Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Google hakkında kaygı verici iddia: Gizlice telefonları dinliyor!

GENEL 13.07.2019 - 12:40, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 3175+ kez okundu.
 

Google hakkında kaygı verici iddia: Gizlice telefonları dinliyor!

Android işletim sistemine sahip telefonlarda kullanılabilen Google Asistan tarafından toplanan ses kayıtlarının şirket çalışanları tarafından düzenli olarak dinlendiği iddia edildi.

AYDIN- Gıdahattı’nda yer alan habere göre, Belçikalı Kamu yayıncısı VRT NWS’in hazırladığı rapora göre, bazı hassas kişisel konuşmaları da içeren binden fazla ses kaydının tespit edilmiş durumda. Google ise, hiçbir kullanıcı hesabı bilgisinin kayıtlarla ilişkili olmadığını söylüyor. Ancak VRT raportörleri, bazı kayıtlarda ev adreslerinin duyulabildiğini belirtti. Google, dil kalıplarının ve vurguların daha iyi anlaşılması için kayıtların dinlendiğini söylüyor. Google Ürün Müdürü David Monsees, Google’ın kayıtları analiz etmek için dünya çapında anlaşmalı taraflarla çalıştığını belirterek, “Bu dil uzmanları, bu dilleri daha iyi anlamamıza yardımcı olmak için küçük bir dizi soruyu gözden geçiriyor ve yazıyor” dedi. Google Asistan, akıllı telefonlar ve akıllı hoparlörler dahil 1 milyardan fazla cihazda kullanılabilir. Kaynak: Gıdahattı
Android işletim sistemine sahip telefonlarda kullanılabilen Google Asistan tarafından toplanan ses kayıtlarının şirket çalışanları tarafından düzenli olarak dinlendiği iddia edildi.

AYDIN- Gıdahattı’nda yer alan habere göre, Belçikalı Kamu yayıncısı VRT NWS’in hazırladığı rapora göre, bazı hassas kişisel konuşmaları da içeren binden fazla ses kaydının tespit edilmiş durumda.

Google ise, hiçbir kullanıcı hesabı bilgisinin kayıtlarla ilişkili olmadığını söylüyor. Ancak VRT raportörleri, bazı kayıtlarda ev adreslerinin duyulabildiğini belirtti.

Google, dil kalıplarının ve vurguların daha iyi anlaşılması için kayıtların dinlendiğini söylüyor.

Google Ürün Müdürü David Monsees, Google’ın kayıtları analiz etmek için dünya çapında anlaşmalı taraflarla çalıştığını belirterek, “Bu dil uzmanları, bu dilleri daha iyi anlamamıza yardımcı olmak için küçük bir dizi soruyu gözden geçiriyor ve yazıyor” dedi.

Google Asistan, akıllı telefonlar ve akıllı hoparlörler dahil 1 milyardan fazla cihazda kullanılabilir.

Kaynak: Gıdahattı

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.