Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Girişimcilik dersleri devam ediyor

EKONOMİ 07.03.2017 - 19:15, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 3659+ kez okundu.
 

Girişimcilik dersleri devam ediyor

Aydın İli Stratejik Planlama ve Yenilik Merkezi (AİSYEM) tarafından düzenlenen girişimcilik dersleri devam ediyor.

AYDIN- AİSYEM tarafından düzenlenen ve Aydınlı iş adamı İbrahim Polat’ın konuşmacı olarak katıldığı “Küçük Orta Boy İşletmeler (KOBİ) ve Bölge Ekonomilerine Etkileri” konulu konferans Atatürk Kongre Merkezi Miletos Salonu’nda gerçekleşti. AİSYEM Müdürü Doç. Dr. Hüseyin Yılmaz’ın açılış konuşmasıyla başlayan etkinlikte Doç. Dr. Yılmaz, iş dünyasının ve Aydın’ın önde gelen sanayicilerinden İbrahim Polat’ı ADÜ’de ağırlamanın mutluluğunu yaşadığını ifade etti. Firmasının yaklaşık 40 yıllık serüvenini öğrencilerle paylaşan İbrahim Polat, sıfırdan başlayarak bu noktalara gelebilmenin kolay olmadığını anlatıp başarının sırrını ise hayal kurmak, azim ve kararlılık olarak sıraladı. Kendi yaşamından da kesitler sunan Polat, 2.5 lira haftalıkla işe başladığını, insanların başaramazsın dediği her şeyi başarmak için yola çıktığını anlattı. Bugün kontinü sistem zeytinyağı makinalarını ürettiklerini ve bu makinaları dünyanın 70 ülkesine ihraç ettiklerini vurgulayan Polat, “Ben bu işe girdiğimde İtalyanlar beni küçümsedi. Onlar benim bu işin üstesinden gelebileceğime inanmadılar. Biz başardık ve bugün bu fabrikaların merkezine, yani İtalya’ya bu makineleri ihraç ediyoruz.” dedi. Başarının bir diğer sırrının da güven olduğuna işaret eden Polat, sözlerini sürdürerek “İlk önce insanların güvenini kazanın, ondan sonra da kendinize güvenin. İnsanlar sizin ürünlerinizi tereddütsüz almaya başladıkları zaman siz başarılı olmuşsunuz demektir”  diyerek başarı için birkaç faktörün bir araya gelmesi gerektiğine değindi. Genç girişimcilerin sorularını da yanıtlayan Polat, “Hayallerinizin peşinden koşun, hedefinize ulaşmaktan hiç vazgeçmeyin ve 20’li yaşlarınızdaki bu enerjinizi asla boş yere harcamayın. Bizler, Avrupalılardan planlamayı ve sanayiyi öğrendik şimdi onlara bu öğrendiklerimizi satıyoruz. Branşınız ne ise mutlaka yaz tatillerinde onun stajını yapın. İşte o zaman mesleğinizi elinize aldığınızda bileğinizi kimse bükemeyecektir” diye konuştu. Programın sonunda AİSYEM Müdürü Doç. Dr. Hüseyin Yılmaz, İbrahim Polat’a öğrencilere yaptığı katkılardan dolayı teşekkür ederek gençlere yönelik konferansların devam edeceğini söyledi.
Aydın İli Stratejik Planlama ve Yenilik Merkezi (AİSYEM) tarafından düzenlenen girişimcilik dersleri devam ediyor.

AYDIN- AİSYEM tarafından düzenlenen ve Aydınlı iş adamı İbrahim Polat’ın konuşmacı olarak katıldığı “Küçük Orta Boy İşletmeler (KOBİ) ve Bölge Ekonomilerine Etkileri” konulu konferans Atatürk Kongre Merkezi Miletos Salonu’nda gerçekleşti. AİSYEM Müdürü Doç. Dr. Hüseyin Yılmaz’ın açılış konuşmasıyla başlayan etkinlikte Doç. Dr. Yılmaz, iş dünyasının ve Aydın’ın önde gelen sanayicilerinden İbrahim Polat’ı ADÜ’de ağırlamanın mutluluğunu yaşadığını ifade etti.

Firmasının yaklaşık 40 yıllık serüvenini öğrencilerle paylaşan İbrahim Polat, sıfırdan başlayarak bu noktalara gelebilmenin kolay olmadığını anlatıp başarının sırrını ise hayal kurmak, azim ve kararlılık olarak sıraladı. Kendi yaşamından da kesitler sunan Polat, 2.5 lira haftalıkla işe başladığını, insanların başaramazsın dediği her şeyi başarmak için yola çıktığını anlattı. Bugün kontinü sistem zeytinyağı makinalarını ürettiklerini ve bu makinaları dünyanın 70 ülkesine ihraç ettiklerini vurgulayan Polat, “Ben bu işe girdiğimde İtalyanlar beni küçümsedi. Onlar benim bu işin üstesinden gelebileceğime inanmadılar. Biz başardık ve bugün bu fabrikaların merkezine, yani İtalya’ya bu makineleri ihraç ediyoruz.” dedi. Başarının bir diğer sırrının da güven olduğuna işaret eden Polat, sözlerini sürdürerek “İlk önce insanların güvenini kazanın, ondan sonra da kendinize güvenin. İnsanlar sizin ürünlerinizi tereddütsüz almaya başladıkları zaman siz başarılı olmuşsunuz demektir”  diyerek başarı için birkaç faktörün bir araya gelmesi gerektiğine değindi.

Genç girişimcilerin sorularını da yanıtlayan Polat, “Hayallerinizin peşinden koşun, hedefinize ulaşmaktan hiç vazgeçmeyin ve 20’li yaşlarınızdaki bu enerjinizi asla boş yere harcamayın. Bizler, Avrupalılardan planlamayı ve sanayiyi öğrendik şimdi onlara bu öğrendiklerimizi satıyoruz. Branşınız ne ise mutlaka yaz tatillerinde onun stajını yapın. İşte o zaman mesleğinizi elinize aldığınızda bileğinizi kimse bükemeyecektir” diye konuştu.

Programın sonunda AİSYEM Müdürü Doç. Dr. Hüseyin Yılmaz, İbrahim Polat’a öğrencilere yaptığı katkılardan dolayı teşekkür ederek gençlere yönelik konferansların devam edeceğini söyledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.