Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Galericiler dayanışma gecesinde bir araya geldiler

EKONOMİ (AA) - Anadolu Ajansı | 25.04.2015 - 17:21, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 3233+ kez okundu.
 

Galericiler dayanışma gecesinde bir araya geldiler

AYMAS Galericiler Sitesi Üyeleri birlik ve dayanışma gecesinde bir araya geldiler.

Aydın’da ikinci el otomobil satışlarının yapıldığı AYMAS Galericiler sitesinin her yıl düzenlediği geleneksel dayanışma gecesine, Aydın Esnaf Odaları Birliği Başkanı Selahattin Çetindoğan, Aydın Ticaret Odası Başkanı Hakan Ülken, Aydın Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Semih Özmeriç, İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Mutlu Bilgin, Tamirciler Odası Başkanı Hasan Eyefçi, Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Fettah Açan, AK Parti Aydın Milletvekili adayları Mustafa Savaş, Sadık Atay ve Metiz Yavuz katıldı. AYMAS Galericiler sitesinin her yıl düzenlediği geleneksel dayanışma gecesinin açılış konuşmasını yapan Başkan Hasan Yoğurtçu; “Bizler dayanışma ve kaynaşmayı en ihtiyaç duyduğumuz şu günlerde, hem sorunlarımıza bir kez daha dikkat çekmek hem de kendi aramızdaki kırgınlıkları ve dargınlıkları unutmak için bu gecede bir araya geldik. Bir zincirin halkaları olan bizler, ‘Birlikten Kuvvet Doğar’ sözü ile cümle âleme örnek olalım. Bu gün AYMAS’ta bir arkadaşım bir araç satımı ile noterdeki arkadaşıma kazandırıyor. Sanayideki ustama kazandırıyor. Ama maalesef kendi sorunları karşısında çaresiz kalıyor. Biz sorunlarımızın çözümü noktasında büyük sıkıntılar yaşıyoruz. Mesleğimizin daha saygın ve daha kabul görecek platformalara taşınmasını istiyoruz. Yıllardır büyük çabalar sarf etmemize rağmen azmettiğimiz seviyeye bir türlü ulaşamıyoruz. Sektörümüzün sorunlarını kalıcı çözümler bulunana kadar bu arayışımız devam edecek. Ülke ekonomisinin can damarı olan sektörümüz bu fazlasıyla hak ediyor. Türkiye ekonomisinde önemli bir ağırlığa ulaşmış olan otomotiv sektörümüz istihdam’da, üretimde ve ihracatta kendisini kanıtlamış ve Türkiye ihracatında birinci sıraya oturmuştur. Bin beş yüz sanayici, iki bin’e yakın yetkili satıcı ve yaklaşık 60 bin civarında bulunan 2. El ticaret yapan sektör mensupları ile özellikle son yıllarda önemli başarılar sağlanmış. Ve hem ülkemizin ekonominin canlanmasında önemli katkılarda bulunmuş. Uluslar arası alanda önemli bir rekabet gücüne ulaşmıştır. Otomotiv sektörünün ulaşmış olduğu başarının önemli aktörlerinden olan 2. El otomobil alım satımının düzene kurulması gereklidir. Bu düzenleme yapıldığı takdirde ülke ekonomisine canlılık kazandıracak ve istisnama katkı sağlayacaktır. Belgesiz internet satıcılığı, sokak aralarında, parklarda, bina altlarında yapılan ticaretlerin önüne geçilecektir” sözlerine yer verdi. “10 GÜNDE BANKAMATİĞİ DİKTİ” Başkan Hasan Yoğurtçu, konuşmasının ardından “Bizim bir bankamatiğe ihtiyacımız vardı ve Sayın Mustafa Savaş bey söyledik ve bizi kırmayıp 10 gün içinde bankamatiğimizi diktiği için AYMAS olarak kendisine teşekkür ediyorum. 7 Haziran seçimleri Aydınımıza, memleketimize hayırlı olsun diliyorum. Hangi parti olursa olsun Aydın için ne gerekiyorsa tüzel şeyleri muhalefet yapmayın “1 çivi çakın isminizi yaşatalım bizde” dedi. (Aziz Özden)
AYMAS Galericiler Sitesi Üyeleri birlik ve dayanışma gecesinde bir araya geldiler.

