Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Google IŞİD Videoları İçin Harekete Geçti

BİLİM 08.02.2015 - 00:18, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 3372+ kez okundu.
 

Google IŞİD Videoları İçin Harekete Geçti

İnternet devi Google, IŞİD’in infaz ve propaganda videolarının insanlara ulaşmasını engellemek için harekete geçti.

Ürdünlü pilot Muaz el- Kesasibe'nin yakılarak infaz edilişini gösteren 22 dakikalık videonun yayınlandıktan ancak saatler sonra Youtube’dan kaldırıldığının tespit edilmesinin ardından, şirketin Arapça bilen yeni elemanlar işe aldığı açıklandı. Bu kişilerin başlıca görevinin IŞİD’in propaganda paylaşımlarını Google’a ait sitelerden kaldırmak olacağı belirtildi. İngiliz Daily Mail gazetesi konu ile ilgilihaberinde Google’ın bu görev için kaç kişiyi işe aldığını açıklamadığını ancak “Şirkete yakın kaynakların tüm zaman dilimlerinde görev yapacak yeni elemanlarla anlaştığını” söylediğini yazdı. İngiltere merkezli radikalleşme karşıtı düşünce kuruluşu Quilliam’dan Jonathan Russell konu ile ilgili yaptığı basın açıklamasında internetteki şiddet videolarının IŞİD’in yeni destekçiler kazanmasında önemli rol oynadığını söyledi ve “Google’ın kararını mutlulukla karşılıyoruz. Son altı ayda teknoloji firmalarının radikal paylaşımların yayılmasını engellemek için daha fazla çaba gösterdiğini görüyoruz. Gerçekten bir değişim yaşanıyor. Elbette henüz bu önlemlerin etkilerini görmek için çok erken ancak şirketlerin doğru yönde adım attığını görmek bizi mutlu ediyor” dedi. Google’a ait olan video paylaşım sitesi Youtube’un kuralları gereği başkalarını şiddet içeren eylemlerde bulunmaya yöneltecek içeriklerin sitede yayınlanması yasak. Ancak site yetkilileri sitenin kullanıcıları tarafından yapılan paylaşımları yayınlamadan önce kontrolden geçirmiyor. Uygunsuz paylaşımlar yine site kullanıcılarından gelen şikayet raporları sonucunda incelenip gerekirse kaldırılıyor.
İnternet devi Google, IŞİD’in infaz ve propaganda videolarının insanlara ulaşmasını engellemek için harekete geçti.

Ürdünlü pilot Muaz el- Kesasibe'nin yakılarak infaz edilişini gösteren 22 dakikalık videonun yayınlandıktan ancak saatler sonra Youtube’dan kaldırıldığının tespit edilmesinin ardından, şirketin Arapça bilen yeni elemanlar işe aldığı açıklandı. Bu kişilerin başlıca görevinin IŞİD’in propaganda paylaşımlarını Google’a ait sitelerden kaldırmak olacağı belirtildi.

İngiliz Daily Mail gazetesi konu ile ilgilihaberinde Google’ın bu görev için kaç kişiyi işe aldığını açıklamadığını ancak “Şirkete yakın kaynakların tüm zaman dilimlerinde görev yapacak yeni elemanlarla anlaştığını” söylediğini yazdı.

İngiltere merkezli radikalleşme karşıtı düşünce kuruluşu Quilliam’dan Jonathan Russell konu ile ilgili yaptığı basın açıklamasında internetteki şiddet videolarının IŞİD’in yeni destekçiler kazanmasında önemli rol oynadığını söyledi ve “Google’ın kararını mutlulukla karşılıyoruz. Son altı ayda teknoloji firmalarının radikal paylaşımların yayılmasını engellemek için daha fazla çaba gösterdiğini görüyoruz. Gerçekten bir değişim yaşanıyor. Elbette henüz bu önlemlerin etkilerini görmek için çok erken ancak şirketlerin doğru yönde adım attığını görmek bizi mutlu ediyor” dedi.

Google’a ait olan video paylaşım sitesi Youtube’un kuralları gereği başkalarını şiddet içeren eylemlerde bulunmaya yöneltecek içeriklerin sitede yayınlanması yasak. Ancak site yetkilileri sitenin kullanıcıları tarafından yapılan paylaşımları yayınlamadan önce kontrolden geçirmiyor. Uygunsuz paylaşımlar yine site kullanıcılarından gelen şikayet raporları sonucunda incelenip gerekirse kaldırılıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.