Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Günbatımı’nda Öğretmenler Günü kutlaması

EĞİTİM (AA) - Anadolu Ajansı | 21.11.2016 - 19:39, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 1967+ kez okundu.
 

Günbatımı’nda Öğretmenler Günü kutlaması

Söke Öğretmen Nebahat Alpan Okulu Öğretmenleri, Günbatımı Restaurant’ta fasıl eşliğinde yenen yemekle öğretmenler gününü kutladılar.

AYDIN- Gecede günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Okul Müdürü Bahri Çelik, sözlerine başlarken şöyle konuştu: “Sevgili meslektaşlarım, 24 Kasım 1981 gününden günümüze kadar her yıl 24 Kasım Öğretmenler Günü olarak kutlanmaktadır. Mustafa Kemal Atatürk’ün Başöğretmenlik sıfatını kabul ettiği güne denk gelen 24 Kasım günü, belki de öğretmenlerimize şükranlarımızı sunacağımız en güzel gün olarak karşımıza çıkmaktadır. Öğretmen demek çağdaş yaşam demektir. Öğretmen demek Atatürk’ün çizdiği medeniyet yolunda gençleri, çocukları yönlendirecek kişiler demektir. Atatürk, bu nedenle öğretmenleri önemsemiş ve kendisi; bir asker, bir devrimci, bir devlet adamı olmasına rağmen, öğretmenlere gösterdiği saygı muazzam olmuştur. Bir insanı kötülüklerden alıkoyup iyiliğe sevk etmek, üzerine güneşin doğduğu her şeyden daha hayırlıdır sözü, icra ettiğimiz mesleğin ne kadar onurlu ve yüce bir gayeye hizmet ettiğini göstermesi bakımından anlamlıdır. Evrensel medeniyet kulesi de hiç şüphesiz bu onuru taşıyan siz fedakar ve cefakar öğretmenlerimiz sayesinde yükselecektir.” Çelik, sözlerine şöyle devam etti: “Kazanılması gereken asıl büyük servet para, şöhret ve makamdan öte, erdem ve bilgeliktir yüreğimizi, ruhumuzu en büyük erdemlerle tezgin ve techiz etmeli ve bu amaçlarımızdan vazgeçmeden yolumuza devam etmeliyiz. Evrensel medeniyet kulesi de hiç şüphesiz bu onuru taşıyan siz fedakar öğretmenler sayesinde yükselecektir. Öğretmen, ufacık zihinleri yoğurarak kendini ifade edip düşünebilen bir birey meydana getirir. Öğretmenlik kutsal bir meslektir.” Çelik, sözlerini bitirince emekliye ayrılan Sınıf öğretmeni Ummahan Akarsu’yu konuşma yapması için davet etti. Akarsu, severek yaptığı 37 yıllık meslek hayatında acısıyla tatlısıyla yaşamına birçok anı sığdırdığını belirterek, “Tüm bilgi birikimimi öğrencilerime aktararak onları hayata hazırlamaya çalıştım. Onların başarılarını gördükçe sevincimin tarifini anlatamam. Bugün duygu doluyum. Arkadaşlarımdan ayrılmanın hüznü var içimde. Tüm arkadaşlarımın öğretmenler gününü kutluyorum“.dedi. Okul müdürü Çelik, emekli olan Ummahan Akarsu’ya çiçek ve hediye vererek bundan sonraki hayatında sağlık ve başarı dileklerini sundu, “Ben de sizin nezdinizde tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutlarım’ dedi. Evet; kitaplar inci tanesi bilgileri savurmaya başlar, rüzgar gibi, bilgileri bir oraya savrulur, bir buraya. O bilgileri hayat yolunda birileri bulur ve kendilerine pusula edinir. Onlar ki, dünyadaki en şerefli, en kutsal mesleği yapanlardır. Tüm öğretmenlerimizin  öğretmenler günü kutlu olsun. Asuman Çelik/Kuşadası
Söke Öğretmen Nebahat Alpan Okulu Öğretmenleri, Günbatımı Restaurant’ta fasıl eşliğinde yenen yemekle öğretmenler gününü kutladılar.

AYDIN- Gecede günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Okul Müdürü Bahri Çelik, sözlerine başlarken şöyle konuştu:

“Sevgili meslektaşlarım, 24 Kasım 1981 gününden günümüze kadar her yıl 24 Kasım Öğretmenler Günü olarak kutlanmaktadır.

Mustafa Kemal Atatürk’ün Başöğretmenlik sıfatını kabul ettiği güne denk gelen 24 Kasım günü, belki de öğretmenlerimize şükranlarımızı sunacağımız en güzel gün olarak karşımıza çıkmaktadır. Öğretmen demek çağdaş yaşam demektir. Öğretmen demek Atatürk’ün çizdiği medeniyet yolunda gençleri, çocukları yönlendirecek kişiler demektir. Atatürk, bu nedenle öğretmenleri önemsemiş ve kendisi; bir asker, bir devrimci, bir devlet adamı olmasına rağmen, öğretmenlere gösterdiği saygı muazzam olmuştur. Bir insanı kötülüklerden alıkoyup iyiliğe sevk etmek, üzerine güneşin doğduğu her şeyden daha hayırlıdır sözü, icra ettiğimiz mesleğin ne kadar onurlu ve yüce bir gayeye hizmet ettiğini göstermesi bakımından anlamlıdır. Evrensel medeniyet kulesi de hiç şüphesiz bu onuru taşıyan siz fedakar ve cefakar öğretmenlerimiz sayesinde yükselecektir.”

Çelik, sözlerine şöyle devam etti:

“Kazanılması gereken asıl büyük servet para, şöhret ve makamdan öte, erdem ve bilgeliktir yüreğimizi, ruhumuzu en büyük erdemlerle tezgin ve techiz etmeli ve bu amaçlarımızdan vazgeçmeden yolumuza devam etmeliyiz. Evrensel medeniyet kulesi de hiç şüphesiz bu onuru taşıyan siz fedakar öğretmenler sayesinde yükselecektir. Öğretmen, ufacık zihinleri yoğurarak kendini ifade edip düşünebilen bir birey meydana getirir. Öğretmenlik kutsal bir meslektir.”

Çelik, sözlerini bitirince emekliye ayrılan Sınıf öğretmeni Ummahan Akarsu’yu konuşma yapması için davet etti.

Akarsu, severek yaptığı 37 yıllık meslek hayatında acısıyla tatlısıyla yaşamına birçok anı sığdırdığını belirterek, “Tüm bilgi birikimimi öğrencilerime aktararak onları hayata hazırlamaya çalıştım. Onların başarılarını gördükçe sevincimin tarifini anlatamam. Bugün duygu doluyum. Arkadaşlarımdan ayrılmanın hüznü var içimde. Tüm arkadaşlarımın öğretmenler gününü kutluyorum“.dedi.

Okul müdürü Çelik, emekli olan Ummahan Akarsu’ya çiçek ve hediye vererek bundan sonraki hayatında sağlık ve başarı dileklerini sundu, “Ben de sizin nezdinizde tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutlarım’ dedi.

Evet; kitaplar inci tanesi bilgileri savurmaya başlar, rüzgar gibi, bilgileri bir oraya savrulur, bir buraya. O bilgileri hayat yolunda birileri bulur ve kendilerine pusula edinir. Onlar ki, dünyadaki en şerefli, en kutsal mesleği yapanlardır. Tüm öğretmenlerimizin  öğretmenler günü kutlu olsun. Asuman Çelik/Kuşadası

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.