Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Geleneksel Ilıcabaşı İftarı 8. yılında 750 kişiye ulaştı

GENEL 20.05.2019 - 15:51, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 4021+ kez okundu.
 

Geleneksel Ilıcabaşı İftarı 8. yılında 750 kişiye ulaştı

Aydın'ın Efeler İlçesi Ilıcabaşı Mahallesi’nde oturan İrfan Yanar, 8 yıl önce ilk aldığı 940 lira asgari ücret ile başlattığı iftar yemeği geleneğini, bu yıl da sürdürdü. 150 kişi ile başlayan iftar geleneği, büyüyerek 750 kişiye ulaştı.

AYDIN- Aydın İl Sağlık Müdürlüğü’nde 2012 yılında asgari ücretli olarak işe başlayan İrfan Yanar, ilk maaşı ile iftar düzenleyerek 8 yıl sürecek bir gelenek başlattı. İftar yemeğine Aydın Ak Parti İl Başkanı Ömer Özmen ile çeşitli sivil toplum kuruluşları ve dernek temsilcileri de katıldı. İrfan Yanar, Hüseyin Sinan ve Ali Bay’ın yıllardır sürdürdüğü geleneği destekleyen hayırsever sayısı da artınca, Ilıcabaşı Mahallesi’nde katlanarak artan bir iftar programına dönüştü. Ilıcabaşı Mahallesi’nde yaşayan vatandaşlara karşı ön yargıyı kırmak ve kaynaştırmak amacıyla bu geleneği başlatan İrfan Yanar, şunları söyledi: “8 yıl önce aldığım ilk maaşımla 150 kişilik bir iftar yaptık. Arkadaşlarla karar verdik, Ramazan'ın coşkusunu güzelliğini roman vatandaşlarıyla yaşayalım ve onlara da yaşatalım istedik. 2'nci yıl 250, 3'üncü yıl 450 kişi ve her yıl artan katılım ile 8'nci yılımızda 750 kişiyi bulduk. 8'nci yılımızda, artık geleneksel hale geldik. Bizlere destek olan Değerli Aydın Valimize, Gıda Çarşısı Esnaflarımıza,  Aydın Sağlık-Sen Başkanı Abdülbaki Karaer’e, İl Sağlık Müdürlüğü ve 112 Şube personellerine ve Anadolu Gençlik Derneği Aydın Şube Başkanı Hüseyin Sinan’a katkılarından dolayı çok teşekkür ederiz. Buradaki insanlar bugün onların desteği sayesinde oruçlarını açıyorlar. İnşallah devamı da gelir ve bizden sonraki nesiller bu geleneğe devam ederler” diye konuştu. Sağlık-Sen Aydın Şube Başkanı Abdülbaki Karaer’de “İrfan kardeşimiz bugünü organize etti. Biz de elimizden geldiğince yardım ettik. Bu programı her sene yapılıyor. Ramazan ayında buradaki insanlarla bir arada olmak çok güzel umarım devamı da gelir.”
Aydın'ın Efeler İlçesi Ilıcabaşı Mahallesi’nde oturan İrfan Yanar, 8 yıl önce ilk aldığı 940 lira asgari ücret ile başlattığı iftar yemeği geleneğini, bu yıl da sürdürdü. 150 kişi ile başlayan iftar geleneği, büyüyerek 750 kişiye ulaştı.

AYDIN- Aydın İl Sağlık Müdürlüğü’nde 2012 yılında asgari ücretli olarak işe başlayan İrfan Yanar, ilk maaşı ile iftar düzenleyerek 8 yıl sürecek bir gelenek başlattı. İftar yemeğine Aydın Ak Parti İl Başkanı Ömer Özmen ile çeşitli sivil toplum kuruluşları ve dernek temsilcileri de katıldı.

İrfan Yanar, Hüseyin Sinan ve Ali Bay’ın yıllardır sürdürdüğü geleneği destekleyen hayırsever sayısı da artınca, Ilıcabaşı Mahallesi’nde katlanarak artan bir iftar programına dönüştü.

Ilıcabaşı Mahallesi’nde yaşayan vatandaşlara karşı ön yargıyı kırmak ve kaynaştırmak amacıyla bu geleneği başlatan İrfan Yanar, şunları söyledi:

“8 yıl önce aldığım ilk maaşımla 150 kişilik bir iftar yaptık. Arkadaşlarla karar verdik, Ramazan'ın coşkusunu güzelliğini roman vatandaşlarıyla yaşayalım ve onlara da yaşatalım istedik. 2'nci yıl 250, 3'üncü yıl 450 kişi ve her yıl artan katılım ile 8'nci yılımızda 750 kişiyi bulduk. 8'nci yılımızda, artık geleneksel hale geldik. Bizlere destek olan Değerli Aydın Valimize, Gıda Çarşısı Esnaflarımıza,  Aydın Sağlık-Sen Başkanı Abdülbaki Karaer’e, İl Sağlık Müdürlüğü ve 112 Şube personellerine ve Anadolu Gençlik Derneği Aydın Şube Başkanı Hüseyin Sinan’a katkılarından dolayı çok teşekkür ederiz. Buradaki insanlar bugün onların desteği sayesinde oruçlarını açıyorlar. İnşallah devamı da gelir ve bizden sonraki nesiller bu geleneğe devam ederler” diye konuştu.

Sağlık-Sen Aydın Şube Başkanı Abdülbaki Karaer’de “İrfan kardeşimiz bugünü organize etti. Biz de elimizden geldiğince yardım ettik. Bu programı her sene yapılıyor. Ramazan ayında buradaki insanlarla bir arada olmak çok güzel umarım devamı da gelir.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.