Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Gülsüm Nine’nin yaşam azmi

YAŞAM 03.11.2018 - 13:20, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 2361+ kez okundu.
 

Gülsüm Nine’nin yaşam azmi

Yaşıtları yardım beklerken o üreterek yaşamanın derdinde.

AYDIN- Türkiye’de insanların en uzun yaşadığı şehirlerin başında gelen Aydın’da, bilinçli kişiler uzun ve sağlıklı yaşayabilmek için toprakla irtibatını kesmiyor. Aydın’ın Çine İlçesi’ne bağlı Kırsal Hallaçlar Mahallesi’nde yaşayan 82 yaşındaki Gülsüm Öztürk, bizzat kendi yetiştirdiği ürünlerle beslendiğini ve bir yandan üretmeye çalışırken, diğer yandan da sağlığını kazandığını söyledi. Köyde ve civar yerleşim yerlerinde çok az yaşıtı kaldığı için günlerini tarla ve bahçelerde geçirdiğini belirten 82 yaşındaki Gülsüm Öztürk, şehir merkezlerindeki yaşıtları, daha huzurlu yaşamak için huzur evlerinde yer ararken, kendisi huzur ve sağlığı toprakla iştigal etmekte bulduğunu söyledi. Tarlasında yetiştirdiği börülce, fasulye, domates ve çeşitli sebzeleri satarak insanların doğal gıdaya ulaşmasına yardımcı olduğunu, hem de kendi çapında üretim yaparak ekonomik krizle mücadele ettiğini belirten 82 yaşındaki Gülsüm Nine, sağlık için çalışmanın şart olduğunu belirtti. “Güzelleşmek için beyhude uğraş içindeler” Bugün hiçbir uğraşı olmayıp güzel görünmek için binlerce lira para harcayıp güzellik malzemesi ürün alan ve spor salonlarında vakit geçirenlere seslenen Gülsüm Öztürk, “Onlar para harcayarak sağlıklı olamaya çalışıyor. Ben para kazanarak sağlığımı korumaya çalışıyorum. Aradaki fark çok açık. Özellikle şehirlerde, günümüz kadınları güzelleşmek için çok masraf yapıyor. Yine de çalışmayanlar belli bir yaştan sonra kuruyup kalıyor” diyerek herkesi çalışarak daha sağlıklı yaşamaya çağırdı.
Yaşıtları yardım beklerken o üreterek yaşamanın derdinde.

AYDIN- Türkiye’de insanların en uzun yaşadığı şehirlerin başında gelen Aydın’da, bilinçli kişiler uzun ve sağlıklı yaşayabilmek için toprakla irtibatını kesmiyor.

Aydın’ın Çine İlçesi’ne bağlı Kırsal Hallaçlar Mahallesi’nde yaşayan 82 yaşındaki Gülsüm Öztürk, bizzat kendi yetiştirdiği ürünlerle beslendiğini ve bir yandan üretmeye çalışırken, diğer yandan da sağlığını kazandığını söyledi.

Köyde ve civar yerleşim yerlerinde çok az yaşıtı kaldığı için günlerini tarla ve bahçelerde geçirdiğini belirten 82 yaşındaki Gülsüm Öztürk, şehir merkezlerindeki yaşıtları, daha huzurlu yaşamak için huzur evlerinde yer ararken, kendisi huzur ve sağlığı toprakla iştigal etmekte bulduğunu söyledi. Tarlasında yetiştirdiği börülce, fasulye, domates ve çeşitli sebzeleri satarak insanların doğal gıdaya ulaşmasına yardımcı olduğunu, hem de kendi çapında üretim yaparak ekonomik krizle mücadele ettiğini belirten 82 yaşındaki Gülsüm Nine, sağlık için çalışmanın şart olduğunu belirtti.

“Güzelleşmek için beyhude uğraş içindeler”

Bugün hiçbir uğraşı olmayıp güzel görünmek için binlerce lira para harcayıp güzellik malzemesi ürün alan ve spor salonlarında vakit geçirenlere seslenen Gülsüm Öztürk, “Onlar para harcayarak sağlıklı olamaya çalışıyor. Ben para kazanarak sağlığımı korumaya çalışıyorum. Aradaki fark çok açık. Özellikle şehirlerde, günümüz kadınları güzelleşmek için çok masraf yapıyor. Yine de çalışmayanlar belli bir yaştan sonra kuruyup kalıyor” diyerek herkesi çalışarak daha sağlıklı yaşamaya çağırdı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.