Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Guinness rekortmeninden yeni bir "ilk"

YAŞAM (AA) - Anadolu Ajansı | 30.05.2015 - 14:21, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 2951+ kez okundu.
 

Guinness rekortmeninden yeni bir "ilk"

2009'da 24 saatte 363 kişiyi tıraş ederek, Guinness Rekorlar Kitabı'na giren berber Ercan Buyruk , Ankara'nın ilk kadın "erkek berberi" Edagül Şenol ile birlikte yeni açtıkları erkek berber salonunda hizmet vermeye başladı.

Buyruk, 27 yıldır berberlik yaptığını belirterek, "Eğitmenlik de yapıyorum, kadınları erkek berberi olarak yetiştiriyorum. Kadınların el atmadığı meslek kalmadı, neden erkek berberi de olmasınlar. Hijyen ve görsellik açısından da önemli. Nasıl bir kadın, erkek kuaförü tercih ediyorsa, erkek de kadın berberi tercih edebilir. Kadın gözüyle yeni modeller farklıdır. Ayrıca salonumuza müşterilerimiz ailesiyle de gelebilirler." Erkek berberi Edagül Şenol da 7 yıldır berberlik yaptığını vurgulayarak, "6 yıl kendi dükkanımda mücadele verdim. Babamın vefatından sonra dükkanımı kapattım. Ercan abim, 'sırt sırta verelim, bir ilke imza atalım' dedi" ifadesini kullandı. Şu anda müşterilerden gelen tepkileri de ölçtüklerini dile getiren Şenol, "Kadın olarak erkek berberliği yapmak kolay değil. Bazı şeyleri aştık. Ne kadar gelişmiş olursa olsun, ülkemizde kadınların berber olamayacağını düşünen insanlar çok fazla" dedi. Şenol, müşterilerden gelen tepkilere de değinerek, şunları kaydetti: "Alışılmış berberlerin dışındayım. Normalde sakalını, saçını tıraş ettirir, giderler. Bizde öyle bir şey yok. Benim için önemli olan buraya girişiyle çıkışı arasındaki fark. O değişikliği, kendinin de çevresindekilerin de fark etmesi benim için önemli olan. Berberlikte yeni sayfa açıyorum. Bakımlı olmak sadece kadınlara özgü değil. Beylerde daha çok ince ayrıntılar var. Kadın gözüyle yaklaştığımız için daha iyi sonuç elde ediyoruz."
2009'da 24 saatte 363 kişiyi tıraş ederek, Guinness Rekorlar Kitabı'na giren berber Ercan Buyruk , Ankara'nın ilk kadın "erkek berberi" Edagül Şenol ile birlikte yeni açtıkları erkek berber salonunda hizmet vermeye başladı.

Buyruk, 27 yıldır berberlik yaptığını belirterek, "Eğitmenlik de yapıyorum, kadınları erkek berberi olarak yetiştiriyorum.

Kadınların el atmadığı meslek kalmadı, neden erkek berberi de olmasınlar. Hijyen ve görsellik açısından da önemli.

Nasıl bir kadın, erkek kuaförü tercih ediyorsa, erkek de kadın berberi tercih edebilir. Kadın gözüyle yeni modeller farklıdır. Ayrıca salonumuza müşterilerimiz ailesiyle de gelebilirler."

Erkek berberi Edagül Şenol da 7 yıldır berberlik yaptığını vurgulayarak, "6 yıl kendi dükkanımda mücadele verdim. Babamın vefatından sonra dükkanımı kapattım. Ercan abim, 'sırt sırta verelim, bir ilke imza atalım' dedi" ifadesini kullandı.

Şu anda müşterilerden gelen tepkileri de ölçtüklerini dile getiren Şenol, "Kadın olarak erkek berberliği yapmak kolay değil. Bazı şeyleri aştık. Ne kadar gelişmiş olursa olsun, ülkemizde kadınların berber olamayacağını düşünen insanlar çok fazla" dedi.

Şenol, müşterilerden gelen tepkilere de değinerek, şunları kaydetti: "Alışılmış berberlerin dışındayım. Normalde sakalını, saçını tıraş ettirir, giderler.

Bizde öyle bir şey yok. Benim için önemli olan buraya girişiyle çıkışı arasındaki fark.

O değişikliği, kendinin de çevresindekilerin de fark etmesi benim için önemli olan.

Berberlikte yeni sayfa açıyorum. Bakımlı olmak sadece kadınlara özgü değil. Beylerde daha çok ince ayrıntılar var. Kadın gözüyle yaklaştığımız için daha iyi sonuç elde ediyoruz."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.