Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Gencellidere göleti kullanılamaz durumda

EKONOMİ 05.01.2015 - 15:46, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:48 2826+ kez okundu.
 

Gencellidere göleti kullanılamaz durumda

Aydın Büyükşehir Belediyesi ASKİ Genel Müdürlüğü, patlama sonucu hasar oluşan Gencellidere Sulama Gölediyle ilgili açıklama yaptı.

Aydın Büyükşehir Belediyesi ASKİ Genel Müdürlüğü, patlama sonucu hasar oluşan Gencellidere Sulama Gölediyle ilgili açıklama yaptı. ASKİ’den yapılan açıklamada; “Bilindiği gibi Kuyucak sınırları içindeki Gencellidere Sulama Göleti 31 Aralık 2014 tarihinde, sabah saat 09.30- 10.00 sıralarında patlamış ve Gencellidere ve Gencelli mahallelerinde ciddi mal kaybına yol açmıştır. Söz konusu Gencellideresi Sulama Göleti’nin ihalesi Aydın İl Özel İdaresi tarafından 09 Ocak 2014 tarihinde yapılmış, yükleniciye işyeri teslimi 05 Şubat 2014 tarihinde gerçekleştirilmiştir. 40 günlük imalat süresi sonunda 17 Mart 2014 tarihinde işin geçici kabulü Aydın İl Özel İdaresi tarafından yapılmıştır. Söz konusu göledin ihale bedeli 511 bin 465 TL’dir. Bu paranın tamamı harcanmış ayrıca iş artışı yapılarak 100 bin 671 TL daha ödenmiştir. Yine kamuoyunun malumu olduğu üzere Aydın İl Özel İdaresi tarafından yapılan ve seçim öncesi geçici kabulleri gerçekleştirilen 30’u aşkın sulama göledi ile ilgili dosya üzerinde yaptığımız incelemelerde büyük eksiklikler ve fazla ödemeler tespit edilmiş ve bazı testlerin yapılmadığı da görülmüştür. Söz konusu Gencellidere Sulama Göledi de bu göletlerden biridir. Tehlike arz ettiği düşünülen bu göledin gerçek durumu, bilirkişi marifetiyle tespit edilmek üzere 27 Kasım 2014 tarihinde 2014-142 dosya numarası ile Nazilli 2. Asliye Mahkemesine sevk edilmiştir. Yaşanan patlama sonrası ASKİ ekiplerince mahallinde yapılan incelemelerde gölet şartnamesindeki hususların yerine getirilmediği ve imalatın usulüne uygun yapılmadığı, baraj gövdesinin toprağa oturtulduğu, demir metrajlarında kullanılması gereken demir kesitleri ile şartnameye uygun demir aralığının yapılmadığı ve gölet gövdesinin kullanılamaz durumda olduğu görülmüştür. Mahkeme tespitlerine ve bilirkişi raporlarına göre ASKİ Genel Müdürlüğü’nün sulama göledi ile ilgili çalışmaları devam edecektir” dedi.
Aydın Büyükşehir Belediyesi ASKİ Genel Müdürlüğü, patlama sonucu hasar oluşan Gencellidere Sulama Gölediyle ilgili açıklama yaptı.

Aydın Büyükşehir Belediyesi ASKİ Genel Müdürlüğü, patlama sonucu hasar oluşan Gencellidere Sulama Gölediyle ilgili açıklama yaptı.

ASKİ’den yapılan açıklamada; “Bilindiği gibi Kuyucak sınırları içindeki Gencellidere Sulama Göleti 31 Aralık 2014 tarihinde, sabah saat 09.30- 10.00 sıralarında patlamış ve Gencellidere ve Gencelli mahallelerinde ciddi mal kaybına yol açmıştır. Söz konusu Gencellideresi Sulama Göleti’nin ihalesi Aydın İl Özel İdaresi tarafından 09 Ocak 2014 tarihinde yapılmış, yükleniciye işyeri teslimi 05 Şubat 2014 tarihinde gerçekleştirilmiştir. 40 günlük imalat süresi sonunda 17 Mart 2014 tarihinde işin geçici kabulü Aydın İl Özel İdaresi tarafından yapılmıştır. Söz konusu göledin ihale bedeli 511 bin 465 TL’dir. Bu paranın tamamı harcanmış ayrıca iş artışı yapılarak 100 bin 671 TL daha ödenmiştir. Yine kamuoyunun malumu olduğu üzere Aydın İl Özel İdaresi tarafından yapılan ve seçim öncesi geçici kabulleri gerçekleştirilen 30’u aşkın sulama göledi ile ilgili dosya üzerinde yaptığımız incelemelerde büyük eksiklikler ve fazla ödemeler tespit edilmiş ve bazı testlerin yapılmadığı da görülmüştür. Söz konusu Gencellidere Sulama Göledi de bu göletlerden biridir. Tehlike arz ettiği düşünülen bu göledin gerçek durumu, bilirkişi marifetiyle tespit edilmek üzere 27 Kasım 2014 tarihinde 2014-142 dosya numarası ile Nazilli 2. Asliye Mahkemesine sevk edilmiştir. Yaşanan patlama sonrası ASKİ ekiplerince mahallinde yapılan incelemelerde gölet şartnamesindeki hususların yerine getirilmediği ve imalatın usulüne uygun yapılmadığı, baraj gövdesinin toprağa oturtulduğu, demir metrajlarında kullanılması gereken demir kesitleri ile şartnameye uygun demir aralığının yapılmadığı ve gölet gövdesinin kullanılamaz durumda olduğu görülmüştür. Mahkeme tespitlerine ve bilirkişi raporlarına göre ASKİ Genel Müdürlüğü’nün sulama göledi ile ilgili çalışmaları devam edecektir” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.