Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

FETÖ Çatı Davası’nda tanıklar dinleniyor

ASAYİŞ 30.10.2017 - 13:22, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 1912+ kez okundu.
 

FETÖ Çatı Davası’nda tanıklar dinleniyor

Aydın'da yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında görülen çatı yapılanması davasında tanık beyanlarının dinlenmesine başlandı.

AYDIN- Aydın Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Aydın 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen aralarında birçok işadamı ve bürokrat ile 2 gazetecinin de bulunduğu 30'u tutuklu 64 sanıklı Aydın'daki çatı yapılanması davasının ikinci duruşması başladı. Aydın Gençlik Merkezi Duruşma Salonu'nda görülen Çatı Davası’nın ikinci duruşmasının ilk celsesine örgüte üye olmak ve maddi destek sağlamak suçundan haklarında dava açılan 30'u tutuklu 64 sanık, sanıkların avukatları ve yakınları katıldı. Tutuklu sanıklar, geniş güvenlik önlemleri altında duruşmanın yapılacağı salona getirildi. Kimlik tespitinin yapılmasının ardından, tanıklar dinlenmeye başlandı. Hakkında mahrem imam ve örgüt yöneticisi olmak iddiasıyla yargılanan tutuklu sanıklardan Avukat İsmail K.’ye mahkeme Başkanı Mustafa Ümit, iddianamenin eline ulaşıp ulaşmadığını sordu. İddianamenin eline ulaştığını belirten İsmail K., mahkeme heyetinden savunma için ek süre istedi. ADÜ Tıp Fakültesi öğrencisi Oğuzhan Ç., 2013 Eylül-2016 Haziran ayına kadar Aydın’daki cemaat evlerinde kaldığını söyledi. Bu süre içerisinde Avni Ç.’nin kendilerine iki kez erzak yardımı yaptığına şahit olduğunu aktaran Oğuzhan Ç, “Evlerde kaldığım süre içerisinde Zülfü G. iki kez sohbet yaptı. Bizim evde kalan öğrencilere sohbet veriyordu. Namaz, Oruç konularında sohbet ediyordu. Bu sohbetler esnasında Fetullah Gülen’den bahsedildiğine şahit olmadım” dedi. Tanıklardan Savaş M. İse, beyanında şu ifadelere yer verdi: “Davadaki sanıklardan Oğuzhan B., Ufuk K. ve İsmail K.’yi tanıyorum. Avukat İsmail K. ve Ufuk K. aynı büroda çalışıyorlardı. İsmail bana Ufuk K.’den cemaatçi diye bahsetmişti. Daha sonra İsmail K., bana Ufuk K. cemaatçi olduğu için bürolarını ayırdığını söylemişti” FETÖ/PDY’nin Aydın’daki çatı yapılanması davasının ikinci duruşmasında tanık beyanlarının dinlenmesine devam ediliyor.
Aydın'da yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında görülen çatı yapılanması davasında tanık beyanlarının dinlenmesine başlandı.

AYDIN- Aydın Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Aydın 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen aralarında birçok işadamı ve bürokrat ile 2 gazetecinin de bulunduğu 30'u tutuklu 64 sanıklı Aydın'daki çatı yapılanması davasının ikinci duruşması başladı.

Aydın Gençlik Merkezi Duruşma Salonu'nda görülen Çatı Davası’nın ikinci duruşmasının ilk celsesine örgüte üye olmak ve maddi destek sağlamak suçundan haklarında dava açılan 30'u tutuklu 64 sanık, sanıkların avukatları ve yakınları katıldı. Tutuklu sanıklar, geniş güvenlik önlemleri altında duruşmanın yapılacağı salona getirildi. Kimlik tespitinin yapılmasının ardından, tanıklar dinlenmeye başlandı.

Hakkında mahrem imam ve örgüt yöneticisi olmak iddiasıyla yargılanan tutuklu sanıklardan Avukat İsmail K.’ye mahkeme Başkanı Mustafa Ümit, iddianamenin eline ulaşıp ulaşmadığını sordu. İddianamenin eline ulaştığını belirten İsmail K., mahkeme heyetinden savunma için ek süre istedi.

ADÜ Tıp Fakültesi öğrencisi Oğuzhan Ç., 2013 Eylül-2016 Haziran ayına kadar Aydın’daki cemaat evlerinde kaldığını söyledi. Bu süre içerisinde Avni Ç.’nin kendilerine iki kez erzak yardımı yaptığına şahit olduğunu aktaran Oğuzhan Ç, “Evlerde kaldığım süre içerisinde Zülfü G. iki kez sohbet yaptı. Bizim evde kalan öğrencilere sohbet veriyordu. Namaz, Oruç konularında sohbet ediyordu. Bu sohbetler esnasında Fetullah Gülen’den bahsedildiğine şahit olmadım” dedi.

Tanıklardan Savaş M. İse, beyanında şu ifadelere yer verdi:

“Davadaki sanıklardan Oğuzhan B., Ufuk K. ve İsmail K.’yi tanıyorum. Avukat İsmail K. ve Ufuk K. aynı büroda çalışıyorlardı. İsmail bana Ufuk K.’den cemaatçi diye bahsetmişti. Daha sonra İsmail K., bana Ufuk K. cemaatçi olduğu için bürolarını ayırdığını söylemişti”

FETÖ/PDY’nin Aydın’daki çatı yapılanması davasının ikinci duruşmasında tanık beyanlarının dinlenmesine devam ediliyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.