Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Gençliğin değerler bağlamındaki sorunları konuşuldu

EĞİTİM 05.11.2017 - 14:17, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 2838+ kez okundu.
 

Gençliğin değerler bağlamındaki sorunları konuşuldu

Adnan Menderes Üniversitesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen konferansta “Değerlerimiz Bağlamında Gençlik Sorunları” ele alındı.

AYDIN– Aydın İli Stratejik Planlama ve Yenilik Merkezi (AİSYEM) konferans salonunda Pamukkale Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Felsefe Din Bilimleri Bölüm Başkanı ve İslam Felsefesi Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Kemal Göz’ün konuşmacı olarak yer aldığı konferansa Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recai Tunca, akademik ve idari personelin yanı sıra çok sayıda öğrenci katıldı. Toplumu oluşturan insani değerlerin birçok alanda ve değişik kültürlerde bulunduğuna işaret eden Yrd. Doç. Dr. Kemal Göz, “Hikmet, İffet, Şecaat ve Adalet” kavramlarının içeriği hakkında bilgiler verdi. Hikmet kavramının anlam değerini anlatan Yrd. Doç. Dr. Göz, “Hikmet kavramı ilmi bilgisizlikten, icraatı zulüm ve haksızlıktan, ikramı cimrilikten, hoşgörüyü bunaklıktan arındırmaktır” dedi.  İffet ve Şecaat kavramlarını insanın nefsi ve arzularının aklın kontrolünde tutulması olarak nitelendiren Kemal Göz, Adalet kavramını ise erdemlerin cisimleşmiş, somutlaşmış ve hayata geçirilmiş durumu olarak değerlendirdi. Gençlik döneminin maddi ve manevi kazanımlar açısından son derece kıymetli bir dönem olduğunu vurgulayan Yrd. Doç. Dr. Göz, “Gençliğin maddi kazanımları çoktur, manevi kazanımları ise hesapsızdır” diyerek gençlere bu dönemi verimli kullanmaları yönünde tavsiyelerde bulundu. Etkinliğin sonunda Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Meryem Eken, Yrd. Doç. Dr. Kemal Göz’e ADÜ teşekkür belgesi ile paket takdim etti.
Adnan Menderes Üniversitesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen konferansta “Değerlerimiz Bağlamında Gençlik Sorunları” ele alındı.

AYDIN– Aydın İli Stratejik Planlama ve Yenilik Merkezi (AİSYEM) konferans salonunda Pamukkale Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Felsefe Din Bilimleri Bölüm Başkanı ve İslam Felsefesi Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Kemal Göz’ün konuşmacı olarak yer aldığı konferansa Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recai Tunca, akademik ve idari personelin yanı sıra çok sayıda öğrenci katıldı.

Toplumu oluşturan insani değerlerin birçok alanda ve değişik kültürlerde bulunduğuna işaret eden Yrd. Doç. Dr. Kemal Göz, “Hikmet, İffet, Şecaat ve Adalet” kavramlarının içeriği hakkında bilgiler verdi. Hikmet kavramının anlam değerini anlatan Yrd. Doç. Dr. Göz, “Hikmet kavramı ilmi bilgisizlikten, icraatı zulüm ve haksızlıktan, ikramı cimrilikten, hoşgörüyü bunaklıktan arındırmaktır” dedi. 

İffet ve Şecaat kavramlarını insanın nefsi ve arzularının aklın kontrolünde tutulması olarak nitelendiren Kemal Göz, Adalet kavramını ise erdemlerin cisimleşmiş, somutlaşmış ve hayata geçirilmiş durumu olarak değerlendirdi.

Gençlik döneminin maddi ve manevi kazanımlar açısından son derece kıymetli bir dönem olduğunu vurgulayan Yrd. Doç. Dr. Göz, “Gençliğin maddi kazanımları çoktur, manevi kazanımları ise hesapsızdır” diyerek gençlere bu dönemi verimli kullanmaları yönünde tavsiyelerde bulundu.

Etkinliğin sonunda Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Meryem Eken, Yrd. Doç. Dr. Kemal Göz’e ADÜ teşekkür belgesi ile paket takdim etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.