Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Fakirin altını ilek 10 TL

EKONOMİ 08.06.2017 - 10:35, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 3173+ kez okundu.
 

Fakirin altını ilek 10 TL

Aydın’da incir meyvesinin olgunlaşması için, incir ağaçlarına asılan ilek Bozdoğan’da 10 TL'den alıcı buluyor

AYDIN- Aydın’ın Bozdoğan ilçesinde yaklaşık 40 gün süren ilek alım- satımı Bozdoğanlıların önemli bir gelir kaynağı sayılıyor. Bu yıl Bozdoğan ileği, dar gelirlinin yüzünü güldüreceği tahmin edilirken, kilogramı 10TL’den alıcı buluyor. Bozdoğanda ilek alım satımı ile uğraşan tüccar Ünal Tuna, zamansız yağış ve sıcaklıkların mevsim normallerinin altında olmasının, bu yıl ilek alımlarının gecikmesine neden olduğunu belirterek, “Hava şartlarının bu şekilde devam etmesi, incir ürününü hem kalite, hem verim bakımından etkileyecek. İncir ağaçta görüldü, ancak hava muhalefeti nedeniyle ileklerin olgunlaşması geç kaldı. Buda ilek fiyatını etkiledi. İlek almak isteyenler bu yıl daha fazla para ödeyecekler. İlek fiyatlarının düşmeyeceğini tahmin ediyoruz. Bozdoğan ileği sağlıklı, sineği bol olur ve sıkı ilek Bozdoğan’da yetişir” dedi. Bozdoğan’da mahalli dilde top (Bozdoğan Erkeği) olarak bilinen ileğin Bursa, Ödemiş, Kiraz, Beydağ, İncirliova, Germencik, Buharkent ilçelerinden alıcısı olduğunu ifade eden Tuna, “Temmuz ayı ortalarına kadar ilek alım satımı devam eder. Bu aylarda ilek fakirin altınıdır” dedi.
Aydın’da incir meyvesinin olgunlaşması için, incir ağaçlarına asılan ilek Bozdoğan’da 10 TL'den alıcı buluyor

AYDIN- Aydın’ın Bozdoğan ilçesinde yaklaşık 40 gün süren ilek alım- satımı Bozdoğanlıların önemli bir gelir kaynağı sayılıyor. Bu yıl Bozdoğan ileği, dar gelirlinin yüzünü güldüreceği tahmin edilirken, kilogramı 10TL’den alıcı buluyor.

Bozdoğanda ilek alım satımı ile uğraşan tüccar Ünal Tuna, zamansız yağış ve sıcaklıkların mevsim normallerinin altında olmasının, bu yıl ilek alımlarının gecikmesine neden olduğunu belirterek, “Hava şartlarının bu şekilde devam etmesi, incir ürününü hem kalite, hem verim bakımından etkileyecek. İncir ağaçta görüldü, ancak hava muhalefeti nedeniyle ileklerin olgunlaşması geç kaldı. Buda ilek fiyatını etkiledi. İlek almak isteyenler bu yıl daha fazla para ödeyecekler. İlek fiyatlarının düşmeyeceğini tahmin ediyoruz. Bozdoğan ileği sağlıklı, sineği bol olur ve sıkı ilek Bozdoğan’da yetişir” dedi.

Bozdoğan’da mahalli dilde top (Bozdoğan Erkeği) olarak bilinen ileğin Bursa, Ödemiş, Kiraz, Beydağ, İncirliova, Germencik, Buharkent ilçelerinden alıcısı olduğunu ifade eden Tuna, “Temmuz ayı ortalarına kadar ilek alım satımı devam eder. Bu aylarda ilek fakirin altınıdır” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.