Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

'Gastronomi ve Pide Şenliği' renkli geçti

GENEL 30.09.2019 - 12:07, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 3761+ kez okundu.
 

'Gastronomi ve Pide Şenliği' renkli geçti

Pideleri ve yerel yiyecekleri ile ünlü Aydın’ın Yenipazar İlçesi’nde gastronomi ve pide şenliği düzenlendi.

AYDIN - Günboyu süren şenlikte pideden yerel lezzetlere kadar birçok yiyecek görücüye çıktı. Şenlik göl kenarında viyolonsel resitali ve belediye meydanındaki halk konseri ile son buldu. Doğal lezzetlerin, kültürün ve tarihin beşiği olarak ün yapmış 2011 yılında sakin şehir Cittaslow unvanını alan 6 bin nüfuslu Yenipazar İlçesi’nde düzenlenen şenlikte pidenin yanı sıra, ev kurabiyesi, kuru patlıcan dolması, kavrulmuş susam dövmesi, el açması, saraylı ve burma tatlısı ve incir tatlıları da görücüye çıktı. Yediden yetmişe çok sayıda misafirin ziyaret ettiği ilçedeki şenlik kortej yürüyüşü ile başladı. İlçede yetişen doğal ve organik ürünlerin sergilendiği, geçmişleri bir asra dayanan ata tohumlarından elde edilen sebzelerin süslediği tezgahlar, konukları için bir kez daha dolduruldu. Pidecilerin hünerlerin sergilediği stantlar ise büyük ilgi gördü. Protokol üyeleri başta olmak üzere vatandaşlar Yenipazarlı 16 pideci esnafının hazırladığı birbirinden güzel pidelerden tadabilmek için adeta birbiriyle yarıştı. İlçenin en yaşlı pideci ustasının sunumu ve ziyaretçilerini elleri ile beslemeye çalışması dikkatlerden kaçmadı. İlçenin 120 yılı aşkın geçmişi bulunan pideden sonra en önemli lezzetleri arasında yer alan Hurma(Yuvarlama) isimli yiyeceği de tarihi yel değirmeninin bulunduğu Çamlık Mesire Alanı’nda halka ikram edildi. Şenlik doğa harikası Aşağı Dip Gölü’nde gerçekleştirilen viyolonsel-keman konseri ve gece de halk konseri ile son buldu. Yenipazar Belediyesi öncülüğünde gerçekleştirilen şenliğe, Yenipazar Kaymakamı Bekir Yalçın, Buharkent Kaymakamı Tayyar Emre Mahmutoğlu’nun yanı sıra CHP PM Üyesi  Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, Milletvekilleri katılırken vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi. Belediye Başkanı Yüsran Erden, ilçenin zenginleşmesini sağlamak, hane halkının gelirlerini artırmak, Yenipazar’ın değerlerinin tanıtımı için gastronomi ve pide şenliği düzenlediklerini belirtti. Yenipazar Kaymakamı Bekir Yalçın, “Üretici pazarımızda bilhassa kadınlarımız çok aktif. Kadınlarımızı yetiştirdikleri yerel ürünleri burada satarak Yenipazar ekonomisine katkı sunuyorlar. Memleketimizin üretim yapmaya çok ihtiyacı var. Bizler de üretip ekonomiye destek verecek herkesin yanında olacağız” dedi.
Pideleri ve yerel yiyecekleri ile ünlü Aydın’ın Yenipazar İlçesi’nde gastronomi ve pide şenliği düzenlendi.

AYDIN - Günboyu süren şenlikte pideden yerel lezzetlere kadar birçok yiyecek görücüye çıktı. Şenlik göl kenarında viyolonsel resitali ve belediye meydanındaki halk konseri ile son buldu.

Doğal lezzetlerin, kültürün ve tarihin beşiği olarak ün yapmış 2011 yılında sakin şehir Cittaslow unvanını alan 6 bin nüfuslu Yenipazar İlçesi’nde düzenlenen şenlikte pidenin yanı sıra, ev kurabiyesi, kuru patlıcan dolması, kavrulmuş susam dövmesi, el açması, saraylı ve burma tatlısı ve incir tatlıları da görücüye çıktı.

Yediden yetmişe çok sayıda misafirin ziyaret ettiği ilçedeki şenlik kortej yürüyüşü ile başladı. İlçede yetişen doğal ve organik ürünlerin sergilendiği, geçmişleri bir asra dayanan ata tohumlarından elde edilen sebzelerin süslediği tezgahlar, konukları için bir kez daha dolduruldu. Pidecilerin hünerlerin sergilediği stantlar ise büyük ilgi gördü. Protokol üyeleri başta olmak üzere vatandaşlar Yenipazarlı 16 pideci esnafının hazırladığı birbirinden güzel pidelerden tadabilmek için adeta birbiriyle yarıştı. İlçenin en yaşlı pideci ustasının sunumu ve ziyaretçilerini elleri ile beslemeye çalışması dikkatlerden kaçmadı.

İlçenin 120 yılı aşkın geçmişi bulunan pideden sonra en önemli lezzetleri arasında yer alan Hurma(Yuvarlama) isimli yiyeceği de tarihi yel değirmeninin bulunduğu Çamlık Mesire Alanı’nda halka ikram edildi. Şenlik doğa harikası Aşağı Dip Gölü’nde gerçekleştirilen viyolonsel-keman konseri ve gece de halk konseri ile son buldu.

Yenipazar Belediyesi öncülüğünde gerçekleştirilen şenliğe, Yenipazar Kaymakamı Bekir Yalçın, Buharkent Kaymakamı Tayyar Emre Mahmutoğlu’nun yanı sıra CHP PM Üyesi  Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, Milletvekilleri katılırken vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi.

Belediye Başkanı Yüsran Erden, ilçenin zenginleşmesini sağlamak, hane halkının gelirlerini artırmak, Yenipazar’ın değerlerinin tanıtımı için gastronomi ve pide şenliği düzenlediklerini belirtti.

Yenipazar Kaymakamı Bekir Yalçın, “Üretici pazarımızda bilhassa kadınlarımız çok aktif. Kadınlarımızı yetiştirdikleri yerel ürünleri burada satarak Yenipazar ekonomisine katkı sunuyorlar. Memleketimizin üretim yapmaya çok ihtiyacı var. Bizler de üretip ekonomiye destek verecek herkesin yanında olacağız” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.