Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Germencik Boğa Güreşi’ni bekliyor

GENEL 03.06.2019 - 16:20, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 3978+ kez okundu.
 

Germencik Boğa Güreşi’ni bekliyor

Germencik Belediyesi’nin katkılarıyla 6 Haziran’da Ortaklar Arena’da Bozköy Ortaklar Boğa Güreşi Festivali düzenleneceği bildirildi.

AYDIN- Yapılan açıklamaya göre, yoğun ilgi görmesi beklenen boğa güreşleri, kıran kırana mücadelelere sahne olacak. Germencik Belediyesi ve Ege Türkmen Yörükleri Kültür Etkinlikleri Derneği’nin katkılarıyla yapılacak olan güreşte, yaklaşık 60 çift boğa rakipleriyle karşılaşacağı anı bekliyor. 6 Haziran Perşembe günü gerçekleştirilecek festival, gün boyu sürecek. Vatandaşların yoğun ilgi göstermesi beklenen festivalde Denizli, İzmir, Aydın ve Muğla'dan toplam 60 çift pehlivan boğa güreşecek. Güreşler baş üstü, baş, süper baş, başaltı, büyük orta, küçük orta, büyük ayak, deste ve tozkoparan, olmak üzere toplam 9 kategoride yapılacak. 23 kupa güreşinin gerçekleştirileceği festivalde kategorilerden birincilikle çıkan şampiyon boğaların sahiplerine yaklaşık 120 bin lira para ödülü dağıtılacak. Germencik Belediye Başkanı Fuat Öndeş, "Bir Yörük Kültürü olan Boğa Güreşi’nin ülkemizin gelenek ve göreneklerinden olduğunu biliyoruz. Güreşe katılacak olan 60 çift boğamıza ve sahiplerine 6 Haziran Perşembe günü gerçekleşecek olan güreşte başarılar diliyorum" dedi.    
Germencik Belediyesi’nin katkılarıyla 6 Haziran’da Ortaklar Arena’da Bozköy Ortaklar Boğa Güreşi Festivali düzenleneceği bildirildi.

AYDIN- Yapılan açıklamaya göre, yoğun ilgi görmesi beklenen boğa güreşleri, kıran kırana mücadelelere sahne olacak.

Germencik Belediyesi ve Ege Türkmen Yörükleri Kültür Etkinlikleri Derneği’nin katkılarıyla yapılacak olan güreşte, yaklaşık 60 çift boğa rakipleriyle karşılaşacağı anı bekliyor. 6 Haziran Perşembe günü gerçekleştirilecek festival, gün boyu sürecek. Vatandaşların yoğun ilgi göstermesi beklenen festivalde Denizli, İzmir, Aydın ve Muğla'dan toplam 60 çift pehlivan boğa güreşecek.

Güreşler baş üstü, baş, süper baş, başaltı, büyük orta, küçük orta, büyük ayak, deste ve tozkoparan, olmak üzere toplam 9 kategoride yapılacak. 23 kupa güreşinin gerçekleştirileceği festivalde kategorilerden birincilikle çıkan şampiyon boğaların sahiplerine yaklaşık 120 bin lira para ödülü dağıtılacak.

Germencik Belediye Başkanı Fuat Öndeş, "Bir Yörük Kültürü olan Boğa Güreşi’nin ülkemizin gelenek ve göreneklerinden olduğunu biliyoruz. Güreşe katılacak olan 60 çift boğamıza ve sahiplerine 6 Haziran Perşembe günü gerçekleşecek olan güreşte başarılar diliyorum" dedi.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.