Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Gözpınar Şehitleri anıldı

GÜNCEL 24.08.2017 - 20:14, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 4436+ kez okundu.
 

Gözpınar Şehitleri anıldı

Efeler Belediyesi ve Türk Ocakları Aydın Şubesi tarafından düzenlenen etkinlik ile 1922 yılında Yunan askerleri tarafından elleri yağlı urgan ile bağlanarak kurşuna dizilip, şehit edilen Gözpınar halkı dualarla anıldı.

AYDIN- Efeler Belediyesi ve Türk Ocakları Aydın Şubesi'nin işbirliği ile her yıl olduğu gibi bu yıl da ‘Gözpınar Mahallesi Şehitleri Anma Etkinliği’ düzenlendi. 44 kişinin öldürüldüğü Gözpınar Mahalle mevkiinde düzenlenen törenlere, Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan, 23. Dönem Aydın Milletvekili Recep Taner, Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürü Nusrettin Debre, CHP Aydın İl Başkanı Bayram İnci, Efeler ilçe Başkanı Mehmet Şık, Türkiye Kamu Sen Aydın İl Temsilcisi Rıdvan Naci Devli, Türk Ocakları Aydın Şubesi Başkanı Dr. Eyüp Doyuran, belediye meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Gözpınar Mahallesi sakinleri ve davetliler katıldı. Gözpınar Şehitliği'nde saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayarak, şehitler abidesine çelenk sunumuyla devam eden etkinliğin açılış konuşmasını Mahalle Muhtarı Ünal Günay yaptı. Günay, şehit edilen Gözpınar halkını saygı ile ve rahmetle anarak başladığı konuşmasında, "Yunan ordusunun Ege bölgesini işgalinden sonra Türk milletine yönelik yürüttüğü katliamları bir daha yaşamak istemiyoruz. Gözpınarı şehitliği sadece bu mahallede yaşayanların değil, Türk milletinindir. Böyle bir günde biz Gözpınarlıları yalnız bırakmayıp yanımızda olan bütün misafirlerimize şükranlarımı sunuyor teşekkür ediyorum” dedi. "YAPILAN BU İHANETLETLERİ UNUTMAYACAĞIZ" Türk milletine karşı yapılmış saldırıları unutmayacaklarını ifade eden Aydın Türk Ocağı Başkanı Dr. Eyüp Doyuran, şunları söyledi: “Tarih boyunca birçok savaşta Yunanlılar ile karşı karşıya geldik. Yunanistan nedense hep Türkiye aleyhine yönelik bir tutum içinde olmuştur. İşgalci Yunan ordusu milli mücadele döneminde de önce Batı Anadolu’ya girdikten sonra iç Ege’ye doğru ilerlerken Aydın’ın etrafındaki 81 köye girerek değişik katliam ve işkenceler yapmış, hayvanları bile katletmişlerdir. Gözpınarlılar da maalesef bu katliamdan kurtulamadı. 44 kişi Gözpınar şehitliğinin bulunduğu bu alanda şehit edildi. O zamanlar 315 kişilik olan köy nüfusunun 245’ini katletmişlerdir. Türk milletine karşı yapılmış saldırıları unutmaya, ihanetleri affetmeye kimsenin hakkı yoktur. Çünkü düşman affetmemekte, unutmamaktadır.”
Efeler Belediyesi ve Türk Ocakları Aydın Şubesi tarafından düzenlenen etkinlik ile 1922 yılında Yunan askerleri tarafından elleri yağlı urgan ile bağlanarak kurşuna dizilip, şehit edilen Gözpınar halkı dualarla anıldı.

AYDIN- Efeler Belediyesi ve Türk Ocakları Aydın Şubesi'nin işbirliği ile her yıl olduğu gibi bu yıl da ‘Gözpınar Mahallesi Şehitleri Anma Etkinliği’ düzenlendi. 44 kişinin öldürüldüğü Gözpınar Mahalle mevkiinde düzenlenen törenlere, Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan, 23. Dönem Aydın Milletvekili Recep Taner, Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürü Nusrettin Debre, CHP Aydın İl Başkanı Bayram İnci, Efeler ilçe Başkanı Mehmet Şık, Türkiye Kamu Sen Aydın İl Temsilcisi Rıdvan Naci Devli, Türk Ocakları Aydın Şubesi Başkanı Dr. Eyüp Doyuran, belediye meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Gözpınar Mahallesi sakinleri ve davetliler katıldı.

Gözpınar Şehitliği'nde saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayarak, şehitler abidesine çelenk sunumuyla devam eden etkinliğin açılış konuşmasını Mahalle Muhtarı Ünal Günay yaptı. Günay, şehit edilen Gözpınar halkını saygı ile ve rahmetle anarak başladığı konuşmasında, "Yunan ordusunun Ege bölgesini işgalinden sonra Türk milletine yönelik yürüttüğü katliamları bir daha yaşamak istemiyoruz. Gözpınarı şehitliği sadece bu mahallede yaşayanların değil, Türk milletinindir. Böyle bir günde biz Gözpınarlıları yalnız bırakmayıp yanımızda olan bütün misafirlerimize şükranlarımı sunuyor teşekkür ediyorum” dedi.

"YAPILAN BU İHANETLETLERİ UNUTMAYACAĞIZ"

Türk milletine karşı yapılmış saldırıları unutmayacaklarını ifade eden Aydın Türk Ocağı Başkanı Dr. Eyüp Doyuran, şunları söyledi:

“Tarih boyunca birçok savaşta Yunanlılar ile karşı karşıya geldik. Yunanistan nedense hep Türkiye aleyhine yönelik bir tutum içinde olmuştur. İşgalci Yunan ordusu milli mücadele döneminde de önce Batı Anadolu’ya girdikten sonra iç Ege’ye doğru ilerlerken Aydın’ın etrafındaki 81 köye girerek değişik katliam ve işkenceler yapmış, hayvanları bile katletmişlerdir. Gözpınarlılar da maalesef bu katliamdan kurtulamadı. 44 kişi Gözpınar şehitliğinin bulunduğu bu alanda şehit edildi.

O zamanlar 315 kişilik olan köy nüfusunun 245’ini katletmişlerdir. Türk milletine karşı yapılmış saldırıları unutmaya, ihanetleri affetmeye kimsenin hakkı yoktur. Çünkü düşman affetmemekte, unutmamaktadır.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.