Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

‘FETÖ Borsası’ cinayeti

ASAYİŞ 31.05.2019 - 10:19, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 2988+ kez okundu.
 

‘FETÖ Borsası’ cinayeti

İzmir film senaryolarını aratmayacak karanlık bir cinayete sahne oldu.

İZMİR- 'FETÖ Borsası' çetesinde yer aldığı iddiasıyla yargılanan, evinde elektronik kelepçe ile gözlem altında tutulan AK Parti İzmir İl Başkanı Eski Yardımcısı iş insanı Ahmet Kurtuluş, polis yeleği ile evine gelen bir kişi tarafından silahla vurularak öldürüldü. Geriye ise, FETÖ Borsası ve cinayetle ilgili soru işaretleri kaldı. FETÖ Borsası davası İzmir'de, 7’si tutuklu 69 sanığın yargılandığı “organize suç örgütü” davasında elektronik kelepçe takılarak adli kontrol tedbiri uygulanan AK Parti İzmir İl Başkanı Eski Yardımcısı, iş insanı Ahmet Kurtuluş, evinde uğradığı silahlı saldırı sonucu kaldırıldığı Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi’nde yaşamını yitirdi. Acı haberi alan yakınları ve ailesi, acil servis önünde gözyaşları döktü. Hakkında elektronik kelepçe takılarak adli kontrol tedbiri uygulanan eski AKP İl Başkan Yardımcısı, iş insanı Ahmet Kurtuluş, İzmir 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen “organize suç örgütü” davasında firari sanık suç örgüt lideri Serkan Kurtuluş ile 7’si tutuklu 69 sanık arasında bulunuyordu. Hazırlanan iddianamede, “suç işlemek amacıyla çıkar amaçlı silahlı suç örgütü kurdukları, yönettikleri ve bu örgüte üye oldukları, bu örgüt kapsamında maddi menfaat elde etme amacı güderek tehdit, hakaret, silahla yaralama, öldürmeye teşebbüs, kurşunlama ve kasten adam öldürme” gibi suçlamalar yöneltilmişti. Bazı devlet görevlilerinin bu suç örgütüyle bağlantıya geçerek FETÖ/PDY Terör Örgütü soruşturmalarını etkilediğine işaret edilen iddianamede, “Çeşitli üst düzey kamu görevlileri ile siyasetçiler arasında FETÖ soruşturmalarında haklarında işlem yapılan iş adamlarına yönelik menfaat temin saikiyle ve örgütlü hareket edildiği, bir nevi kamuoyundaki tabirle ‘FETÖ borsası’ olduğu kuşkusu uyanmıştır” ifadelerine yer verilmişti. Olay nasıl gerçekleşti? Polis yeleği bulunan şüpheli, dün akşam saatlerinde Kurtuluş’un evinin bulunduğu siteye gelmiş, buradaki güvenlik görevlisine denetimli serbestlik bürosunda görev yaptığını söyleyerek Kurtuluş’un bulunduğu daireye girerek Kurtuluş’a ateş ettikten sonra yaya olarak kaçmıştı. Ağır yaralanan Kurtuluş, ambulansla DEÜ Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırılmıştı. MOBESE kameraları inceleniyor Kurtuluş’un cansız bedeni savcının incelemesinin ardından İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu’na kaldırıldı. Öte yandan, polis ekipleri olay yerinden otomobille kaçan şüpheliyi yakalamak için çalışma başlattı. Çalışma kapsamında çevredeki güvenlik ve MOBESE kameraları incelemeye alındı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.
İzmir film senaryolarını aratmayacak karanlık bir cinayete sahne oldu.

İZMİR- 'FETÖ Borsası' çetesinde yer aldığı iddiasıyla yargılanan, evinde elektronik kelepçe ile gözlem altında tutulan AK Parti İzmir İl Başkanı Eski Yardımcısı iş insanı Ahmet Kurtuluş, polis yeleği ile evine gelen bir kişi tarafından silahla vurularak öldürüldü. Geriye ise, FETÖ Borsası ve cinayetle ilgili soru işaretleri kaldı.

FETÖ Borsası davası

İzmir'de, 7’si tutuklu 69 sanığın yargılandığı “organize suç örgütü” davasında elektronik kelepçe takılarak adli kontrol tedbiri uygulanan AK Parti İzmir İl Başkanı Eski Yardımcısı, iş insanı Ahmet Kurtuluş, evinde uğradığı silahlı saldırı sonucu kaldırıldığı Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi’nde yaşamını yitirdi. Acı haberi alan yakınları ve ailesi, acil servis önünde gözyaşları döktü.

Hakkında elektronik kelepçe takılarak adli kontrol tedbiri uygulanan eski AKP İl Başkan Yardımcısı, iş insanı Ahmet Kurtuluş, İzmir 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen “organize suç örgütü” davasında firari sanık suç örgüt lideri Serkan Kurtuluş ile 7’si tutuklu 69 sanık arasında bulunuyordu.

Hazırlanan iddianamede, “suç işlemek amacıyla çıkar amaçlı silahlı suç örgütü kurdukları, yönettikleri ve bu örgüte üye oldukları, bu örgüt kapsamında maddi menfaat elde etme amacı güderek tehdit, hakaret, silahla yaralama, öldürmeye teşebbüs, kurşunlama ve kasten adam öldürme” gibi suçlamalar yöneltilmişti.

Bazı devlet görevlilerinin bu suç örgütüyle bağlantıya geçerek FETÖ/PDY Terör Örgütü soruşturmalarını etkilediğine işaret edilen iddianamede, “Çeşitli üst düzey kamu görevlileri ile siyasetçiler arasında FETÖ soruşturmalarında haklarında işlem yapılan iş adamlarına yönelik menfaat temin saikiyle ve örgütlü hareket edildiği, bir nevi kamuoyundaki tabirle ‘FETÖ borsası’ olduğu kuşkusu uyanmıştır” ifadelerine yer verilmişti.

Olay nasıl gerçekleşti?

Polis yeleği bulunan şüpheli, dün akşam saatlerinde Kurtuluş’un evinin bulunduğu siteye gelmiş, buradaki güvenlik görevlisine denetimli serbestlik bürosunda görev yaptığını söyleyerek Kurtuluş’un bulunduğu daireye girerek Kurtuluş’a ateş ettikten sonra yaya olarak kaçmıştı. Ağır yaralanan Kurtuluş, ambulansla DEÜ Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırılmıştı.

MOBESE kameraları inceleniyor

Kurtuluş’un cansız bedeni savcının incelemesinin ardından İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu’na kaldırıldı.

Öte yandan, polis ekipleri olay yerinden otomobille kaçan şüpheliyi yakalamak için çalışma başlattı. Çalışma kapsamında çevredeki güvenlik ve MOBESE kameraları incelemeye alındı.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.