Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Fedakar ecdadını unutmayacaklar

EKONOMİ 31.12.2015 - 10:43, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 2889+ kez okundu.
 

Fedakar ecdadını unutmayacaklar

Vefakar gençlik fedakar ecdadını unutmayacak

Türkiye genelindeki 81 ilde 03 Ocak 2016 Pazar günü eş zamanlı olarak “Sarıkamış Şehitleri Anma Yürüyüşü” gerçekleştirilecek. 22 Aralık 1914 - 15 Ocak 1915 tarihleri arasında Enver Paşa komutasındaki birlikler, Sarıkamış’taki Allahuekber Dağları’nda Rus kuvvetlerini püskürtmek isterken kara kışa yenik düştü. İslam âleminin ümidi, olduklarının bilinciyle cepheye giden, tarihe her daim kahramanlıklarıyla nam salmış Türk askeri için şehitlik mertebesinden başka varacak yer yoktu. Bazı kaynaklara göre 90 bin, bazı kaynaklara göre de 60 bin asker düşmana değil şiddetli soğuk, yetersiz kıyafet ve açlığa yenilmişti. Erzurum’daki 9. Kolordu Komutanlığı ile Sarıkamış’taki subayların Allahuekber Dağları’ndaki sessiz anma törenleri, 2013 yılında Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın da öncülüğünde başta gençler olmak üzere kamuoyuna mal edildi.  Aydın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Bekir Çeker, yaptığı açıklamada; “Gençlik ve Spor Bakanlığımızın organizasyonunda 81 ilde eş zamanlı gerçekleştirilecek ‘Sarıkamış Şehitleri Anma Yürüyüşü’ ilimizde 3 Ocak 2016 Pazar günü Aydın Beycami'de kılınacak sabah namazı ile başlayacaktır ve Aydın İl Müftüsü Ömer Kocaoğul tarafından Sarıkamış Şehitleri için dualar edilecektir. Saat 09.30'da Aydın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Atatürk Spor Salonu önünde okunacak olan Kuran-ı Kerim Tilaveti'nin ardından yürüyüşümüz saat 10.00'da başlayacaktır. Yürüyüşe katılacak olan halkımıza ve gençlerimize bere, atkı ve eldiven dağıtımı gerçekleştirilecektir. Yürüyüş sonrası Aydın Gençlik Merkezinde lokma hayrı yapılacaktır” dedi. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Bekir Çeker, Sarıkamış Ruhu’nun Aydın’da canlılığını sürdürmesi ve manevi ikliminin toplumun tüm bireyleri tarafından hissedilmesi için düzenlenecek olan ''Sarıkamış Şehitleri Anma Yürüyüşü''ne tüm Aydınlıları davet etti. 
Vefakar gençlik fedakar ecdadını unutmayacak

Türkiye genelindeki 81 ilde 03 Ocak 2016 Pazar günü eş zamanlı olarak “Sarıkamış Şehitleri Anma Yürüyüşü” gerçekleştirilecek.

22 Aralık 1914 - 15 Ocak 1915 tarihleri arasında Enver Paşa komutasındaki birlikler, Sarıkamış’taki Allahuekber Dağları’nda Rus kuvvetlerini püskürtmek isterken kara kışa yenik düştü. İslam âleminin ümidi, olduklarının bilinciyle cepheye giden, tarihe her daim kahramanlıklarıyla nam salmış Türk askeri için şehitlik mertebesinden başka varacak yer yoktu. Bazı kaynaklara göre 90 bin, bazı kaynaklara göre de 60 bin asker düşmana değil şiddetli soğuk, yetersiz kıyafet ve açlığa yenilmişti. Erzurum’daki 9. Kolordu Komutanlığı ile Sarıkamış’taki subayların Allahuekber Dağları’ndaki sessiz anma törenleri, 2013 yılında Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın da öncülüğünde başta gençler olmak üzere kamuoyuna mal edildi.

 Aydın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Bekir Çeker, yaptığı açıklamada; “Gençlik ve Spor Bakanlığımızın organizasyonunda 81 ilde eş zamanlı gerçekleştirilecek ‘Sarıkamış Şehitleri Anma Yürüyüşü’ ilimizde 3 Ocak 2016 Pazar günü Aydın Beycami'de kılınacak sabah namazı ile başlayacaktır ve Aydın İl Müftüsü Ömer Kocaoğul tarafından Sarıkamış Şehitleri için dualar edilecektir. Saat 09.30'da Aydın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Atatürk Spor Salonu önünde okunacak olan Kuran-ı Kerim Tilaveti'nin ardından yürüyüşümüz saat 10.00'da başlayacaktır. Yürüyüşe katılacak olan halkımıza ve gençlerimize bere, atkı ve eldiven dağıtımı gerçekleştirilecektir. Yürüyüş sonrası Aydın Gençlik Merkezinde lokma hayrı yapılacaktır” dedi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Bekir Çeker, Sarıkamış Ruhu’nun Aydın’da canlılığını sürdürmesi ve manevi ikliminin toplumun tüm bireyleri tarafından hissedilmesi için düzenlenecek olan ''Sarıkamış Şehitleri Anma Yürüyüşü''ne tüm Aydınlıları davet etti. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.