Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

GEKA, Mali Destek Programlarını ilan etti

EKONOMİ 19.02.2019 - 19:23, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 3709+ kez okundu.
 

GEKA, Mali Destek Programlarını ilan etti

T.C. Güney Ege Kalkınma Ajansı’nın, Güçlü Sanayi ve Temiz Üretim Mali Destek Programları’ndan oluşan Proje Teklif Çağrısını 18 Şubat 2019 tarihinde ilan ettiği bildirildi.

AYDIN- Yapılan açıklamaya göre, Kar Amacı Güden İşletmelere Yönelik Güçlü Sanayi ve Temiz Üretim Mali Destek Programları’ndan oluşan Proje Teklif Çağrısı’nda toplam 30 milyon TL’lik bir kaynağın uygun bulunan başvuru sahiplerine kullandırılması planlanıyor. Açıklamada şöyle denildi: “Kar Amacı Güden İşletmelere Yönelik toplam 25 milyon TL bütçeli Güçlü Sanayi Mali Destek Programında, Güney Ege Bölgesi’nde yüksek katma değer ve yenilik odaklı sanayi üretiminin artırılması, sektörlerin rekabet gücünün geliştirilmesi amaçlanırken bu programa bölgedeki KOBİ’ler başvuru yapabilecek. Yüksek katma değerli ve yenilikçi ürünler üretilmesi ile tasarım ve markalaşma kapasitesinin artırılmasına yönelik uygun projelere, GEKA tarafından asgari 100 bin TL azami ise 750 bin TL destek sağlanacak. Yine KOBİ’lerin uygun başvuru sahibi olduğu Kar Amacı Güden İşletmelere Yönelik Temiz Üretim Mali Destek Programında ise, 5 milyon TL’lik bir bütçe temiz üretimin bölgede yaygınlaştırılması ve çevresel sürdürülebilirliğin sağlanması amacıyla uygun projeler için kullandırılacak. Atıkların kaynağında azaltılması, suyun etkin kullanımı ve atıklardan yüksek katma değerli ürün ve/veya enerji üretimi programın öncelikleri olacak. Bu program kapsamında; projelere GEKA tarafından asgari 100 bin TL azami ise 500 bin TL destek sağlanacak. GEKA, 2019 Yılı Proje Teklif Çağrısı kapsamında yürütülecek mali destek programlarıyla ilgili bölge paydaşlarını ve uygun başvuru sahiplerini bilgilendirmek amacıyla, Aydın, Denizli, Muğla il ve ilçe merkezlerinde 25 Şubat 2019 tarihinden itibaren bilgilendirme toplantıları başlayacak. İl ve ilçe merkezlerinde gerçekleştirilecek toplantılarla ilgili takvime geka.gov.tr internet adresinden ulaşılabilir. “2019 Yılı Mali Destek Programları” hakkında detaylı bilgi, Başvuru Rehberi ve eklerinin tamamı ajans merkezinden, Aydın, Denizli, Muğla Yatırım Destek Ofisleri’nden ve ajansın internet sitesinden (geka.gov.tr) temin edilebilir. Proje tekliflerinin 6 Mayıs 2019 Pazartesi günü saat 18:00’a kadar ajansın internet ortamında yer alan Kalkınma Ajansları Yönetim Sistemi-Proje ve Faaliyet Destek Yönetimi (KAYS-PFDY, https://kaysuygulama.sanayi.gov.tr) üzerinden başvurularını yapmaları gerekiyor. Son olarak ise, sistemden taahhütname alınarak son teslim tarihi olan 13 Mayıs 2019 saat 18:00’dan önce matbu olarak ajansa sunulması gerekiyor.”
T.C. Güney Ege Kalkınma Ajansı’nın, Güçlü Sanayi ve Temiz Üretim Mali Destek Programları’ndan oluşan Proje Teklif Çağrısını 18 Şubat 2019 tarihinde ilan ettiği bildirildi.

AYDIN- Yapılan açıklamaya göre, Kar Amacı Güden İşletmelere Yönelik Güçlü Sanayi ve Temiz Üretim Mali Destek Programları’ndan oluşan Proje Teklif Çağrısı’nda toplam 30 milyon TL’lik bir kaynağın uygun bulunan başvuru sahiplerine kullandırılması planlanıyor. Açıklamada şöyle denildi:

“Kar Amacı Güden İşletmelere Yönelik toplam 25 milyon TL bütçeli Güçlü Sanayi Mali Destek Programında, Güney Ege Bölgesi’nde yüksek katma değer ve yenilik odaklı sanayi üretiminin artırılması, sektörlerin rekabet gücünün geliştirilmesi amaçlanırken bu programa bölgedeki KOBİ’ler başvuru yapabilecek. Yüksek katma değerli ve yenilikçi ürünler üretilmesi ile tasarım ve markalaşma kapasitesinin artırılmasına yönelik uygun projelere, GEKA tarafından asgari 100 bin TL azami ise 750 bin TL destek sağlanacak.

Yine KOBİ’lerin uygun başvuru sahibi olduğu Kar Amacı Güden İşletmelere Yönelik Temiz Üretim Mali Destek Programında ise, 5 milyon TL’lik bir bütçe temiz üretimin bölgede yaygınlaştırılması ve çevresel sürdürülebilirliğin sağlanması amacıyla uygun projeler için kullandırılacak. Atıkların kaynağında azaltılması, suyun etkin kullanımı ve atıklardan yüksek katma değerli ürün ve/veya enerji üretimi programın öncelikleri olacak. Bu program kapsamında; projelere GEKA tarafından asgari 100 bin TL azami ise 500 bin TL destek sağlanacak.

GEKA, 2019 Yılı Proje Teklif Çağrısı kapsamında yürütülecek mali destek programlarıyla ilgili bölge paydaşlarını ve uygun başvuru sahiplerini bilgilendirmek amacıyla, Aydın, Denizli, Muğla il ve ilçe merkezlerinde 25 Şubat 2019 tarihinden itibaren bilgilendirme toplantıları başlayacak. İl ve ilçe merkezlerinde gerçekleştirilecek toplantılarla ilgili takvime geka.gov.tr internet adresinden ulaşılabilir.

“2019 Yılı Mali Destek Programları” hakkında detaylı bilgi, Başvuru Rehberi ve eklerinin tamamı ajans merkezinden, Aydın, Denizli, Muğla Yatırım Destek Ofisleri’nden ve ajansın internet sitesinden (geka.gov.tr) temin edilebilir.

Proje tekliflerinin 6 Mayıs 2019 Pazartesi günü saat 18:00’a kadar ajansın internet ortamında yer alan Kalkınma Ajansları Yönetim Sistemi-Proje ve Faaliyet Destek Yönetimi (KAYS-PFDY, https://kaysuygulama.sanayi.gov.tr) üzerinden başvurularını yapmaları gerekiyor. Son olarak ise, sistemden taahhütname alınarak son teslim tarihi olan 13 Mayıs 2019 saat 18:00’dan önce matbu olarak ajansa sunulması gerekiyor.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.