Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Gineli Francisco Türkçe yarışmasında 3. oldu

KÜLTÜR 04.03.2017 - 20:08, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 3867+ kez okundu.
 

Gineli Francisco Türkçe yarışmasında 3. oldu

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Merkezleri arasında organize edilen şiir okuma yarışmasında ADÜ’nün Gine-Bissau uyruklu öğrencisi Francisco Jose Lopes Junior, Yusuf Dursun’a ait “Önce Vatan” şiirini okuyarak il genelinde 3’üncü oldu.

AYDIN- Yaklaşık dört yıldır Türkiye’de yaşayan ADÜ Tıp Fakültesi 3. Sınıf öğrencisi Francisco Jose Lopes Junior, Türkçe Öğretim Merkezinde (TÖMER) kısa sürede Türkçe öğrenerek kendini dil konusunda geliştirdi. Gençlik merkezindeki çalışmalarından dolayı yarışmalara katılması için davet edilen Junior, Türkçenin dışında beş dil daha biliyor. Diğer dillerde de şiirler yazan Junior, Türkçe şiir yazma çalışmalarına da başlayarak özellikle vatan sevgisi, tıp ve insanlık konusundaki şiirlerini Türkçe yazmak istediğini ifade etti. Kendisine neden ‘Önce Vatan’ şiirini okumayı tercih ettiği sorulan Junior, “Vatanımı çok düşünen biri olduğumu zannediyordum. Buraya geldikten sonra buradaki insanların vatanlarına çok bağlı olduğunu gördüm. Bu durum beni çok etkiledi ve kendi ülkeme bağlılığım arttı. Türkiye’de vatan sevgisi konusunda çok şey öğrendim. Kendimi daha da geliştirip Türkçe şiir yazmaya başladım. Şiir, insanların duygularını en güzel anlatan edebi türdür. Burada yaşadıklarımı, duygularımı, şiirle dünyaya anlatmak istiyorum” diye konuştu.
Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Merkezleri arasında organize edilen şiir okuma yarışmasında ADÜ’nün Gine-Bissau uyruklu öğrencisi Francisco Jose Lopes Junior, Yusuf Dursun’a ait “Önce Vatan” şiirini okuyarak il genelinde 3’üncü oldu.

AYDIN- Yaklaşık dört yıldır Türkiye’de yaşayan ADÜ Tıp Fakültesi 3. Sınıf öğrencisi Francisco Jose Lopes Junior, Türkçe Öğretim Merkezinde (TÖMER) kısa sürede Türkçe öğrenerek kendini dil konusunda geliştirdi. Gençlik merkezindeki çalışmalarından dolayı yarışmalara katılması için davet edilen Junior, Türkçenin dışında beş dil daha biliyor. Diğer dillerde de şiirler yazan Junior, Türkçe şiir yazma çalışmalarına da başlayarak özellikle vatan sevgisi, tıp ve insanlık konusundaki şiirlerini Türkçe yazmak istediğini ifade etti.

Kendisine neden ‘Önce Vatan’ şiirini okumayı tercih ettiği sorulan Junior, “Vatanımı çok düşünen biri olduğumu zannediyordum. Buraya geldikten sonra buradaki insanların vatanlarına çok bağlı olduğunu gördüm. Bu durum beni çok etkiledi ve kendi ülkeme bağlılığım arttı. Türkiye’de vatan sevgisi konusunda çok şey öğrendim. Kendimi daha da geliştirip Türkçe şiir yazmaya başladım. Şiir, insanların duygularını en güzel anlatan edebi türdür. Burada yaşadıklarımı, duygularımı, şiirle dünyaya anlatmak istiyorum” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.