Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Facia: 82 ölü

ASAYİŞ 28.08.2015 - 16:34, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 3366+ kez okundu.
 

Facia: 82 ölü

Libya’nın Zuvare kenti açıklarında yaklaşık 500 kaçak göçmeni taşıyan iki geminin battığı bildirildi. Arama kurtarma çalışmaları kapsamında,198 mülteci kurtarılırken, 82 cansız bedene ulaşıldı.

Libya Sahil Güvenlik yetkilileri, ülkenin Zuvare kenti açıklarında yaklaşık 500 mülteciyi taşıyan iki geminin battığı bildirdi. Yaklaşık 50 yolcusu bulunan ilk geminin yardım çağrısı verdiğini kaydeden yetkililer, daha sonra alabora olduğu kaydedilen ikinci geminin ise 400 yolcuyu taşıdığını aktardı. Yardım çağrısının alınmasının ardından olay yerine giden Libya Sahil Güvenlik Birimi’nin arama kurtarma çalışmaları kapsamında yaklaşık 198 kişini kurtarıldığını ve 82 cansız bedenin de denizden çıkarıldığını belirtti. Yaklaşık 100 kişinin de kayıp olduğunu kaydeden yetkililer, teknenin batığı sırada çok sayıda sığınmacının da sığınaklar mahsur kaldığını aktardı. Bölgede yaşayanlar ise en az 100 göçmenin cenazelerinin Zuvare’deki hastaneye kaldırıldığını kaydederek, hayatını kaybedenler arasında Suriye, Bangladeş ve Saharaaltı Afrika ülkelerinden gelenlerin bulunduğunu ifade etti. BM şu ana kadar Akdeniz üzerinden Avrupa’ya geçmeye çalışan yaklaşık 2 bin 400 kişinin hayatını kaybettiğini bildirmişti.
Libya’nın Zuvare kenti açıklarında yaklaşık 500 kaçak göçmeni taşıyan iki geminin battığı bildirildi. Arama kurtarma çalışmaları kapsamında,198 mülteci kurtarılırken, 82 cansız bedene ulaşıldı.

Libya Sahil Güvenlik yetkilileri, ülkenin Zuvare kenti açıklarında yaklaşık 500 mülteciyi taşıyan iki geminin battığı bildirdi. Yaklaşık 50 yolcusu bulunan ilk geminin yardım çağrısı verdiğini kaydeden yetkililer, daha sonra alabora olduğu kaydedilen ikinci geminin ise 400 yolcuyu taşıdığını aktardı. Yardım çağrısının alınmasının ardından olay yerine giden Libya Sahil Güvenlik Birimi’nin arama kurtarma çalışmaları kapsamında yaklaşık 198 kişini kurtarıldığını ve 82 cansız bedenin de denizden çıkarıldığını belirtti. Yaklaşık 100 kişinin de kayıp olduğunu kaydeden yetkililer, teknenin batığı sırada çok sayıda sığınmacının da sığınaklar mahsur kaldığını aktardı.

Bölgede yaşayanlar ise en az 100 göçmenin cenazelerinin Zuvare’deki hastaneye kaldırıldığını kaydederek, hayatını kaybedenler arasında Suriye, Bangladeş ve Saharaaltı Afrika ülkelerinden gelenlerin bulunduğunu ifade etti.

BM şu ana kadar Akdeniz üzerinden Avrupa’ya geçmeye çalışan yaklaşık 2 bin 400 kişinin hayatını kaybettiğini bildirmişti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.