Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Giritliler Festivali sürüyor

KÜLTÜR 13.05.2018 - 14:14, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 3015+ kez okundu.
 

Giritliler Festivali sürüyor

Kuşadası’nda bu yıl 9'uncusu düzenlenen Uluslararası Giritliler Festivali dün başladı.

AYDIN- Kuşadası Belediyesi ve Giritliler Federasyonu tarafından festival kapsamında Kuşadası Tarihi Öküz Mehmet Paşa Kervansarayı'ndaki "Girit'ten Anadolu'ya" isimli fotoğraf sergisinin açılışı yapıldı. Açılışta konuşan Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, festivali Girit kültürünü yaşatmak amacıyla düzenlendiklerini kaydetti. Değişik kültürleri yaşatmanın en önemli görevlerinden biri olduğunu belirten Kayalı, "Dünyayı güzellik kurtaracak ama bu güzelliği insanların birlikteliği oluşturacak. En önemli en yüce değer insan olacak. Bu tür etkinliklerle biz bunu sağlamaya çalışıyoruz" dedi. Giritliler Federasyonu Başkanı Yunus Çengel de, bugün Davutlar Sevgi Plajı'nda Girit'ten gelen aşçıların Girit yemekleri yapacaklarını, ayrıca Girit'ten gelen müzik ve halk oyunları ekiplerinin gösteriler sunacağını kaydetti. Fotoğraf sergileri, film ve belgesel gösterimleri, konserler, halk dansları gösterileri ve Girit yemekleri atölyelerinin yer aldığı festivalin ilk gününde, Kuşadası şehir merkezinde etkinlikler düzenleniyor. Kervansaray’da açılışı yapılan 'Girit’ten Anadolu’ya' isimli fotoğraf sergisinin ardından İbramaki Sanat Galerisi’nde 'Pita’matyamu' isimli belgesel ile 'Dedemin İnsanları' isimli filmin gösterimi yapıldı. Saat 20.30’da ise İsmail Cem Dostluk ve Barış Meydanı’nda Giritçe maniler okunurken, Girit’den gelen müzik grubunun gösterileri sergilenecek. İsmail Cem Dostluk ve Barış Meydanı’nda düzenlenecek etkinlikler, Cafe Aman İstanbul Konseri ile sürecek. Festivalin ikinci gününde düzenlenecek olan etkinlikler bugün saat 11.00’de Davutlar Sevgi Plajı’nda başladı. Sevgi Plajı'ndaki etkinlikte Girit'ten gelen aşçılar, Girit yemekleri workshopu düzenleyecek. Girit'ten gelen müzik ve folklor ekibi gösterilerinin yanı sıra Miktat F. Furkan Zeybetiko-Füzyon Dans Ekibi, Davutlar-Güzelçamlı Folklor Ekibi, Bornova Giritli ve Mübadiller Derneği Folklor Ekibi, Turgutlu Köyü Folklor Ekibi'nin gösterileri yer alacak. Sevgi Plajı’nda ayrıca 'Giritli Atalarımız', 'Mübadil Aile Öyküleri' ve 'Girit'ten Anadolu'ya' isimli fotoğraf sergileri ile Girit’in yöresel ürünlerinin yer alacağı stantlar açılacak.
Kuşadası’nda bu yıl 9'uncusu düzenlenen Uluslararası Giritliler Festivali dün başladı.

AYDIN- Kuşadası Belediyesi ve Giritliler Federasyonu tarafından festival kapsamında Kuşadası Tarihi Öküz Mehmet Paşa Kervansarayı'ndaki "Girit'ten Anadolu'ya" isimli fotoğraf sergisinin açılışı yapıldı.

Açılışta konuşan Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, festivali Girit kültürünü yaşatmak amacıyla düzenlendiklerini kaydetti. Değişik kültürleri yaşatmanın en önemli görevlerinden biri olduğunu belirten Kayalı, "Dünyayı güzellik kurtaracak ama bu güzelliği insanların birlikteliği oluşturacak. En önemli en yüce değer insan olacak. Bu tür etkinliklerle biz bunu sağlamaya çalışıyoruz" dedi. Giritliler Federasyonu Başkanı Yunus Çengel de, bugün Davutlar Sevgi Plajı'nda Girit'ten gelen aşçıların Girit yemekleri yapacaklarını, ayrıca Girit'ten gelen müzik ve halk oyunları ekiplerinin gösteriler sunacağını kaydetti.

Fotoğraf sergileri, film ve belgesel gösterimleri, konserler, halk dansları gösterileri ve Girit yemekleri atölyelerinin yer aldığı festivalin ilk gününde, Kuşadası şehir merkezinde etkinlikler düzenleniyor. Kervansaray’da açılışı yapılan 'Girit’ten Anadolu’ya' isimli fotoğraf sergisinin ardından İbramaki Sanat Galerisi’nde 'Pita’matyamu' isimli belgesel ile 'Dedemin İnsanları' isimli filmin gösterimi yapıldı. Saat 20.30’da ise İsmail Cem Dostluk ve Barış Meydanı’nda Giritçe maniler okunurken, Girit’den gelen müzik grubunun gösterileri sergilenecek. İsmail Cem Dostluk ve Barış Meydanı’nda düzenlenecek etkinlikler, Cafe Aman İstanbul Konseri ile sürecek.

Festivalin ikinci gününde düzenlenecek olan etkinlikler bugün saat 11.00’de Davutlar Sevgi Plajı’nda başladı. Sevgi Plajı'ndaki etkinlikte Girit'ten gelen aşçılar, Girit yemekleri workshopu düzenleyecek. Girit'ten gelen müzik ve folklor ekibi gösterilerinin yanı sıra Miktat F. Furkan Zeybetiko-Füzyon Dans Ekibi, Davutlar-Güzelçamlı Folklor Ekibi, Bornova Giritli ve Mübadiller Derneği Folklor Ekibi, Turgutlu Köyü Folklor Ekibi'nin gösterileri yer alacak. Sevgi Plajı’nda ayrıca 'Giritli Atalarımız', 'Mübadil Aile Öyküleri' ve 'Girit'ten Anadolu'ya' isimli fotoğraf sergileri ile Girit’in yöresel ürünlerinin yer alacağı stantlar açılacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.