Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Grup Zen Efeler halkını mest etti

MAGAZİN 09.03.2017 - 15:20, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 4026+ kez okundu.
 

Grup Zen Efeler halkını mest etti

Tamamı öğretmen kadınlardan oluşan 'Grup Zen' 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle Efeler Belediyesi Milli Aydın Bankası Kültür Merkezi'nde düzenledikleri müzik dinletisiyle Efeler halkını mest etti.

AYDIN- Efeler Belediyesi destekleriyle düzenlenen müzik dinletisine Aydın Vali Yardımcısı Ömer Faruk Günay ve eşi,  Efeler Belediye Başkan Yardımcısı Sumran Ünal, belediye müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle düzenlenen dinletide kadın öğretmenler seslendirdikleri birbirinden güzel şarkılarla vatandaşlara unutulmaz bir akşam yaşatırken, vatandaşlar da zaman zaman şarkılara eşlik etti. Konser sonrası konuşan Efeler Belediye Başkan Yardımcısı Sumran Ünal, Türkiye'de yaşayan bütün vatandaşların hiç bir ayrım olmadan eşit yurttaşlar olduğunu ancak devletin bu eşitliği koruyamadığını ifade ederek, şunları söyledi: "Ülkemizde her gün kadınlar öldürülmekte, kadınlar halen taciz ve tecavüze maruz kalmakta, üstelik bebelerden ninelere kadar, hala kadınların işsizlik en büyük derdi olmakta ve hala kadınlarımızın ülkemizde adı yok denmektedir. Böyle bir günde bir kadınlar günü kutlamak ne derece anlamlıdır, bilemiyorum. Ama yine hepimiz biliyoruz ki Kurtuluş Savaşı'ndan sonra, bu savaşı ancak ekonomik ve kültürel zaferler ile taçlandırırsa ülkeyi bağımsızlığa ve çağdaşlığa taşıyabileceğini bilen Mustafa Kemal Atatürk hemen devrimlere girişmiş ve kadınlara haklarını birer birer vermeye başlamıştır. 1926'da Medeni Kanunu'nu çıkararak 'boş ol' denilerek kapı önüne konan kadına erkeği ile eşit haklar tanımış, 1930'da belediyelere seçme ve seçilme hakkı, 1933'te muhtar olma hakkı, 1934'te de milletvekili seçme ve seçilme hakkını vermiştir. Ancak bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde 550 milletvekilinin sadece 81'i kadındır, 81 valinin sadece 2'si kadındır ve binlerce belediye başkanından birkaç tanesinin kadın olduğu söylenmektedir. Böyle bir ülkede bizler kadın olarak varız, sesimizi haykırıyoruz, çocukta doğruyoruz, kariyerde yapıyoruz. Bilene nefes, bilmeyene nefsiz." Aydın Vali Yardımcısı Ömer Faruk Günay da koroda sahneye çıkan kadınları seslendirdikleri şarkılar için tebrik etti. Günay, "Kadınlarımızın çok zor şarkıları başarılı bir şekilde seslendirdiler. Çok daha büyük salonlarda bu konseri daha geniş repertuar ile mutlaka tekrarlamalıdırlar. Kadınlar olarak adamları da yok saymayın, bizler sizinle varız. Ne sevgi ne hayat bizsiz olmaz, sizsiz hiç olmaz. Mustafa Kemal Atatürk, 'Kadınlarla erkekleri ayırırsanız, eli, kolu, ayağı bir tane olan bir vücut gibi olur' demiş. Efeler Belediyesi'ne bu güzel akşamı bizlere yaşattıkları için teşekkür ediyor, tüm kadınlarımızın gününü tebrik ediyorum" diye konuştu. Konuşmaların ardından Vali Yardımcısı Günay ve Başkan Yardımcısı Ünal, koro üyelerine çiçek takdim ederek, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününü kutladı.
Tamamı öğretmen kadınlardan oluşan 'Grup Zen' 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle Efeler Belediyesi Milli Aydın Bankası Kültür Merkezi'nde düzenledikleri müzik dinletisiyle Efeler halkını mest etti.

AYDIN- Efeler Belediyesi destekleriyle düzenlenen müzik dinletisine Aydın Vali Yardımcısı Ömer Faruk Günay ve eşi,  Efeler Belediye Başkan Yardımcısı Sumran Ünal, belediye müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle düzenlenen dinletide kadın öğretmenler seslendirdikleri birbirinden güzel şarkılarla vatandaşlara unutulmaz bir akşam yaşatırken, vatandaşlar da zaman zaman şarkılara eşlik etti.

Konser sonrası konuşan Efeler Belediye Başkan Yardımcısı Sumran Ünal, Türkiye'de yaşayan bütün vatandaşların hiç bir ayrım olmadan eşit yurttaşlar olduğunu ancak devletin bu eşitliği koruyamadığını ifade ederek, şunları söyledi:

"Ülkemizde her gün kadınlar öldürülmekte, kadınlar halen taciz ve tecavüze maruz kalmakta, üstelik bebelerden ninelere kadar, hala kadınların işsizlik en büyük derdi olmakta ve hala kadınlarımızın ülkemizde adı yok denmektedir. Böyle bir günde bir kadınlar günü kutlamak ne derece anlamlıdır, bilemiyorum. Ama yine hepimiz biliyoruz ki Kurtuluş Savaşı'ndan sonra, bu savaşı ancak ekonomik ve kültürel zaferler ile taçlandırırsa ülkeyi bağımsızlığa ve çağdaşlığa taşıyabileceğini bilen Mustafa Kemal Atatürk hemen devrimlere girişmiş ve kadınlara haklarını birer birer vermeye başlamıştır. 1926'da Medeni Kanunu'nu çıkararak 'boş ol' denilerek kapı önüne konan kadına erkeği ile eşit haklar tanımış, 1930'da belediyelere seçme ve seçilme hakkı, 1933'te muhtar olma hakkı, 1934'te de milletvekili seçme ve seçilme hakkını vermiştir. Ancak bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde 550 milletvekilinin sadece 81'i kadındır, 81 valinin sadece 2'si kadındır ve binlerce belediye başkanından birkaç tanesinin kadın olduğu söylenmektedir. Böyle bir ülkede bizler kadın olarak varız, sesimizi haykırıyoruz, çocukta doğruyoruz, kariyerde yapıyoruz. Bilene nefes, bilmeyene nefsiz."

Aydın Vali Yardımcısı Ömer Faruk Günay da koroda sahneye çıkan kadınları seslendirdikleri şarkılar için tebrik etti. Günay, "Kadınlarımızın çok zor şarkıları başarılı bir şekilde seslendirdiler. Çok daha büyük salonlarda bu konseri daha geniş repertuar ile mutlaka tekrarlamalıdırlar. Kadınlar olarak adamları da yok saymayın, bizler sizinle varız. Ne sevgi ne hayat bizsiz olmaz, sizsiz hiç olmaz. Mustafa Kemal Atatürk, 'Kadınlarla erkekleri ayırırsanız, eli, kolu, ayağı bir tane olan bir vücut gibi olur' demiş. Efeler Belediyesi'ne bu güzel akşamı bizlere yaşattıkları için teşekkür ediyor, tüm kadınlarımızın gününü tebrik ediyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Yardımcısı Günay ve Başkan Yardımcısı Ünal, koro üyelerine çiçek takdim ederek, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününü kutladı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.