Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Gelin koçları renkli görüntüler oluşturdu

GÜNCEL 16.09.2016 - 11:33, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 15307+ kez okundu.
 

Gelin koçları renkli görüntüler oluşturdu

Kurban Bayramı'nda kurbanlık koçlar gelinler için süslendi

AYDIN- Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde asırlardır süren geleneklerden birisi olan kurbanlık gelin koçları, gelinler gibi süslenerek Kurban Bayramı'nda kız evlerinin yolunu tuttu.  Kurban Bayramı nedeniyle nişanlı çiftlerden erkek tarafı özenle seçip aldığı kurbanlık koçu kız tarafına hediye ediyor. Gelin gibi süslenen koçlar boynuzlarına takılan bilezikler ve kız tarafına alınan çeşitli hediyelik eşyalar ile birlikte kız evine götürülüyor. Gelenek ve göreneklere uygun olarak süslenen koçlar, görünüm olarak da vatandaşın ilgisini ve dikkatini çekiyor. Kurban Bayramı’nda gelin koçu geleneğini yaşatan Aydınlı damat adaylarından Nazmi Şensöz, "Büyüklerimizin yaşattığı bu geleneği biz de sürdürmek istedik. Nişanlım için en güzel kurbanlık koçu satın alarak süslettim. Her aile maddi gücünün yettiğince koçun üzerine hediyeler takarak kız evine götürüyor. Biz de koçumuzun boynuzlarına nişanlım Rabia için satın aldığımız bilezikleri takıp, nişanlım ve ailesi için aldığımız bazı hediyeler ile birlikte kız evine götürdük. Bu gelenek sayesinde aileler arasında birlik ve beraberlik bağları daha da güçleniyor. Kurban Bayramı'na özgü bu geleneği gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadık. Çocuklarımız da geleneğimizi sürdürmek istiyoruz" diye konuştu.
Kurban Bayramı'nda kurbanlık koçlar gelinler için süslendi

AYDIN- Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde asırlardır süren geleneklerden birisi olan kurbanlık gelin koçları, gelinler gibi süslenerek Kurban Bayramı'nda kız evlerinin yolunu tuttu. 

Kurban Bayramı nedeniyle nişanlı çiftlerden erkek tarafı özenle seçip aldığı kurbanlık koçu kız tarafına hediye ediyor. Gelin gibi süslenen koçlar boynuzlarına takılan bilezikler ve kız tarafına alınan çeşitli hediyelik eşyalar ile birlikte kız evine götürülüyor. Gelenek ve göreneklere uygun olarak süslenen koçlar, görünüm olarak da vatandaşın ilgisini ve dikkatini çekiyor.

Kurban Bayramı’nda gelin koçu geleneğini yaşatan Aydınlı damat adaylarından Nazmi Şensöz, "Büyüklerimizin yaşattığı bu geleneği biz de sürdürmek istedik. Nişanlım için en güzel kurbanlık koçu satın alarak süslettim. Her aile maddi gücünün yettiğince koçun üzerine hediyeler takarak kız evine götürüyor. Biz de koçumuzun boynuzlarına nişanlım Rabia için satın aldığımız bilezikleri takıp, nişanlım ve ailesi için aldığımız bazı hediyeler ile birlikte kız evine götürdük. Bu gelenek sayesinde aileler arasında birlik ve beraberlik bağları daha da güçleniyor. Kurban Bayramı'na özgü bu geleneği gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadık. Çocuklarımız da geleneğimizi sürdürmek istiyoruz" diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.