Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Germencik Belediyesi’nden çiftçi ve üreticilere yonca desteği

EKONOMİ 21.05.2020 - 12:16, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 3732+ kez okundu.
 

Germencik Belediyesi’nden çiftçi ve üreticilere yonca desteği

“Uygun fiyatlı yonca dağıtımı gerçekleştirildi”

GERMENCİK - Germencik Belediye Başkanı Fuat Öndeş, geçiminin önemli bir bölümünü tarım ve hayvancılıktan sağlayan Germencik halkına yönelik gerçekleştirdiği kırsal kalkınma hamleleri ile çiftçi ve üreticinin yanında olmaya devam ediyor. Germencik Belediyesi, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve İlçe Tarım Müdürlüğü ile yapılan iş birliği çerçevesinde pilot bölge olarak seçilen Reisköy Mahallesi meralarında ekimi yapılan yoncaların ilk hasadının dağıtımı gerçekleştirildi. Piyasa fiyatlarının çok altında bir rakamla uygun fiyatlı olarak çiftçilere satışı gerçekleştirilen yonca balyaları vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördü. Germencik Belediye Başkanı Fuat Öndeş mera ıslahları ve yonca ekiminin süreceğini, il ve ilçe müdürlükleri ile iş birliği çerçevesinde üretime müsait olan tüm noktalarda bu uygulamayı yaygınlaştırmayı planladıklarını ifade etti. FUAT ÖNDEŞ “TARIM VE HAYVANCILIĞA DAYALI ÜRETİMİN ÖNÜNÜ AÇACAK, ÇİFTÇİLERİMİZE DESTEĞİMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ” Uygun fiyatlı yonca desteği hakkında açıklamalarda bulunan Fuat Öndeş, pilot bölge olarak seçilen Reisköy’de yonca ekimi uygulamasını ilçe genelinde yaygınlaştırmak amacında olduklarını söyledi. Öndeş “Çiftçi ve üreticimizin refahı, huzur ve mutluluğu için çalışmalarımız sürüyor. GERKOOP, İNYA gibi hamlelerimizle bu anlamda ciddi işlere imza attık. Germencik Belediyesi olarak tarım il ve ilçe müdürlüklerimizin öncülüğü ve iş birliği ile ıslahını yaptığımız Reisköy meralarında yonca ekiminin ilk hasadının dağıtımını gerçekleştirdik. İlçemizde ekime müsait diğer noktalarda da bu uygulamayı yaparak piyasa fiyatlarının çok altında rakamlarla çiftçilerimize yonca ulaştırmayı hedefliyoruz. Tarım ve hayvancılığa yönelik üretimin önünü açacak, çiftçilerimize desteğimizi sürdüreceğiz” dedi.
“Uygun fiyatlı yonca dağıtımı gerçekleştirildi”

GERMENCİK - Germencik Belediye Başkanı Fuat Öndeş, geçiminin önemli bir bölümünü tarım ve hayvancılıktan sağlayan Germencik halkına yönelik gerçekleştirdiği kırsal kalkınma hamleleri ile çiftçi ve üreticinin yanında olmaya devam ediyor. Germencik Belediyesi, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve İlçe Tarım Müdürlüğü ile yapılan iş birliği çerçevesinde pilot bölge olarak seçilen Reisköy Mahallesi meralarında ekimi yapılan yoncaların ilk hasadının dağıtımı gerçekleştirildi. Piyasa fiyatlarının çok altında bir rakamla uygun fiyatlı olarak çiftçilere satışı gerçekleştirilen yonca balyaları vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördü. Germencik Belediye Başkanı Fuat Öndeş mera ıslahları ve yonca ekiminin süreceğini, il ve ilçe müdürlükleri ile iş birliği çerçevesinde üretime müsait olan tüm noktalarda bu uygulamayı yaygınlaştırmayı planladıklarını ifade etti.

FUAT ÖNDEŞ “TARIM VE HAYVANCILIĞA DAYALI ÜRETİMİN ÖNÜNÜ AÇACAK, ÇİFTÇİLERİMİZE DESTEĞİMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ”

Uygun fiyatlı yonca desteği hakkında açıklamalarda bulunan Fuat Öndeş, pilot bölge olarak seçilen Reisköy’de yonca ekimi uygulamasını ilçe genelinde yaygınlaştırmak amacında olduklarını söyledi. Öndeş “Çiftçi ve üreticimizin refahı, huzur ve mutluluğu için çalışmalarımız sürüyor. GERKOOP, İNYA gibi hamlelerimizle bu anlamda ciddi işlere imza attık. Germencik Belediyesi olarak tarım il ve ilçe müdürlüklerimizin öncülüğü ve iş birliği ile ıslahını yaptığımız Reisköy meralarında yonca ekiminin ilk hasadının dağıtımını gerçekleştirdik. İlçemizde ekime müsait diğer noktalarda da bu uygulamayı yaparak piyasa fiyatlarının çok altında rakamlarla çiftçilerimize yonca ulaştırmayı hedefliyoruz. Tarım ve hayvancılığa yönelik üretimin önünü açacak, çiftçilerimize desteğimizi sürdüreceğiz” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.