Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Fırtına kırlangıcı kuş gözlemcilerini Didim’de topladı

TURİZM 30.08.2016 - 15:53, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 3645+ kez okundu.
 

Fırtına kırlangıcı kuş gözlemcilerini Didim’de topladı

Didim Kuş Gözlem Topluluğu’nun ev sahipliğinde “Pelajik Tur-1” adıyla düzenlenen gezide Kuş fotoğrafçılığına meraklı 40 kişi İlçemiz Didim’de ağırlandı.

AYDIN- Kuş meraklıları Ege Denizinde ‘Fırtına kırlangıcı’ adı verilen kuşun fotoğraflarını çekti. Kuş fotoğrafçılığına meraklı olan ve kendilerini “Trakuş Ailesi” olarak adlandıran 40 kişi Didim Kuş Gözlem Topluluğu’nun ev sahipliğinde İlçemiz Didim’e geldi. Didim Esra Karakaya Anadolu Lisesi Biyoloji Öğretmeni ve Didim Kuş Gözlem Topluluğu’nun kurucusu Turgut Ege’nin öncülüğünde tekne ile Ege Denizine açılan kuş meraklıları ‘Fırtına kırlangıcı’ adı verilen kuşun fotoğraflarını çekti. Bu yıl ilk defa düzenledikleri etkinlikte ender bir kuş olan sadece Didim açıklarında görülen Fırtına kırlangıcının esinlenerek “pelajik tur-1” adını verildi. Düzenlenen etkinlikle ilgili olarak bilgiler veren Didim Kuş Gözlem Topluluğu kurucusu ve Didim Esra Karakaya Anadolu Lisesi Biyoloji Öğretmeni Turgut Ege 40 kadar Kuş fotoğrafçısını ağırlamanın Didim adına gurur verici bir eko-turizm etkinliği olduğunu söyledi. Türkiye’nin başka bir bölgesinde görülmemesinin Didim için fırsat olduğunu söyleyen Ege bu etkinlikleri her yıl düzenleyip geleneksel hale getirmeyi düşündüklerini belirtti. Ege sözlerini şöyle sürdürdü: “Türkiye de 500-600 kişinin kuş fotoğrafçılığıyla aktif olarak ilgilendiğini ve internet ortamında buluşma adresi olan http://www.trakus.org/ sitesine fotoğraf ve gözlem kaydı giriliyor. Bu tür etkinlikleri her yıl yapmamız gerekiyor. Bu kapsamda tur çıkmadan önce yemleme yaptık ve kuşların gelmesi beklendi.“ Turgut Ege tüm katılımcıların şimdiye kadar fotoğrafladıkları tür sayısına Boz yelkovanla birlikte +2 eklediklerini belirterek, Kuş fotoğrafçıların temel hedefi Türkiye’deki 471 kuş türünün hepsini fotoğraflamak olduğunu ancak 400 barajını çok az kişinin geçtiğini söyledi. Didim Kuş Gözlem Topluluğu olarak şimdiye kadar 218 kuş türünü fotoğrafladıklarını söyleyen Ege Bu turun ardından düzenlenmesi planlanan Didim Pelajik Tur-2’nin çok daha etkin olacağını belirtti.
Didim Kuş Gözlem Topluluğu’nun ev sahipliğinde “Pelajik Tur-1” adıyla düzenlenen gezide Kuş fotoğrafçılığına meraklı 40 kişi İlçemiz Didim’de ağırlandı.

AYDIN- Kuş meraklıları Ege Denizinde ‘Fırtına kırlangıcı’ adı verilen kuşun fotoğraflarını çekti. Kuş fotoğrafçılığına meraklı olan ve kendilerini “Trakuş Ailesi” olarak adlandıran 40 kişi Didim Kuş Gözlem Topluluğu’nun ev sahipliğinde İlçemiz Didim’e geldi. Didim Esra Karakaya Anadolu Lisesi Biyoloji Öğretmeni ve Didim Kuş Gözlem Topluluğu’nun kurucusu Turgut Ege’nin öncülüğünde tekne ile Ege Denizine açılan kuş meraklıları ‘Fırtına kırlangıcı’ adı verilen kuşun fotoğraflarını çekti.

Bu yıl ilk defa düzenledikleri etkinlikte ender bir kuş olan sadece Didim açıklarında görülen Fırtına kırlangıcının esinlenerek “pelajik tur-1” adını verildi.

Düzenlenen etkinlikle ilgili olarak bilgiler veren Didim Kuş Gözlem Topluluğu kurucusu ve Didim Esra Karakaya Anadolu Lisesi Biyoloji Öğretmeni Turgut Ege 40 kadar Kuş fotoğrafçısını ağırlamanın Didim adına gurur verici bir eko-turizm etkinliği olduğunu söyledi. Türkiye’nin başka bir bölgesinde görülmemesinin Didim için fırsat olduğunu söyleyen Ege bu etkinlikleri her yıl düzenleyip geleneksel hale getirmeyi düşündüklerini belirtti.

Ege sözlerini şöyle sürdürdü:

“Türkiye de 500-600 kişinin kuş fotoğrafçılığıyla aktif olarak ilgilendiğini ve internet ortamında buluşma adresi olan http://www.trakus.org/ sitesine fotoğraf ve gözlem kaydı giriliyor. Bu tür etkinlikleri her yıl yapmamız gerekiyor. Bu kapsamda tur çıkmadan önce yemleme yaptık ve kuşların gelmesi beklendi.“

Turgut Ege tüm katılımcıların şimdiye kadar fotoğrafladıkları tür sayısına Boz yelkovanla birlikte +2 eklediklerini belirterek, Kuş fotoğrafçıların temel hedefi Türkiye’deki 471 kuş türünün hepsini fotoğraflamak olduğunu ancak 400 barajını çok az kişinin geçtiğini söyledi.

Didim Kuş Gözlem Topluluğu olarak şimdiye kadar 218 kuş türünü fotoğrafladıklarını söyleyen Ege Bu turun ardından düzenlenmesi planlanan Didim Pelajik Tur-2’nin çok daha etkin olacağını belirtti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.