Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Facebook hesabınızı kapatın

SANAT 28.03.2015 - 12:22, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 3951+ kez okundu.
 

Facebook hesabınızı kapatın

Avrupa Komisyonu, Avrupa Birliği(AB) vatandaşlarının eğer bilgilerini ABD güvenlik birimlerinin eline geçmesini istemiyorlarsa Facebook hesaplarını kapatmaları gerektiğini bildirdi.

Gizlilik konusundaki çalışmalarıyla tanınan Maximilian Schrems'in açtığı bir dava Avrupa Komisyonu'nun Facebook hakkında şok bir uyarıda bulunmasına vesile oldu. AB'deki 'Güvenli Liman' genelgesine göre ABD'de 'internet veri gizliliğini' koruyan yeterli kanunlar bulunduğu için, merkezi bu ülkede bulunan Facebook, Google gibi firmalar Avrupalı kullanıcıların verilerini Atlantik'in karşı kıyısında toplayabiliyor. Edward Snowden'in sızdırdığı NSA belgeleri ABD'nin Prism adı altında bir veri toplama programı olduğunu ortaya koydu. Maximilian Schrems bu nedenle ABD'nin veri gizliliği konusunda artık güvenilir bir ülke olmadığı gerekçesiyle, 'Güvenli Liman'ın iptali için AB Adalet Divanı'na başvurdu. Kamuoyunda 'Facebook veri gizliliği davası' olarak bilinen bu dava, Facebook'un yanında Apple, Yahoo ve Microsoft gibi devlerle ilgili şikayetleri de kapsıyor. Davada veri gizliliği birçok yönüyle ele alınırken en ilgi çekici açıklama Avrupa Komisyonu temsilcisi Bernhard Schima'dan geldi. Schima, veri gizliliği konusundaki endişelerle ilgili yaptığı açıklamada "Eğer varsa Facebook hesabınızı kapatmayı düşünebilirsiniz" dedi. Avrupa Komsiyonu bunun yanında AB vatandaşlarının gizli bilgilerinin ABD'nin güvenlik kurumlarının eline geçebileceğini ancak buna rağmen ekonomik ve politik nedenlerden 'Güvenli Liman' genelgesinin gerekli olduğu yönünde görüş bildirdi. Veri gizliliği ile basit bir şekilde Facebook'da paylaşılan ersimler ya da yorumlardan öte, kullanıcıların internette attığı her adımın depolanmasından bahsediliyor.
Avrupa Komisyonu, Avrupa Birliği(AB) vatandaşlarının eğer bilgilerini ABD güvenlik birimlerinin eline geçmesini istemiyorlarsa Facebook hesaplarını kapatmaları gerektiğini bildirdi.

Gizlilik konusundaki çalışmalarıyla tanınan Maximilian Schrems'in açtığı bir dava Avrupa Komisyonu'nun Facebook hakkında şok bir uyarıda bulunmasına vesile oldu.

AB'deki 'Güvenli Liman' genelgesine göre ABD'de 'internet veri gizliliğini' koruyan yeterli kanunlar bulunduğu için, merkezi bu ülkede bulunan Facebook, Google gibi firmalar Avrupalı kullanıcıların verilerini Atlantik'in karşı kıyısında toplayabiliyor.

Edward Snowden'in sızdırdığı NSA belgeleri ABD'nin Prism adı altında bir veri toplama programı olduğunu ortaya koydu. Maximilian Schrems bu nedenle ABD'nin veri gizliliği konusunda artık güvenilir bir ülke olmadığı gerekçesiyle, 'Güvenli Liman'ın iptali için AB Adalet Divanı'na başvurdu.

Kamuoyunda 'Facebook veri gizliliği davası' olarak bilinen bu dava, Facebook'un yanında Apple, Yahoo ve Microsoft gibi devlerle ilgili şikayetleri de kapsıyor.

Davada veri gizliliği birçok yönüyle ele alınırken en ilgi çekici açıklama Avrupa Komisyonu temsilcisi Bernhard Schima'dan geldi. Schima, veri gizliliği konusundaki endişelerle ilgili yaptığı açıklamada "Eğer varsa Facebook hesabınızı kapatmayı düşünebilirsiniz" dedi.

Avrupa Komsiyonu bunun yanında AB vatandaşlarının gizli bilgilerinin ABD'nin güvenlik kurumlarının eline geçebileceğini ancak buna rağmen ekonomik ve politik nedenlerden 'Güvenli Liman' genelgesinin gerekli olduğu yönünde görüş bildirdi.

Veri gizliliği ile basit bir şekilde Facebook'da paylaşılan ersimler ya da yorumlardan öte, kullanıcıların internette attığı her adımın depolanmasından bahsediliyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.