Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Göl Su Projeleri suyla buluşturuyor

GÜNCEL 07.09.2017 - 11:24, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 3601+ kez okundu.
 

Göl Su Projeleri suyla buluşturuyor

Türkiye genelinde yürütülen Göl-Su Projeleri'yle mümbit topraklar su ile buluşturulmaya devam ediyor.

AYDIN- DSİ Genel Müdürü Murat Acu, projeyle ilgili yaptığı açıklamada, bir tarım ülkesi olan vatan toprağında Göl-Su Projeleri ile zirai üretimi artırarak çiftçilere büyük kazanç sağlamayı amaçladıklarını, sulanmadık toprak bırakmayarak mümbit toprakları daha verimli hale getirmenin gayreti içerisinde olduklarını belirterek, “Ülkemizdeki verim arttırıcı bir unsur olan sulama, modern girdilerin daha yoğun kullanımına olanak verirken, aynı zamanda, ürün çeşitlendirmesi ve yılda birkaç kez ürün almayı olanaklı kılması ile de ülkemizde tarımsal verimliliği ve üretimi birkaç kat arttırmakta ve ülke ekonomisine ciddi katkılar sağlamaktadır” dedi. “Taşkın Projeleri İle İnsanımızın Can ve Mal Güvenliğini Sağlıyoruz’’ “DSİ’nin kuruluş gayesi olan taşkınla mücadelede dereleri ıslah ediyor, insanların can ve mal emniyetini en yüksek düzeyde koruyoruz. Olası kayıpları da en asgari düzeye düşürüyoruz” diyen Acu, “Enerjide dışa bağımlılıktan kurtulmak için mevcut kaynaklardan elektrik üretimi teşvik edilmiş bu amaçla boşa akan derelerimiz üzerine kurulan hidroelektrik santrallerle elektrik üretilmeye başlandı. Bu sayede ülkemizi enerjide dışa bağımlılığı ortadan kaldırmayı hedeflemekteyiz. Ülkemizin içme, kullanma ve sanayi suyu ihtiyacının yarısından fazlası DSİ tarafından yapılan içme suyu tesislerinden karşılanmaktadır. İçme, kullanma ve sanayi suyu temini hususunda kurumumuz tarafından gerçekleştirilen ve birçok yönüyle ülkemiz ve dünyada ilkleri hayata geçiren projelerin altına imza atıyor insanımızın daha sağlıklı su içmesine vesile oluyoruz” diye konuştu. ‘’Bölgesel Gelişim Projelerini Hayata Geçiriyoruz’’ Bölgeler arası gelir ve refah dengesini sağlamak maksadıyla tüm dünyada uygulanan Bölgesel Gelişim Projeleri, sürdürülebilir kalkınma adına büyük önem taşındığını aktaran Acu, sözlerini şu şekilde tamamladı: “Bizlerde Sayın Bakanımızın talimatları doğrultusunda hazırladığımız GAP, DOKAP, EGEGEP, DAP, AKDENİZGEP, ORTAGEP, KOP, TRAGEP, MARMARAGEP ve BAKGEP Bölgesel Projelerini hızlı bir şekilde hayata geçiriyoruz. Bölgesel Gelişim Projeleri ile hedefimiz işgücünün yerinde istihdamını sağlayarak göçün önlenmesine katkı sağlamak, insanımızın ekonomik refah seviyesini artırarak milli ekonomiye ciddi katkılar sağlamaktır. Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Prof. Dr. Veysel Eroğlu öncülüğünde son üç ayda ülke genelinde 3,7 Milyar TL’lik tesislerin temelini attık. Son 90 günde 31 Adet Baraj, 23 adet Gölet, 6 adet içmesuyu ve 177 adet’ de taşkın koruma tesisinin temel atma merasimini gerçekleştirerek çalışmalara start verdik. Temeli atılan tesislerde 189 milyon metreküp su depolanacak, depolanacak su ile 1.405.240 dekar zirai arazinin sulanması sağlanacak, 70 adet yerleşim yerine içmesuyu temin edilecek, 3 il, 34, ilçe, 114.071 dekar zirai arazi ve 720 yerleşim yerinin taşkın riski azaltılacaktır.”
Türkiye genelinde yürütülen Göl-Su Projeleri'yle mümbit topraklar su ile buluşturulmaya devam ediyor.

