Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Görme engellilere Evliya Çelebi gezisi

GENEL 17.04.2019 - 12:05, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 3917+ kez okundu.
 

Görme engellilere Evliya Çelebi gezisi

Aydın’da Turizm Haftası kapsamında görme engellilere yönelik gerçekleştirilen gezide, Evliya Çelebi’nin Seyahatname'sinde yer alan o döneme ilişkin bilgilendirmede bulunuldu.

AYDIN - Her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası kapsamında, Aydın Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile ortaklaşa Efeler İlçesi’nde yaşayan Altı Nokta Körler Derneği Aydın Şubesi üyesi bir grup görme engelliye yönelik, 1679 yıllarında seyahatleri sırasında Aydın'a geldiğinde, ziyaret ettiği yerler arasında bulunan Ramazan Paşa Camii ile Hasan Çelebi, yani bugünkü adıyla Eski Yeni Camilerine rehber Deniz Taşkın, Marmara Üniversitesi Sanat Tarihi Doktora öğrencisi İlker Gümüş, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nde görevli Müze Araştırmacısı Mustafa Ayaz, Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nde görevli Kenan Çiftçi eşliğinde ziyaret gerçekleştirildi. Ziyarette, camilerin mimari ve tarihi yapısı ayrıca Evliya Çelebi'nin Seyahatnamesi’nde de yer alan o döneme ilişkin bilgilendirmelerde bulunuldu. Altı Nokta Körler Derneği Aydın Şube Başkanı Bayram Özen, gezi ile ilgili olarak yaptığı konuşmada, "Bizlere, Turizm Haftası programı kapsamında yer veren Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürü Sayın Murat Yılmaz'a ve etkinlik sırasında emeği geçen herkese şahsım ve derneğim adına şükranlarımı sunuyorum” dedi. Aydın Kültür ve Turizm İl Müdürü Murat Yılmaz ise, "Altı Nokta Körler Derneği üyelerimize faydalı bir etkinlik olduğuna inanıyoruz. Son derece güzel çalışmalarda bulunan dernek başkanımız Sayın Bayram Özen 'e teşekkür ediyor, derneğimizin bundan sonraki çalışmalarında da destek olacağımızı belirtmek istiyorum" diye konuştu.
Aydın’da Turizm Haftası kapsamında görme engellilere yönelik gerçekleştirilen gezide, Evliya Çelebi’nin Seyahatname'sinde yer alan o döneme ilişkin bilgilendirmede bulunuldu.

AYDIN - Her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası kapsamında, Aydın Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile ortaklaşa Efeler İlçesi’nde yaşayan Altı Nokta Körler Derneği Aydın Şubesi üyesi bir grup görme engelliye yönelik, 1679 yıllarında seyahatleri sırasında Aydın'a geldiğinde, ziyaret ettiği yerler arasında bulunan Ramazan Paşa Camii ile Hasan Çelebi, yani bugünkü adıyla Eski Yeni Camilerine rehber Deniz Taşkın, Marmara Üniversitesi Sanat Tarihi Doktora öğrencisi İlker Gümüş, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nde görevli Müze Araştırmacısı Mustafa Ayaz, Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nde görevli Kenan Çiftçi eşliğinde ziyaret gerçekleştirildi.

Ziyarette, camilerin mimari ve tarihi yapısı ayrıca Evliya Çelebi'nin Seyahatnamesi’nde de yer alan o döneme ilişkin bilgilendirmelerde bulunuldu.

Altı Nokta Körler Derneği Aydın Şube Başkanı Bayram Özen, gezi ile ilgili olarak yaptığı konuşmada, "Bizlere, Turizm Haftası programı kapsamında yer veren Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürü Sayın Murat Yılmaz'a ve etkinlik sırasında emeği geçen herkese şahsım ve derneğim adına şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Aydın Kültür ve Turizm İl Müdürü Murat Yılmaz ise, "Altı Nokta Körler Derneği üyelerimize faydalı bir etkinlik olduğuna inanıyoruz. Son derece güzel çalışmalarda bulunan dernek başkanımız Sayın Bayram Özen 'e teşekkür ediyor, derneğimizin bundan sonraki çalışmalarında da destek olacağımızı belirtmek istiyorum" diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.