Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Germencik’te dev proje

EKONOMİ 01.03.2017 - 21:27, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 2946+ kez okundu.
 

Germencik’te dev proje

Germencik Belediyesi, incir üreticilerini kalkındıracak bir projeyi hayata geçirmek üzere düğmeye bastı.

AYDIN- Projenin tanıtımını yapan Germencik Belediye Başkanı Ümmet Akın, kurma kararı aldıkları Dünya İncir Merkezi’nin incir üreticisi kadar ilçeyi de kalkındıracağını söyledi. Projenin hayalini uzun süredir kurduğunu belirten Başkan Ümmet Akın, İncirin anavatanı Germencik’te böyle bir projeyi hayata geçirmekten mutlu olduğunu dile getirdi. Başkan Akın, Germencik Belediyesi tarafından gerçekleştirilecek proje kapsamında, tüm incir üreticileri ve tüccarlarının buluşacağı Dünya İncir Merkezi kurulacağını müjdeledi. Büyükşehir Belediyesi tarafından organize tarım bölgesi ilan edilen bin 500 dönümlük alanda yaklaşık 10 milyon liraya kurulacak olan tesis incir üreticilerine tanıtıldı. Germencik Belediyesi toplantı salonundaki toplantıya Germencik Belediye Başkanı Ümmet Akın, Belediye Başkanı Yardımcısı Adem Toy ile birlikte 30’a yakın incir üreticisi ve yatırımcılar katıldı. Proje sunumunun ardından konuşan Başkan Akın, yatırımcı ve tüccarların ilgi odağı olacağı bir cazibe merkezi için çalışmalarda sona gelindiğini söyledi. Germencik’in incir üssü olmasını hedeflediklerinin altını çizen Akın, “Dünya İncir Merkezi’ni Germencik’te incir üretimi ve ticaretini daha iyi noktalara taşımak için hayata geçiriyoruz. Bu toplantının amacı bu projeye son şeklini vermekti. Belediye olarak projeyi hazırladık. Proje değişikliği yapılarak tesisin kurulacağı alan organize tarım alanı ilan edildi. Dünya İncir Alışveriş Merkezi projemizi gerçekleştirdiğimizde incir ticaretinin kalbi Germencik’te atacak. İncirle ilgilenen dünyadaki ve ülkemizdeki tüm bireyler buraya gelerek dükkan tarzındaki 21 işletme ile pazarlık yapacak" dedi. Aydın’da incir üreticinin yüzünün bu projeyle daha çok güleceğini kaydeden Akın, "İncirini üreten vatandaş dam denilen depolarda ürünü topluyor. Ticaret yapanlar da buralarda incire bakıp fiyatlandırıyor. Ayağına geldiği için tüccarın pazarlık şansı oluyor. Üretici biraz ucuza ürününü veriyor. Bu projeyle üretici ürününü buraya getirip tüccarlara gösterecek. Hangisi daha iyi ürününe para verirse üretici onu tercih edecek. Bu şeklide üretici daha çok para kazanacak” diye konuştu. Akın, Dünya İncir Merkezi projesinin yaklaşık 10 milyon liraya mal olacağını ve 6 ayda tamamlanacağını belirterek tesiste kreş, kafeterya, mescit gibi sosyal tesislerin de bulunacağını ifade etti. Toplantının sonunda üreticilerle ilgili projeyle ilgili fikir alışverişinde bulunuldu.
Germencik Belediyesi, incir üreticilerini kalkındıracak bir projeyi hayata geçirmek üzere düğmeye bastı.

AYDIN- Projenin tanıtımını yapan Germencik Belediye Başkanı Ümmet Akın, kurma kararı aldıkları Dünya İncir Merkezi’nin incir üreticisi kadar ilçeyi de kalkındıracağını söyledi.

Projenin hayalini uzun süredir kurduğunu belirten Başkan Ümmet Akın, İncirin anavatanı Germencik’te böyle bir projeyi hayata geçirmekten mutlu olduğunu dile getirdi. Başkan Akın, Germencik Belediyesi tarafından gerçekleştirilecek proje kapsamında, tüm incir üreticileri ve tüccarlarının buluşacağı Dünya İncir Merkezi kurulacağını müjdeledi.

Büyükşehir Belediyesi tarafından organize tarım bölgesi ilan edilen bin 500 dönümlük alanda yaklaşık 10 milyon liraya kurulacak olan tesis incir üreticilerine tanıtıldı. Germencik Belediyesi toplantı salonundaki toplantıya Germencik Belediye Başkanı Ümmet Akın, Belediye Başkanı Yardımcısı Adem Toy ile birlikte 30’a yakın incir üreticisi ve yatırımcılar katıldı.

Proje sunumunun ardından konuşan Başkan Akın, yatırımcı ve tüccarların ilgi odağı olacağı bir cazibe merkezi için çalışmalarda sona gelindiğini söyledi. Germencik’in incir üssü olmasını hedeflediklerinin altını çizen Akın, “Dünya İncir Merkezi’ni Germencik’te incir üretimi ve ticaretini daha iyi noktalara taşımak için hayata geçiriyoruz. Bu toplantının amacı bu projeye son şeklini vermekti. Belediye olarak projeyi hazırladık. Proje değişikliği yapılarak tesisin kurulacağı alan organize tarım alanı ilan edildi. Dünya İncir Alışveriş Merkezi projemizi gerçekleştirdiğimizde incir ticaretinin kalbi Germencik’te atacak. İncirle ilgilenen dünyadaki ve ülkemizdeki tüm bireyler buraya gelerek dükkan tarzındaki 21 işletme ile pazarlık yapacak" dedi.

Aydın’da incir üreticinin yüzünün bu projeyle daha çok güleceğini kaydeden Akın, "İncirini üreten vatandaş dam denilen depolarda ürünü topluyor. Ticaret yapanlar da buralarda incire bakıp fiyatlandırıyor. Ayağına geldiği için tüccarın pazarlık şansı oluyor. Üretici biraz ucuza ürününü veriyor. Bu projeyle üretici ürününü buraya getirip tüccarlara gösterecek. Hangisi daha iyi ürününe para verirse üretici onu tercih edecek. Bu şeklide üretici daha çok para kazanacak” diye konuştu. Akın, Dünya İncir Merkezi projesinin yaklaşık 10 milyon liraya mal olacağını ve 6 ayda tamamlanacağını belirterek tesiste kreş, kafeterya, mescit gibi sosyal tesislerin de bulunacağını ifade etti.

Toplantının sonunda üreticilerle ilgili projeyle ilgili fikir alışverişinde bulunuldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.