Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Fotoğrafçılar çırak bulamıyor

GENEL 13.03.2019 - 11:35, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 3721+ kez okundu.
 

Fotoğrafçılar çırak bulamıyor

Aydın’ın Didim İlçesi’nde, fotoğrafçıların çırak bulmada sorun yaşadıklarını iddia ettiği bildirildi.

AYDIN- Didim’de 29 yıldır fotoğrafçılık yaptığını belirten Erol Kilim, vesikalık fotoğraf ve baskı için çırak bulmada sorun yaşadıklarını belirtti. İlçede 5-6 fotoğrafçı olduğunu belirten Kilim, “Fotoğrafçılığı 29 yıldır yapıyorum. İnsanlar fotoğrafçılığı çok hafife alıyorlar. Eskisi gibi cazibesini yitirmiş bir izlenim var. Ben fotoğrafçılığı ustamdan öğrendim. Aramızda usta çırak ilişkisi vardı. Oysa şu dönem de maalesef fotoğrafçılık sektörün de çırak hemen hemen hiç yok. Fotoğrafçılar eski düzenle profesyonelce tek başına çalışıyor. Mekana vesikalık fotoğraf, amatör baskı için gelen oluyor. İlçede 5-6 köklü eski tarzda fotoğrafçı var. Artık yeni mekan açanlar da teknolojiye paralel hareket ederek basit cihazlar alıyorlar. Baskı fotoğraflarda eskisi gibi ömürlü değil ve daha çabuk özelliklerini kaybeder tarzda pratik ve basit baskılar kullanılıyor. Bu yönde çok sıkıntılar yaşanıyor. Gençlerden eski profesyonel baskı fotoğrafçı da maalesef çalışan yok. Eleman da yetişmiyor” diye konuştu.
Aydın’ın Didim İlçesi’nde, fotoğrafçıların çırak bulmada sorun yaşadıklarını iddia ettiği bildirildi.

AYDIN- Didim’de 29 yıldır fotoğrafçılık yaptığını belirten Erol Kilim, vesikalık fotoğraf ve baskı için çırak bulmada sorun yaşadıklarını belirtti.

İlçede 5-6 fotoğrafçı olduğunu belirten Kilim, “Fotoğrafçılığı 29 yıldır yapıyorum. İnsanlar fotoğrafçılığı çok hafife alıyorlar. Eskisi gibi cazibesini yitirmiş bir izlenim var. Ben fotoğrafçılığı ustamdan öğrendim. Aramızda usta çırak ilişkisi vardı. Oysa şu dönem de maalesef fotoğrafçılık sektörün de çırak hemen hemen hiç yok. Fotoğrafçılar eski düzenle profesyonelce tek başına çalışıyor. Mekana vesikalık fotoğraf, amatör baskı için gelen oluyor. İlçede 5-6 köklü eski tarzda fotoğrafçı var. Artık yeni mekan açanlar da teknolojiye paralel hareket ederek basit cihazlar alıyorlar. Baskı fotoğraflarda eskisi gibi ömürlü değil ve daha çabuk özelliklerini kaybeder tarzda pratik ve basit baskılar kullanılıyor. Bu yönde çok sıkıntılar yaşanıyor. Gençlerden eski profesyonel baskı fotoğrafçı da maalesef çalışan yok. Eleman da yetişmiyor” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.