Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Gaziler Günü Didim’de de kutlandı

GÜNCEL 19.09.2019 - 15:12, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 3397+ kez okundu.
 

Gaziler Günü Didim’de de kutlandı

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e, TBMM tarafından 19 Eylül 1921 tarihinde Gazilik unvanı verilmesi sebebiyle her yıl 19 Eylül’de kutlanan Gaziler Günü nedeniyle Didim’de çelenk sunma töreni düzenlendi.

AYDIN - Didim Kent Meydanı’nda yapılan çelenk sunma törenine Didim Kaymakamı Mehmet Türköz, Didim Garnizon Komutanı Çetin Gülseven, Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Didim Temsilcisi İlker Türkkol, kamu kurum amirleri, siyasi parti ilçe temsilcileri, oda başkan ve yöneticileri, Didimli gaziler ile öğrenciler katıldı. Törenler çelenk koyma töreniyle başladı. İlçe Protokolü, Didim Muharip Gaziler Derneği ile THK Didim Şubesi Atatürk Anıtı’na çelenk sundu. Ardından 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve akabinde İstiklal Marşı okundu. Törende konuşan Türkiye Muharip Gaziler Derneği Didim Temsilcisi İlker Türkkol, “19 Eylül Gaziler Günü, bilindiği gibi muharip gazi harbe katılıp harpten sağ olarak dönen savaşmış kahramanlardır. Gazilik unvanı devlet tarafından verilir. En büyük gazi, bu unvanı 19 Eylül 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kararı ile vatanın kurtarıcısı ve kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'tür. 2002 senesinde çıkartılan yasa ile 19 Eylül Günü Gaziler Günü olarak kabul edilmiştir. Vatan ve millet sevgisini bir defa daha ortaya koyan Mustafa Kemal Paşa’ya l9 Eylül 1921'de Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Gazilik unvanı ile Mareşallik rütbesi verilmiştir. İşte bu mücadele sonunda, hepimizin bildiği gibi Türkiye Cumhuriyeti kurulmuştur. Ancak dün olduğu gibi bugün de düşmanlar gerek içten, gerekse dıştan aziz vatanımızı parçalamak, bağımsızlığımızı yok etmek istemektedirler. Dış düşmanlara ve onların içteki iş birlikçilerine karşı şerefle vatanını korumuş, mücadele etmiş gazi olmuştur” dedi.
Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e, TBMM tarafından 19 Eylül 1921 tarihinde Gazilik unvanı verilmesi sebebiyle her yıl 19 Eylül’de kutlanan Gaziler Günü nedeniyle Didim’de çelenk sunma töreni düzenlendi.

AYDIN - Didim Kent Meydanı’nda yapılan çelenk sunma törenine Didim Kaymakamı Mehmet Türköz, Didim Garnizon Komutanı Çetin Gülseven, Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Didim Temsilcisi İlker Türkkol, kamu kurum amirleri, siyasi parti ilçe temsilcileri, oda başkan ve yöneticileri, Didimli gaziler ile öğrenciler katıldı.

Törenler çelenk koyma töreniyle başladı. İlçe Protokolü, Didim Muharip Gaziler Derneği ile THK Didim Şubesi Atatürk Anıtı’na çelenk sundu. Ardından 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve akabinde İstiklal Marşı okundu.

Törende konuşan Türkiye Muharip Gaziler Derneği Didim Temsilcisi İlker Türkkol, “19 Eylül Gaziler Günü, bilindiği gibi muharip gazi harbe katılıp harpten sağ olarak dönen savaşmış kahramanlardır. Gazilik unvanı devlet tarafından verilir. En büyük gazi, bu unvanı 19 Eylül 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kararı ile vatanın kurtarıcısı ve kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'tür. 2002 senesinde çıkartılan yasa ile 19 Eylül Günü Gaziler Günü olarak kabul edilmiştir. Vatan ve millet sevgisini bir defa daha ortaya koyan Mustafa Kemal Paşa’ya l9 Eylül 1921'de Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Gazilik unvanı ile Mareşallik rütbesi verilmiştir. İşte bu mücadele sonunda, hepimizin bildiği gibi Türkiye Cumhuriyeti kurulmuştur. Ancak dün olduğu gibi bugün de düşmanlar gerek içten, gerekse dıştan aziz vatanımızı parçalamak, bağımsızlığımızı yok etmek istemektedirler. Dış düşmanlara ve onların içteki iş birlikçilerine karşı şerefle vatanını korumuş, mücadele etmiş gazi olmuştur” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.