Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Gazetelerimizi kapatalım mı?

GÜNCEL (AA) - Anadolu Ajansı | 09.08.2019 - 19:40, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 2940+ kez okundu.
 

Gazetelerimizi kapatalım mı?

Durmadan artan maliyetin üstüne bir de tüm gelirlerine el konulması isyan ettirdi:

AYDIN- Yaşanan ekonomik krizin günah keçisi yerel gazeteler ilan edildi. Artan kur nedeniyle girdi fiyatlarına gelen zamlar, döviz fiyatlarındaki oynaklıkla savaşım veren yerel gazeteler, şimdi de gelirsiz kaldı. KABA BİR EL KOYUŞ Ülkemizde uygulanagelen borçların tazmini ya icra yoluyla ya da karşılıklı anlaşılan taksitlerle sağlanırdı. İcra uygulaması, genelde, bireyin gelirinin onu aç bırakmayacak bir oranına uygulanırdı. Yerel basına getirilen uygulama, tüm gelire el koyma biçiminde olmuştur ki, yerel gazete sahipleri ne yapacağını şaşırdı. NASIL YAŞAYACAK? Evet, el konuldu. Evet, Maliye de alacaklı. Peki, yerel gazeteler ne ile yaşayacak? Tüm gelirlerine el koyduğunuzda, lafı geldiğinde, “Demokrasinin gücü sizlersiniz. Sizler kanalıyla sesimizi halka duyuruyoruz” diyen özellikle iktidar mensubu siyasiler, milletvekilleri, yerel gazeteler nasıl yaşayacak hiç düşündünüz mü? DEVLET YAŞATIR! Toplumun, belli hak ve özgürlükler çerçevesinde, bir arada yaşamasını sağlamakla yükümlü olan devlet, vatandaşını zorda bırakmak, onu yok etmek için değil, onu daha iyi yaşatmak için vardır. Yani devlet, yok etmez, yaşatır. O halde, yerel basının gelirinin tamamına değil de belli bir oranına el koymak adil olmaz mıydı? HAK İSTİYORUZ! Aydın yerel basının bir meşalesi olarak milletvekillerine soruyoruz: Bizim bu sorunla ilgilenmeniz için illa teşvik alacak Seracılık Organize Sanayi Bölgesi mi kurmalıydık? Yoksa Su Ürünleri Organize Sanayi Bölgesi mi? Muhalefet milletvekilleri basının sesini ne zaman TBMM’ye taşıyacaksınız? Yaşamak için hak, adalet istiyoruz. KAPATALIM MI? Ne diyorsunuz Sayın Milletvekilleri? Yerelde sizin de sesiniz olan gazetelerimizi kapatalım mı, yoksa ilgilenecek misiniz can sorunumuzla? Kapatın diyorsanız, demokrasiyi yok etmeye ilk adım zaten atıldı. Yerel basının yaşamadığı yerde demokrasiden de, haktan da, özgürlükten de, insani gelişmişlikten de vaz geçersiniz!
Durmadan artan maliyetin üstüne bir de tüm gelirlerine el konulması isyan ettirdi:

AYDIN- Yaşanan ekonomik krizin günah keçisi yerel gazeteler ilan edildi. Artan kur nedeniyle girdi fiyatlarına gelen zamlar, döviz fiyatlarındaki oynaklıkla savaşım veren yerel gazeteler, şimdi de gelirsiz kaldı.

KABA BİR EL KOYUŞ

Ülkemizde uygulanagelen borçların tazmini ya icra yoluyla ya da karşılıklı anlaşılan taksitlerle sağlanırdı. İcra uygulaması, genelde, bireyin gelirinin onu aç bırakmayacak bir oranına uygulanırdı. Yerel basına getirilen uygulama, tüm gelire el koyma biçiminde olmuştur ki, yerel gazete sahipleri ne yapacağını şaşırdı.

NASIL YAŞAYACAK?

Evet, el konuldu. Evet, Maliye de alacaklı. Peki, yerel gazeteler ne ile yaşayacak? Tüm gelirlerine el koyduğunuzda, lafı geldiğinde, “Demokrasinin gücü sizlersiniz. Sizler kanalıyla sesimizi halka duyuruyoruz” diyen özellikle iktidar mensubu siyasiler, milletvekilleri, yerel gazeteler nasıl yaşayacak hiç düşündünüz mü?

DEVLET YAŞATIR!

Toplumun, belli hak ve özgürlükler çerçevesinde, bir arada yaşamasını sağlamakla yükümlü olan devlet, vatandaşını zorda bırakmak, onu yok etmek için değil, onu daha iyi yaşatmak için vardır. Yani devlet, yok etmez, yaşatır. O halde, yerel basının gelirinin tamamına değil de belli bir oranına el koymak adil olmaz mıydı?

HAK İSTİYORUZ!

Aydın yerel basının bir meşalesi olarak milletvekillerine soruyoruz: Bizim bu sorunla ilgilenmeniz için illa teşvik alacak Seracılık Organize Sanayi Bölgesi mi kurmalıydık? Yoksa Su Ürünleri Organize Sanayi Bölgesi mi? Muhalefet milletvekilleri basının sesini ne zaman TBMM’ye taşıyacaksınız? Yaşamak için hak, adalet istiyoruz.

KAPATALIM MI?

Ne diyorsunuz Sayın Milletvekilleri? Yerelde sizin de sesiniz olan gazetelerimizi kapatalım mı, yoksa ilgilenecek misiniz can sorunumuzla? Kapatın diyorsanız, demokrasiyi yok etmeye ilk adım zaten atıldı. Yerel basının yaşamadığı yerde demokrasiden de, haktan da, özgürlükten de, insani gelişmişlikten de vaz geçersiniz!

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.