AYDIN- DSİ Genel Müdürü Murat Acu, projeyle ilgili yaptığı açıklamada, bir tarım ülkesi olan vatan toprağında Göl-Su Projeleri ile zirai üretimi artırarak çiftçilere büyük kazanç sağlamayı amaçladıklarını, sulanmadık toprak bırakmayarak mümbit toprakları daha verimli hale getirmenin gayreti içerisinde olduklarını belirterek, “Ülkemizdeki verim arttırıcı bir unsur olan sulama, modern girdilerin daha yoğun kullanımına olanak verirken, aynı zamanda, ürün çeşitlendirmesi ve yılda birkaç kez ürün almayı olanaklı kılması ile de ülkemizde tarımsal verimliliği ve üretimi birkaç kat arttırmakta ve ülke ekonomisine ciddi katkılar sağlamaktadır” dedi.

“Taşkın Projeleri İle İnsanımızın Can ve Mal Güvenliğini Sağlıyoruz’’

“DSİ’nin kuruluş gayesi olan taşkınla mücadelede dereleri ıslah ediyor, insanların can ve mal emniyetini en yüksek düzeyde koruyoruz. Olası kayıpları da en asgari düzeye düşürüyoruz” diyen Acu, “Enerjide dışa bağımlılıktan kurtulmak için mevcut kaynaklardan elektrik üretimi teşvik edilmiş bu amaçla boşa akan derelerimiz üzerine kurulan hidroelektrik santrallerle elektrik üretilmeye başlandı. Bu sayede ülkemizi enerjide dışa bağımlılığı ortadan kaldırmayı hedeflemekteyiz. Ülkemizin içme, kullanma ve sanayi suyu ihtiyacının yarısından fazlası DSİ tarafından yapılan içme suyu tesislerinden karşılanmaktadır. İçme, kullanma ve sanayi suyu temini hususunda kurumumuz tarafından gerçekleştirilen ve birçok yönüyle ülkemiz ve dünyada ilkleri hayata geçiren projelerin altına imza atıyor insanımızın daha sağlıklı su içmesine vesile oluyoruz” diye konuştu.

‘’Bölgesel Gelişim Projelerini Hayata Geçiriyoruz’’

Bölgeler arası gelir ve refah dengesini sağlamak maksadıyla tüm dünyada uygulanan Bölgesel Gelişim Projeleri, sürdürülebilir kalkınma adına büyük önem taşındığını aktaran Acu, sözlerini şu şekilde tamamladı:

“Bizlerde Sayın Bakanımızın talimatları doğrultusunda hazırladığımız GAP, DOKAP, EGEGEP, DAP, AKDENİZGEP, ORTAGEP, KOP, TRAGEP, MARMARAGEP ve BAKGEP Bölgesel Projelerini hızlı bir şekilde hayata geçiriyoruz. Bölgesel Gelişim Projeleri ile hedefimiz işgücünün yerinde istihdamını sağlayarak göçün önlenmesine katkı sağlamak, insanımızın ekonomik refah seviyesini artırarak milli ekonomiye ciddi katkılar sağlamaktır. Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Prof. Dr. Veysel Eroğlu öncülüğünde son üç ayda ülke genelinde 3,7 Milyar TL’lik tesislerin temelini attık. Son 90 günde 31 Adet Baraj, 23 adet Gölet, 6 adet içmesuyu ve 177 adet’ de taşkın koruma tesisinin temel atma merasimini gerçekleştirerek çalışmalara start verdik. Temeli atılan tesislerde 189 milyon metreküp su depolanacak, depolanacak su ile 1.405.240 dekar zirai arazinin sulanması sağlanacak, 70 adet yerleşim yerine içmesuyu temin edilecek, 3 il, 34, ilçe, 114.071 dekar zirai arazi ve 720 yerleşim yerinin taşkın riski azaltılacaktır.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.