Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

FETÖ’de kripto sorular

ASAYİŞ 14.06.2017 - 22:31, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 3981+ kez okundu.
 

FETÖ’de kripto sorular

Aydın’da yürütülen FETÖ operasyonları kapsamında gerçekleşen uygulamaların kritik soruları gündeme taşıdığı ve sağlık camiasının bu soruların yanıtlarıyla çalkalandığı iddia ediliyor.

AYDIN- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Ak Parti Genel Başkanı olmasıyla yeni bir boyut kazanan FETÖ ile mücadele konusu, Aydın’ı uzun süre gündemde tutacak gibi. Herkesin bildiği gibi 15 Temmuz hain darbe girişimi sonrası kamuda çalışan FETÖ’cü hainlerin tasfiyesi süreci başlatıldı ve bu doğrultuda illerde OHAL kurulları oluşturuldu. Bu planlama içinde Aydın İl Sağlık Müdürlüğü’nde OHAL sorumlusu olarak belirlenen İl Sağlık Müdür Yardımcısı Başkanlığında, sağlık teşkilatında bulunan FETÖ mensuplarının tespiti yapıldı ve bu doğrultuda İl Sağlık Müdür Yardımcısı da FETÖ kapsamında tutuklandı. OHAL biriminin hazırladığı listeler ile bir çok doktor, hemşire ve sağlık çalışanı açığa, alındı, gözaltına alındı, tutuklandı veya ihraç edildi. Hem devlet hem millet FETÖ ile mücadelede kararlı bir şekilde ortaya irade koyarken, merak edilen soru, ‘KRİPTO FETÖ’cüler ne oldu?’ Sağlık camiasında dillendirilen skandal sır olmaktan çıkmış ve herkesin ağzında sakız olmuş durumda. İddia o ki FETÖ kapsamında ihraç edilen iki doktorun, ihraç edildikten sonra Sağlık Müdürlüğü’nce diyaliz kursuna gönderilerek Özel Diyaliz Merkezi’nde çalışa bilmelerinin önü açılmak istenmiş. Yine iddialara göre bu durumu fark eden Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) yetkilileri, bu kursu yarıda bırakmak zorunda kalmışlar. Bu konuyla ilgili yetkililere Aydın kamuoyu adına soruyoruz. Bu soruların cevapları olun biteni aydınlatacak nitelikte. 1-Sağlık camiasında dillendirilen bu konu doğrumu dur, doğru ise bu işe öncü olan İl Sağlık Müdür Yardımcısı, aynı zamanda OHAL sorumlusu olarak, FETÖ ile mücadelede de objektif davranmış mıdır? 2- Kurum içinde yapılan FETÖ mensupları araştırmalarında elde edilen isimlerden listeye yazılmayan isim olmuş mudur? 3-Kurum içinde FETÖ’cü yapılanma ile ilgili şüpheler üzerine verilen dilekçelerin gereği yapılmış mıdır? 4-Yine başka bir örgütle mücadele kapsamında görevinden uzaklaştırılan bir kişinin İl Sağlık Müdürlüğü’nde çalışan eşi süper yetkilerle donatılmış mıdır? 5- Bu iddialar doğru ise ilgili muhatap Kripto FETÖ’cü müdür? 6- Daha önce tutuklanan veya ihraç edilen ve sağlık sisteminde idareci, koordinatör görevinde olan bu kişiler ile sözleşme imzalayıp, referans olan amirlerin bu kişilere neden görev verdiği sorulmuş mudur? 7- FETÖ mensuplarını kurumlara yerleştirenler, şimdi görevlerinde yükseltilerek daha üst mevkilere getirilmiş midir? Kamuoyu adına sorduğumuz bu soruların cevaplarının Aydın’da FETÖ ile mücadeleyi yeni bir yöne götüreceğine inanılıyor. İlerleyen günlerde yeni sorularla ve bu konularla ilgili haberlerimiz devam edecek.
Aydın’da yürütülen FETÖ operasyonları kapsamında gerçekleşen uygulamaların kritik soruları gündeme taşıdığı ve sağlık camiasının bu soruların yanıtlarıyla çalkalandığı iddia ediliyor.

AYDIN- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Ak Parti Genel Başkanı olmasıyla yeni bir boyut kazanan FETÖ ile mücadele konusu, Aydın’ı uzun süre gündemde tutacak gibi. Herkesin bildiği gibi 15 Temmuz hain darbe girişimi sonrası kamuda çalışan FETÖ’cü hainlerin tasfiyesi süreci başlatıldı ve bu doğrultuda illerde OHAL kurulları oluşturuldu. Bu planlama içinde Aydın İl Sağlık Müdürlüğü’nde OHAL sorumlusu olarak belirlenen İl Sağlık Müdür Yardımcısı Başkanlığında, sağlık teşkilatında bulunan FETÖ mensuplarının tespiti yapıldı ve bu doğrultuda İl Sağlık Müdür Yardımcısı da FETÖ kapsamında tutuklandı. OHAL biriminin hazırladığı listeler ile bir çok doktor, hemşire ve sağlık çalışanı açığa, alındı, gözaltına alındı, tutuklandı veya ihraç edildi. Hem devlet hem millet FETÖ ile mücadelede kararlı bir şekilde ortaya irade koyarken, merak edilen soru, ‘KRİPTO FETÖ’cüler ne oldu?’

Sağlık camiasında dillendirilen skandal sır olmaktan çıkmış ve herkesin ağzında sakız olmuş durumda. İddia o ki FETÖ kapsamında ihraç edilen iki doktorun, ihraç edildikten sonra Sağlık Müdürlüğü’nce diyaliz kursuna gönderilerek Özel Diyaliz Merkezi’nde çalışa bilmelerinin önü açılmak istenmiş. Yine iddialara göre bu durumu fark eden Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) yetkilileri, bu kursu yarıda bırakmak zorunda kalmışlar.

Bu konuyla ilgili yetkililere Aydın kamuoyu adına soruyoruz. Bu soruların cevapları olun biteni aydınlatacak nitelikte.

1-Sağlık camiasında dillendirilen bu konu doğrumu dur, doğru ise bu işe öncü olan İl Sağlık Müdür Yardımcısı, aynı zamanda OHAL sorumlusu olarak, FETÖ ile mücadelede de objektif davranmış mıdır?

2- Kurum içinde yapılan FETÖ mensupları araştırmalarında elde edilen isimlerden listeye yazılmayan isim olmuş mudur?

3-Kurum içinde FETÖ’cü yapılanma ile ilgili şüpheler üzerine verilen dilekçelerin gereği yapılmış mıdır?

4-Yine başka bir örgütle mücadele kapsamında görevinden uzaklaştırılan bir kişinin İl Sağlık Müdürlüğü’nde çalışan eşi süper yetkilerle donatılmış mıdır?

5- Bu iddialar doğru ise ilgili muhatap Kripto FETÖ’cü müdür?

6- Daha önce tutuklanan veya ihraç edilen ve sağlık sisteminde idareci, koordinatör görevinde olan bu kişiler ile sözleşme imzalayıp, referans olan amirlerin bu kişilere neden görev verdiği sorulmuş mudur?

7- FETÖ mensuplarını kurumlara yerleştirenler, şimdi görevlerinde yükseltilerek daha üst mevkilere getirilmiş midir?

Kamuoyu adına sorduğumuz bu soruların cevaplarının Aydın’da FETÖ ile mücadeleyi yeni bir yöne götüreceğine inanılıyor. İlerleyen günlerde yeni sorularla ve bu konularla ilgili haberlerimiz devam edecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.