Aydın’da ikinci el otomobil satışlarının yapıldığı AYMAS Galericiler sitesinin her yıl düzenlediği geleneksel dayanışma gecesine, Aydın Esnaf Odaları Birliği Başkanı Selahattin Çetindoğan, Aydın Ticaret Odası Başkanı Hakan Ülken, Aydın Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Semih Özmeriç, İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Mutlu Bilgin, Tamirciler Odası Başkanı Hasan Eyefçi, Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Fettah Açan, AK Parti Aydın Milletvekili adayları Mustafa Savaş, Sadık Atay ve Metiz Yavuz katıldı.

AYMAS Galericiler sitesinin her yıl düzenlediği geleneksel dayanışma gecesinin açılış konuşmasını yapan Başkan Hasan Yoğurtçu; “Bizler dayanışma ve kaynaşmayı en ihtiyaç duyduğumuz şu günlerde, hem sorunlarımıza bir kez daha dikkat çekmek hem de kendi aramızdaki kırgınlıkları ve dargınlıkları unutmak için bu gecede bir araya geldik. Bir zincirin halkaları olan bizler, ‘Birlikten Kuvvet Doğar’ sözü ile cümle âleme örnek olalım. Bu gün AYMAS’ta bir arkadaşım bir araç satımı ile noterdeki arkadaşıma kazandırıyor. Sanayideki ustama kazandırıyor. Ama maalesef kendi sorunları karşısında çaresiz kalıyor. Biz sorunlarımızın çözümü noktasında büyük sıkıntılar yaşıyoruz. Mesleğimizin daha saygın ve daha kabul görecek platformalara taşınmasını istiyoruz. Yıllardır büyük çabalar sarf etmemize rağmen azmettiğimiz seviyeye bir türlü ulaşamıyoruz. Sektörümüzün sorunlarını kalıcı çözümler bulunana kadar bu arayışımız devam edecek. Ülke ekonomisinin can damarı olan sektörümüz bu fazlasıyla hak ediyor. Türkiye ekonomisinde önemli bir ağırlığa ulaşmış olan otomotiv sektörümüz istihdam’da, üretimde ve ihracatta kendisini kanıtlamış ve Türkiye ihracatında birinci sıraya oturmuştur. Bin beş yüz sanayici, iki bin’e yakın yetkili satıcı ve yaklaşık 60 bin civarında bulunan 2. El ticaret yapan sektör mensupları ile özellikle son yıllarda önemli başarılar sağlanmış. Ve hem ülkemizin ekonominin canlanmasında önemli katkılarda bulunmuş. Uluslar arası alanda önemli bir rekabet gücüne ulaşmıştır. Otomotiv sektörünün ulaşmış olduğu başarının önemli aktörlerinden olan 2. El otomobil alım satımının düzene kurulması gereklidir. Bu düzenleme yapıldığı takdirde ülke ekonomisine canlılık kazandıracak ve istisnama katkı sağlayacaktır. Belgesiz internet satıcılığı, sokak aralarında, parklarda, bina altlarında yapılan ticaretlerin önüne geçilecektir” sözlerine yer verdi.

“10 GÜNDE BANKAMATİĞİ DİKTİ”

Başkan Hasan Yoğurtçu, konuşmasının ardından “Bizim bir bankamatiğe ihtiyacımız vardı ve Sayın Mustafa Savaş bey söyledik ve bizi kırmayıp 10 gün içinde bankamatiğimizi diktiği için AYMAS olarak kendisine teşekkür ediyorum. 7 Haziran seçimleri Aydınımıza, memleketimize hayırlı olsun diliyorum. Hangi parti olursa olsun Aydın için ne gerekiyorsa tüzel şeyleri muhalefet yapmayın “1 çivi çakın isminizi yaşatalım bizde” dedi.
(Aziz Özden)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.