Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

FİAT 500'ün yenilenen versiyonu

18.09.2015 - 18:31, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 3073+ kez okundu.
 

FİAT 500'ün yenilenen versiyonu

Fiat'tan yapılan açıklamaya göre, 100'den fazla ülkede 1,6 milyon kişinin tercihi olan efsanevi Fiat 500 modeli, yeni yüzüyle 66. Uluslararası Frankfurt Otomobil Fuarı'nda ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

Yaklaşık bin 900 parçası değişerek tamamen yenilenen otomobil, gelecek hafta itibariyle Türkiye'de de satışa sunulacak. Aynı platformun üstünde yükselmeye devam eden Fiat 500'ün tüm dünyada 1,6 milyon adetlik satış başarısına ulaşmasında etkin önemi bulunan iç ve dış tasarımında nokta atışı değişiklikler yapıldı. Yeni Fiat 500, boyutları ve sahip olduğu dingil mesafesi sayesinde hem mini hem de küçük sınıfa hitap edebilen bir otomobil olmasıyla ön plana çıkıyor. Geleneksel stile bağlı kalınarak ön ve arka tasarımı değiştirilen yeni Fiat 500, 1957 yılındaki klasik modelin geleneklerine uygun ayırt edici özellikleri de taşımaya devam ediyor. Üst seviyede Emniyet ve Konfor Standart donanım olarak 2 adet ön, 2 adet yan, 2 adet perde ve 1 adet sürücü diz olmak üzere toplam 7 adet hava yastığı ile birlikte gelen yeni Fiat 500, sürücünün otomobil hakimiyetini en üst seviyeye çıkarmayı sağlamak amacıyla (aktif emniyet) üstün teknik çözümler de bulunduruyor. Elektronik fren kuvveti dağıtımı (EBD) destekli ABS, gelişmiş elektronik stabilite kontrolü (ESC), çekiş kontrol sistemi (ASR), sürücüye yokuşta geri kaydırmaması için destek olan Hill Holder (Yokuşta Kalkış Desteği) ve acil durdurma desteği sağlamak için hidrolik panik fren desteği (HBA) bu özelliklerden bazıları. Açıklamada görüşlerine yer verilen Fiat Marka Direktörü Altan Aytaç, ilk olarak 2008 yılında İstanbul Auto Show Fuarı ile Türkiye'de satışa sunulan 500 modelinden bugüne kadar bin 500 adetten fazla sattıklarını belirtti. Fiat 500'ün de içinde bulunduğu sınırlı pazarda, az miktarda modelin kendi aralarında bir rekabet içinde olduğunu vurgulayan Aytaç, şunları kaydetti: "Fiat 500, kendi pazarındaki hakimiyetini her geçen gün genişleten ve liderliği elden bırakmayan bir model olarak ön plana çıkıyor. Otomobilin önümüzdeki hafta Türkiye'de de satışa sunulacak yeni versiyonunun etkisiyle, 2015 sonunda 300 adet Fiat 500 satışına ulaşmayı, gelecek sene ise yaklaşık 500 adet yeni Fiat 500 satmayı hedefliyoruz." Yeni Fiat 500'ün Türkiye'de ilk etapta 1.2 litre 69 HP'lik benzinli motor ve Dualogic otomatik şanzıman seçeneğiyle satışa sunulacağını belirten Aytaç, ödüllü 0.9 litrelik 105 HP'lik TwinAir benzinli motor seçeneğini de 2016 yılından itibaren Türkiye'ye getireceklerini ifade etti.
Fiat'tan yapılan açıklamaya göre, 100'den fazla ülkede 1,6 milyon kişinin tercihi olan efsanevi Fiat 500 modeli, yeni yüzüyle 66. Uluslararası Frankfurt Otomobil Fuarı'nda ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

Yaklaşık bin 900 parçası değişerek tamamen yenilenen otomobil, gelecek hafta itibariyle Türkiye'de de satışa sunulacak.

Aynı platformun üstünde yükselmeye devam eden Fiat 500'ün tüm dünyada 1,6 milyon adetlik satış başarısına ulaşmasında etkin önemi bulunan iç ve dış tasarımında nokta atışı değişiklikler yapıldı.

Yeni Fiat 500, boyutları ve sahip olduğu dingil mesafesi sayesinde hem mini hem de küçük sınıfa hitap edebilen bir otomobil olmasıyla ön plana çıkıyor. Geleneksel stile bağlı kalınarak ön ve arka tasarımı değiştirilen yeni Fiat 500, 1957 yılındaki klasik modelin geleneklerine uygun ayırt edici özellikleri de taşımaya devam ediyor.

Üst seviyede Emniyet ve Konfor

Standart donanım olarak 2 adet ön, 2 adet yan, 2 adet perde ve 1 adet sürücü diz olmak üzere toplam 7 adet hava yastığı ile birlikte gelen yeni Fiat 500, sürücünün otomobil hakimiyetini en üst seviyeye çıkarmayı sağlamak amacıyla (aktif emniyet) üstün teknik çözümler de bulunduruyor. Elektronik fren kuvveti dağıtımı (EBD) destekli ABS, gelişmiş elektronik stabilite kontrolü (ESC), çekiş kontrol sistemi (ASR), sürücüye yokuşta geri kaydırmaması için destek olan Hill Holder (Yokuşta Kalkış Desteği) ve acil durdurma desteği sağlamak için hidrolik panik fren desteği (HBA) bu özelliklerden bazıları.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Fiat Marka Direktörü Altan Aytaç, ilk olarak 2008 yılında İstanbul Auto Show Fuarı ile Türkiye'de satışa sunulan 500 modelinden bugüne kadar bin 500 adetten fazla sattıklarını belirtti. Fiat 500'ün de içinde bulunduğu sınırlı pazarda, az miktarda modelin kendi aralarında bir rekabet içinde olduğunu vurgulayan Aytaç, şunları kaydetti:

"Fiat 500, kendi pazarındaki hakimiyetini her geçen gün genişleten ve liderliği elden bırakmayan bir model olarak ön plana çıkıyor. Otomobilin önümüzdeki hafta Türkiye'de de satışa sunulacak yeni versiyonunun etkisiyle, 2015 sonunda 300 adet Fiat 500 satışına ulaşmayı, gelecek sene ise yaklaşık 500 adet yeni Fiat 500 satmayı hedefliyoruz."

Yeni Fiat 500'ün Türkiye'de ilk etapta 1.2 litre 69 HP'lik benzinli motor ve Dualogic otomatik şanzıman seçeneğiyle satışa sunulacağını belirten Aytaç, ödüllü 0.9 litrelik 105 HP'lik TwinAir benzinli motor seçeneğini de 2016 yılından itibaren Türkiye'ye getireceklerini ifade etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.