Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

FETÖ İmamı Cengiz Akman yakalandı

ASAYİŞ 17.09.2016 - 18:43, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 3852+ kez okundu.
 

FETÖ İmamı Cengiz Akman yakalandı

Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ)'nün Söke imamlarından Cengiz Akman'ın yakalandığı bildirildi.

AYDIN- Paralel Devlet Yapılanması (PDY)'nin eğitim ve öğretim kurumuyken kapatılan Özel Havva Ayşe Güven Koleji'nin de müdürlüğünü yapan Akman, FETÖ şüphelisi olarak aranıyordu. Akman, Yenicami Mahallesi Koza Evleri’nde ikamet ediyordu ve 15 Temmuz darbe girişimi sonrası ailesiyle birlikte firar ettiği ve firar etmesine rağmen, günler sonra, Söke'ye gelen Akman'ın evindeki önemli bir şeyi almak için dönüş yaptığı sanılıyor. Akman'ın siteye giriş yaptığını gören güvenlik elemanlarının polisi bilgilendirmesiyle, Söke Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerin Koza Evlerine geldikleri öğrenildi. Polislerin geldiğini gören Akman'ın kendisini evine kilitlediği, polislerin teslim olması için uyarılarını cevapsız bıraktığı, 1. kattaki evinin balkonundan kaçma girişiminde bulunduğu edinilen bilgiler arasında. Akman'ın kaçma teşebbüsünün ise; Söke polisinin müdahalesiyle sonuçsuz kaldığı belirtildi. Cengiz Akman'ın, daha önceki imamlar Nebi Harta ve Temel Taşlı gibi, Fethullah Gülen tarafından Söke'ye cemaat imamı olarak gönderildiği öne sürüldü. Söke İmamı Cengiz Akman'ın, tanınmamak için saç ve sakal da uzatmış olduğu da gözlendi. Kaynak: Gerçek Gazetesi/Söke
Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ)'nün Söke imamlarından Cengiz Akman'ın yakalandığı bildirildi.

AYDIN- Paralel Devlet Yapılanması (PDY)'nin eğitim ve öğretim kurumuyken kapatılan Özel Havva Ayşe Güven Koleji'nin de müdürlüğünü yapan Akman, FETÖ şüphelisi olarak aranıyordu.

Akman, Yenicami Mahallesi Koza Evleri’nde ikamet ediyordu ve 15 Temmuz darbe girişimi sonrası ailesiyle birlikte firar ettiği ve firar etmesine rağmen, günler sonra, Söke'ye gelen Akman'ın evindeki önemli bir şeyi almak için dönüş yaptığı sanılıyor.

Akman'ın siteye giriş yaptığını gören güvenlik elemanlarının polisi bilgilendirmesiyle, Söke Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerin Koza Evlerine geldikleri öğrenildi. Polislerin geldiğini gören Akman'ın kendisini evine kilitlediği, polislerin teslim olması için uyarılarını cevapsız bıraktığı, 1. kattaki evinin balkonundan kaçma girişiminde bulunduğu edinilen bilgiler arasında.

Akman'ın kaçma teşebbüsünün ise; Söke polisinin müdahalesiyle sonuçsuz kaldığı belirtildi.

Cengiz Akman'ın, daha önceki imamlar Nebi Harta ve Temel Taşlı gibi, Fethullah Gülen tarafından Söke'ye cemaat imamı olarak gönderildiği öne sürüldü.

Söke İmamı Cengiz Akman'ın, tanınmamak için saç ve sakal da uzatmış olduğu da gözlendi.

Kaynak: Gerçek Gazetesi/Söke

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.