Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Felsefe Haftası’na fark kattılar

EĞİTİM 01.12.2017 - 08:36, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 2625+ kez okundu.
 

Felsefe Haftası’na fark kattılar

Kavaklı Anadolu Lisesi öğrencileri Felsefe Haftası'na fark katan çalışma yaptı.

AYDIN-Aydın Özel Kavaklı Anadolu Lisesi öğrencileri, Dünya Felsefe Haftası etkinlikleri kapsamında farklı bir çalışmaya imza atarak “Filozoflar Geçidi” adlı afiş ve clipart çalışması yaptı. Kavaklı Anadolu Lisesi Felsefe öğretmeni Sevgi Bilgin, dünyaca ünlü filozofların düşüncelerini afiş halinde hazırlanmasını sağladı. Akademik çevreden destek alınarak hazırlanan afişler hakkında, Felsefe Kulübü öğrencileri tarafından Aydınlı vatandaşlara bilgilendirme yapıldı. Görsel sanatlar öğretmeni Belgin Özdemir ise serginin görsel kısmını organize etti. Efeler ilçesi merkez Sevgi Yolu'nda gerçekleşen etkinlikte, özel olarak yapılan tablolar ile felsefenin ana teması aktarılmaya çalışıldı. Kavaklı Anadolu Lisesi Okul Müdürü Süleyman Çokay, etkinlikle ilgili yaptığı açıklamada, “Dünya Felsefe Günü” Türkiye Felsefe kurumunun önerisiyle, 1946 yılında UNESCO tarafından kabul edilmiş ve tüm dünyada kutlanmaya başlanmıştır. Felsefe, bilgeliğe duyulan aşk anlamındadır. Günümüzde bilgiye ulaşmak kolaydır ama bilgeliğe ulaşmak için bilgiyi uygulamak gerekir. Günümüzde eleştirel düşünceye sahip gençler yetiştirmemiz gerekir. Felsefe sadece sınavda 5 soru sorulan bir test olarak görülmemelidir. Felsefe yolda olmak demektir” diye konuştu.
Kavaklı Anadolu Lisesi öğrencileri Felsefe Haftası'na fark katan çalışma yaptı.

AYDIN-Aydın Özel Kavaklı Anadolu Lisesi öğrencileri, Dünya Felsefe Haftası etkinlikleri kapsamında farklı bir çalışmaya imza atarak “Filozoflar Geçidi” adlı afiş ve clipart çalışması yaptı.

Kavaklı Anadolu Lisesi Felsefe öğretmeni Sevgi Bilgin, dünyaca ünlü filozofların düşüncelerini afiş halinde hazırlanmasını sağladı. Akademik çevreden destek alınarak hazırlanan afişler hakkında, Felsefe Kulübü öğrencileri tarafından Aydınlı vatandaşlara bilgilendirme yapıldı. Görsel sanatlar öğretmeni Belgin Özdemir ise serginin görsel kısmını organize etti. Efeler ilçesi merkez Sevgi Yolu'nda gerçekleşen etkinlikte, özel olarak yapılan tablolar ile felsefenin ana teması aktarılmaya çalışıldı.

Kavaklı Anadolu Lisesi Okul Müdürü Süleyman Çokay, etkinlikle ilgili yaptığı açıklamada, “Dünya Felsefe Günü” Türkiye Felsefe kurumunun önerisiyle, 1946 yılında UNESCO tarafından kabul edilmiş ve tüm dünyada kutlanmaya başlanmıştır. Felsefe, bilgeliğe duyulan aşk anlamındadır. Günümüzde bilgiye ulaşmak kolaydır ama bilgeliğe ulaşmak için bilgiyi uygulamak gerekir. Günümüzde eleştirel düşünceye sahip gençler yetiştirmemiz gerekir. Felsefe sadece sınavda 5 soru sorulan bir test olarak görülmemelidir. Felsefe yolda olmak demektir” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.