Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Germencik Bilim Şenliği sona erdi

GÜNCEL 22.10.2018 - 15:26, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 2687+ kez okundu.
 

Germencik Bilim Şenliği sona erdi

Germencik Belediyesi’nin katkıları ile Germencik Şehit Cafer Ortaokulu’nun TÜBİTAK 4007 Bilim Şenlikleri Destekleme Programı kapsamında düzenlediği bilim şenliği sona erdi. Şenlikte bilim ve sanata dair 75 farklı etkinlik, 73 atölye çalışması ve 2 konferans düzenlendi.

AYDIN- Yapılan açıklamaya göre, Germencik Cumhuriyet Meydanı’nda 19 Ekim Cuma günü başlayan etkinlikte Germencik Kaymakamı Ayhan Işık, Germencik Belediye Başkanı Ümmet Akın ve daire amirleri tarafından kurdelenin kesilmesi ve halk oyunları gösterisi sergilendi. Bilim Şenliği Cuma akşamı Eğitim Bilimci Yazar Özgür Bolat’ın “Mutlu ve Başarılı Çocuk Nasıl Yetiştirilir” semineri sonrası 20 Ekim de Uzman Psikolog Yasemin Demirbaş’ın verdiği “Çocuk Deyip Geçme” semineri ile son buldu. Etkinliklere toplamda 7 bin kişinin katıldığı bildirildi. Çeşitli atölye çalışmaları, sanatsal faaliyetler, yarışma ve çeşitli deneysel çalışmaların yanı sıra Eğitim Bilimci Yazar Özgür Bolat’ın “Mutlu ve Başarılı Çocuk Nasıl Yetiştirilir” seminerine de büyük ilgi vardı. Bolat yaptığı deneysel çalışmaların yanı sıra Seminere “Başarı ve mutluluk nedir?” sorusuyla başladı. Ebeveynlerin cevaplarıyla birlikte onlara yeni sorular yönelten Bolat anneannesi ile dedesinin fotoğrafını ve ünlü şirketlerde genel müdür pozisyonunda çalışan arkadaşının fotoğrafını katılımcılara göstererek mutluluğu ve başarıyı tanımladı. Bolat’ın verdiği seminerde en dikkat çekici noktalardan birisi de Ceza ve bedel arasındaki farktı. Bolat “Cezada sevgi yoktur. Çocuklara bir şey yapmadığı zaman sonucunda neler olabileceğini anlatmalıyız. Bu tehdit tonu ile olmamalıdır. Çocukları sonucunu söylemediğimiz şeylerden dolayı yargılamamalıyız” dedi. Şenliğin 2. gününde Germencik Belediyesi Konferans Salonu’nda Psikolog Yasemin Demirbaş ebeveynlere seslenerek, amaçlarının anne babalara ulaşarak, sağlıklı çocuklar yetiştirmelerini sağlamak olduğunu dile getirdi, "Çocukluğu mutlu geçen, insanlar geleceğin sağlıklı yetişkinleri olacaktır. İnsanın ana yurdu çocukluğudur" dedi. Germencik Belediye Başkanı Ümmet Akın, proje için Şehit Cafer Ortaokulu öğretmen ve öğrencilerine, proje yürütücüleri Derya Fidan Toprakçı ve Nevzat Angın’ın yanı sıra emeği geçen herkese teşekkür etti.
Germencik Belediyesi’nin katkıları ile Germencik Şehit Cafer Ortaokulu’nun TÜBİTAK 4007 Bilim Şenlikleri Destekleme Programı kapsamında düzenlediği bilim şenliği sona erdi. Şenlikte bilim ve sanata dair 75 farklı etkinlik, 73 atölye çalışması ve 2 konferans düzenlendi.

AYDIN- Yapılan açıklamaya göre, Germencik Cumhuriyet Meydanı’nda 19 Ekim Cuma günü başlayan etkinlikte Germencik Kaymakamı Ayhan Işık, Germencik Belediye Başkanı Ümmet Akın ve daire amirleri tarafından kurdelenin kesilmesi ve halk oyunları gösterisi sergilendi. Bilim Şenliği Cuma akşamı Eğitim Bilimci Yazar Özgür Bolat’ın “Mutlu ve Başarılı Çocuk Nasıl Yetiştirilir” semineri sonrası 20 Ekim de Uzman Psikolog Yasemin Demirbaş’ın verdiği “Çocuk Deyip Geçme” semineri ile son buldu.

Etkinliklere toplamda 7 bin kişinin katıldığı bildirildi. Çeşitli atölye çalışmaları, sanatsal faaliyetler, yarışma ve çeşitli deneysel çalışmaların yanı sıra Eğitim Bilimci Yazar Özgür Bolat’ın “Mutlu ve Başarılı Çocuk Nasıl Yetiştirilir” seminerine de büyük ilgi vardı. Bolat yaptığı deneysel çalışmaların yanı sıra Seminere “Başarı ve mutluluk nedir?” sorusuyla başladı. Ebeveynlerin cevaplarıyla birlikte onlara yeni sorular yönelten Bolat anneannesi ile dedesinin fotoğrafını ve ünlü şirketlerde genel müdür pozisyonunda çalışan arkadaşının fotoğrafını katılımcılara göstererek mutluluğu ve başarıyı tanımladı. Bolat’ın verdiği seminerde en dikkat çekici noktalardan birisi de Ceza ve bedel arasındaki farktı. Bolat “Cezada sevgi yoktur. Çocuklara bir şey yapmadığı zaman sonucunda neler olabileceğini anlatmalıyız. Bu tehdit tonu ile olmamalıdır. Çocukları sonucunu söylemediğimiz şeylerden dolayı yargılamamalıyız” dedi.

Şenliğin 2. gününde Germencik Belediyesi Konferans Salonu’nda Psikolog Yasemin Demirbaş ebeveynlere seslenerek, amaçlarının anne babalara ulaşarak, sağlıklı çocuklar yetiştirmelerini sağlamak olduğunu dile getirdi, "Çocukluğu mutlu geçen, insanlar geleceğin sağlıklı yetişkinleri olacaktır. İnsanın ana yurdu çocukluğudur" dedi.

Germencik Belediye Başkanı Ümmet Akın, proje için Şehit Cafer Ortaokulu öğretmen ve öğrencilerine, proje yürütücüleri Derya Fidan Toprakçı ve Nevzat Angın’ın yanı sıra emeği geçen herkese teşekkür etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.