Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Evleri çökmeye başladı

GENEL 22.10.2019 - 18:44, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 2500+ kez okundu.
 

Evleri çökmeye başladı

Yağış ve depremlerden sonra Acarlar’da evler çökmeye başladı

AYDIN  - Aydın’ın İncirliova İlçesi’ne bağlı Acarlar Mahallesi’nde yapılan toplu konutlardaki bazı evlerin çökmeye başladığı öne sürüldü. İHA’ya açıklama yapan mahalle sakinlerinin, evleri teslim aldıktan yaklaşık 10 yıl sonra başlayan çökmenin geçen yıl etkili olan yağışlar ve ardından Ege Bölgesi’nde gerçekleşen depremlerden sonra meydana geldiğini savunarak, bölgede zemin etüt çalışması yapılmasını istedikleri belirtildi. İHA’nın bildirdiğine göre, evleri taksitle yaklaşık 10 yıl önce aldıklarını belirten mahalle sakinlerinden Oğuz Alp, evlerdeki çökmenin kirişten tabana doğru gerçekleştiğini ve yer yer çöküntünün 3 santimetreye kadar ulaştığını belirterek, “Geçen yıl kuvvetli yağışların ardından evlerde kirişlerden çökme başladı. Çökmenin boyutu o kadar fazla oldu ki bir odadan diğer oda görülemeye başladı. Çöken yerleri yeniden sıva yapıp tamir ettik ama çökme halen devam ediyor. Bir gün tamamen çökecek diye korkuyoruz. Bu nedenle yetkililerin bölgede zemin etüt çalışması yapmasını bekliyoruz” diye konuştu.
Yağış ve depremlerden sonra Acarlar’da evler çökmeye başladı

AYDIN  - Aydın’ın İncirliova İlçesi’ne bağlı Acarlar Mahallesi’nde yapılan toplu konutlardaki bazı evlerin çökmeye başladığı öne sürüldü.

İHA’ya açıklama yapan mahalle sakinlerinin, evleri teslim aldıktan yaklaşık 10 yıl sonra başlayan çökmenin geçen yıl etkili olan yağışlar ve ardından Ege Bölgesi’nde gerçekleşen depremlerden sonra meydana geldiğini savunarak, bölgede zemin etüt çalışması yapılmasını istedikleri belirtildi.

İHA’nın bildirdiğine göre, evleri taksitle yaklaşık 10 yıl önce aldıklarını belirten mahalle sakinlerinden Oğuz Alp, evlerdeki çökmenin kirişten tabana doğru gerçekleştiğini ve yer yer çöküntünün 3 santimetreye kadar ulaştığını belirterek, “Geçen yıl kuvvetli yağışların ardından evlerde kirişlerden çökme başladı. Çökmenin boyutu o kadar fazla oldu ki bir odadan diğer oda görülemeye başladı. Çöken yerleri yeniden sıva yapıp tamir ettik ama çökme halen devam ediyor. Bir gün tamamen çökecek diye korkuyoruz. Bu nedenle yetkililerin bölgede zemin etüt çalışması yapmasını bekliyoruz” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.