Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Fotoğraf yarışmasında Aydın birincisi oldu

EKONOMİ 14.10.2015 - 12:08, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 2487+ kez okundu.
 

Fotoğraf yarışmasında Aydın birincisi oldu

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Yeşil Bir Dünya sloganı ile 81 ilde düzenlediği ‘Anadolu Çocuklarının Gözüyle Çiçek ve Doğa’ temalı fotoğraf yarışmasında Aydın’ birincileri Çine Bahçearası Mahallesi öğrencileri oldu.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığı tarafından 81 ilde Expo 2016 Antalya Uluslararası Botanik Sergisi’ne yönelik duyarlılığı artırmak amacıyla kırsal alanda yaşayan 9-12 yaş arasındaki çocuklarına yönelik olarak düzenlediği fotoğraf yarışmasının il birincileri açıklandı. Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından oluşturulan jüri ekibince yapılan değerlendirme toplantısı sonucunda Aydın ili Çine İlçesi Bahçearası Mahallesi’nden Fatma Nur Özmen’in çekmiş olduğu fotoğraf il birincisi, Sıla Batmaz ikinci ve Sude Özmen’in çekmiş olduğu fotoğraf ise üçüncü seçildi. İl birincisi Fatma Nur Özmen’in çekmiş olduğu fotoğraf 23 Nisan’da Expo 2016 Antalya Uluslararası Botanik Sergisi' inde Aydın’ı temsil edecek olup Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından da kendilerine Dijital fotoğraf Makinesi hediye edilecek.  Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mustafa Bircan, düzenlenen yarışma ile birlikte, “Çocuklarımıza doğa sevgisini ve çevre bilincini aşılamak, çiçeklerin kültür mirası olduğunu, onların biyolojik hayata değer kattığını öğrenmek, tarımın insan yaşamındaki önemini küçük yaşlardan itibaren fark ettirebilmek, Türkiye'nin sahip olduğu bitkisel zenginliğin yeni kuşaklarca benimsenmesini ve korunmasını sağlamak ve onların gözünden yaşadıkları doğayı, sevdikleri çiçekleri görebilmeyi amaçladık” dedi.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Yeşil Bir Dünya sloganı ile 81 ilde düzenlediği ‘Anadolu Çocuklarının Gözüyle Çiçek ve Doğa’ temalı fotoğraf yarışmasında Aydın’ birincileri Çine Bahçearası Mahallesi öğrencileri oldu.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığı tarafından 81 ilde Expo 2016 Antalya Uluslararası Botanik Sergisi’ne yönelik duyarlılığı artırmak amacıyla kırsal alanda yaşayan 9-12 yaş arasındaki çocuklarına yönelik olarak düzenlediği fotoğraf yarışmasının il birincileri açıklandı. Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından oluşturulan jüri ekibince yapılan değerlendirme toplantısı sonucunda Aydın ili Çine İlçesi Bahçearası Mahallesi’nden Fatma Nur Özmen’in çekmiş olduğu fotoğraf il birincisi, Sıla Batmaz ikinci ve Sude Özmen’in çekmiş olduğu fotoğraf ise üçüncü seçildi. İl birincisi Fatma Nur Özmen’in çekmiş olduğu fotoğraf 23 Nisan’da Expo 2016 Antalya Uluslararası Botanik Sergisi' inde Aydın’ı temsil edecek olup Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından da kendilerine Dijital fotoğraf Makinesi hediye edilecek. 

Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mustafa Bircan, düzenlenen yarışma ile birlikte, “Çocuklarımıza doğa sevgisini ve çevre bilincini aşılamak, çiçeklerin kültür mirası olduğunu, onların biyolojik hayata değer kattığını öğrenmek, tarımın insan yaşamındaki önemini küçük yaşlardan itibaren fark ettirebilmek, Türkiye'nin sahip olduğu bitkisel zenginliğin yeni kuşaklarca benimsenmesini ve korunmasını sağlamak ve onların gözünden yaşadıkları doğayı, sevdikleri çiçekleri görebilmeyi amaçladık” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.