rjukan kasabası sakinleri yılda 6 ay boyunca güneşin yüzünü dahi göremiyorlar.

Güneşe hasret kalan bahtsız kasabanın etrafı yüksek dağlarla çevrili ve kasaba tam olarak vadi tabanında kalıyor; bu yüzden de yılın büyük bir bölümü doğrudan güneş ışığı alamıyor

Rjukan kasabası sakinleri zekice bir çözüm bulmuşlar. Kasabanın tam karşısındaki tepenin en yüksek noktasına dev aynalar yerleştirmişler ve artık güneşli günlerin tadını çıkarıyorlar. Heliostat olarak bilinen bu gün düşürücü aynaların maliyeti ise 835 bin dolar.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.