Haber Detayı
13 Temmuz 2017 - Perşembe 11:39 Bu haber 278 kez okundu
 
Fırıncılara hijyen eğitimi tamamlandı
Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından Aydın’da fırın çalışanlarına yönelik düzenlenen birinci grup hijyen eğitimi tamamlandı.
EĞİTİM Haberi
Fırıncılara hijyen eğitimi tamamlandı

AYDIN- Hijyen eğitimi Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Türkiye Fırıncılar Federasyonu arasında yapılan protokol gereği Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü İl ile Aydın Tatlıcı, Şekerci ve Fırıncılar Odası ile ortaklaşa düzenlendi. Çine, Didim, Efeler, Germencik, İncirliova, Karpuzlu, Koçarlı, Köşk İlçelerinde ekmek ve ekmek çeşitleri üretiminde çalışan yaklaşık 270 kişiye Aydın Esnaf Sanatkarlar Odası Birliği (AYESOB) toplantı salonunda hijyen ve mevzuat eğitimi verildi.

Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada, “Türk Gıda Kodeksi,  Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği Ek.2-10. Maddesinin “Gıda işletmecileri sorumluluk alanları ile ilgili çalıştırdıkları personelin gıda hijyeni ile ilgili konularda eğitilmelerini sağlarlar” hükmü gereği ilki 2012 yılında gerçekleştirilen ve 5 yıl süreyle geçerli olan ve geçerlilik süresi dolan veya hiç eğitim almamış olan fırın çalışanlarına yönelik hijyen eğitimleri tekrar düzenlenmeye başlanmıştır. Eğitim sonunda sınav yapılmış olup, sınavda başarılı olanlara hijyen belgeleri teslim edilecektir. Katılamayanlar ve diğer ilçeler için eğitimler devam edecektir” denildi.

Kaynak: (iha) - İhlas Haber Ajansı Editör: Yeni Ufuk
Etiketler: Aydın, Fırıncılar, Hijyen eğitimi
Diğer Fotoğraflar
Diğer fotoğrafları büyük görüntülemek için üzerini tıklayın.
Fırıncılara hijyen eğitimi tamamlandı
Fırıncılara hijyen eğitimi tamamlandı
Yorumlar
Haber Yazılımı