Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

'Evde bakım hizmeti engellenmemeli'

GÜNCEL 28.12.2018 - 14:40, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 2374+ kez okundu.
 

'Evde bakım hizmeti engellenmemeli'

Aydın Büyükşehir Belediyesi, “Ruhsatımızı verin” dedi ve çağrı yaptı

AYDIN- Aydın Büyükşehir Belediyesi, evde bakım hizmeti konusunda ısrarını dile getirerek, “İl Sağlık Müdürlüğü, gerekli işlemleri tamamlanan ruhsatımızı Aydın Büyükşehir Belediyemiz adına vermelidir” dedi. Yazılı bir açıklama yapan Aydın Büyükşehir Belediyesi, belediyenin sosyal hizmet ağı olan AYBA aracılığı ile ihtiyacı olan vatandaşlara evde bakım hizmetleri verilmesinin haksız gerekçelerle Valilik kararıyla durdurulması üzerine, AK Parti Aydın İl Başkanlığı ve Aydın İl Sağlık Müdürlüğü’nün, bazı açıklamalarda bulunduklarını belirterek, “Yapılan açıklamalarda doğru olmayan bilgilere yer verilerek kamuoyunu yanıltma ve büyükşehir belediyemize yönelik olumsuz algı yaratma maksadı güdülmektedir. Kamuoyunu doğru bilgilendirmek için bu açıklamanın yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur” dedi. Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin, sosyal belediyecilik vizyonu gereğince 4 doktor, 51 hemşire ve 35 adet aracıyla 17 ilçede ihtiyacı olan ve kendisine talepte bulunan tüm vatandaşların evde bakım hizmetlerini gerçekleştirmekte olduğu vurgulanan açıklamada şu görüşler dile getirildi: “AKP’nin ve il başkanının iddialarının aksine, Aydın Büyükşehir Belediyesi, evde bakım hizmetlerinin yapılması için İl Sağlık Müdürlüğü’ne gerekli başvuruda bulunmuştur. Yapılan başvuru üzerine İl Sağlık Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen incelemeler sonucunda ruhsat alınmasına engel bir durum kalmadığı tespit edilmiştir. İl Sağlık Müdürlüğü, ruhsat alınmasına engel bir durum olmadığı tespiti üzerine ruhsatın kimin adına düzenlenmesi gerektiği hususunu bakanlığa 20 Mayıs 2018 tarihli yazısıyla sormuştur. Hâlbuki ruhsat başvurusunu yapan doğal olarak da adına düzenlenmesini talep eden Aydın Büyükşehir Belediyesi’dir. Kaldı ki, İl Sağlık Müdürlüğü’nün de açıkça bileceği üzere, söz konusu edilen belediye şirketinin ana sözleşmesi ve hukuki statüsü gereğince böyle bir hizmet sunabilmesi mümkün değildir. Evde bakım hizmetleri sunumu ruhsatı mevzuat gereği İl Sağlık Müdürlüğü tarafından düzenlenmektedir. İl Sağlık Müdürlüğü ruhsatlandırma sürecinde yer almayan işlemler ve yazışmalar ile bakanlık görüşü sormak suretiyle ruhsatlandırma sürecinin gereksiz yere uzatılmasına ve vatandaşın hizmet alamamasına sebep olmuştur. Vatandaşlarımızın daha fazla mağdur olmaması ve istenilmeyen durumlar yaşanmaması için İl Sağlık Müdürlüğü’nün yasal görevi olan evde bakım hizmetleri ruhsatını acilen büyükşehir belediyemiz adına düzenlemesi gerekmektedir.”
Aydın Büyükşehir Belediyesi, “Ruhsatımızı verin” dedi ve çağrı yaptı

AYDIN- Aydın Büyükşehir Belediyesi, evde bakım hizmeti konusunda ısrarını dile getirerek, “İl Sağlık Müdürlüğü, gerekli işlemleri tamamlanan ruhsatımızı Aydın Büyükşehir Belediyemiz adına vermelidir” dedi.

Yazılı bir açıklama yapan Aydın Büyükşehir Belediyesi, belediyenin sosyal hizmet ağı olan AYBA aracılığı ile ihtiyacı olan vatandaşlara evde bakım hizmetleri verilmesinin haksız gerekçelerle Valilik kararıyla durdurulması üzerine, AK Parti Aydın İl Başkanlığı ve Aydın İl Sağlık Müdürlüğü’nün, bazı açıklamalarda bulunduklarını belirterek, “Yapılan açıklamalarda doğru olmayan bilgilere yer verilerek kamuoyunu yanıltma ve büyükşehir belediyemize yönelik olumsuz algı yaratma maksadı güdülmektedir. Kamuoyunu doğru bilgilendirmek için bu açıklamanın yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur” dedi.

Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin, sosyal belediyecilik vizyonu gereğince 4 doktor, 51 hemşire ve 35 adet aracıyla 17 ilçede ihtiyacı olan ve kendisine talepte bulunan tüm vatandaşların evde bakım hizmetlerini gerçekleştirmekte olduğu vurgulanan açıklamada şu görüşler dile getirildi:

“AKP’nin ve il başkanının iddialarının aksine, Aydın Büyükşehir Belediyesi, evde bakım hizmetlerinin yapılması için İl Sağlık Müdürlüğü’ne gerekli başvuruda bulunmuştur. Yapılan başvuru üzerine İl Sağlık Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen incelemeler sonucunda ruhsat alınmasına engel bir durum kalmadığı tespit edilmiştir. İl Sağlık Müdürlüğü, ruhsat alınmasına engel bir durum olmadığı tespiti üzerine ruhsatın kimin adına düzenlenmesi gerektiği hususunu bakanlığa 20 Mayıs 2018 tarihli yazısıyla sormuştur.

Hâlbuki ruhsat başvurusunu yapan doğal olarak da adına düzenlenmesini talep eden Aydın Büyükşehir Belediyesi’dir. Kaldı ki, İl Sağlık Müdürlüğü’nün de açıkça bileceği üzere, söz konusu edilen belediye şirketinin ana sözleşmesi ve hukuki statüsü gereğince böyle bir hizmet sunabilmesi mümkün değildir.

Evde bakım hizmetleri sunumu ruhsatı mevzuat gereği İl Sağlık Müdürlüğü tarafından düzenlenmektedir. İl Sağlık Müdürlüğü ruhsatlandırma sürecinde yer almayan işlemler ve yazışmalar ile bakanlık görüşü sormak suretiyle ruhsatlandırma sürecinin gereksiz yere uzatılmasına ve vatandaşın hizmet alamamasına sebep olmuştur.

Vatandaşlarımızın daha fazla mağdur olmaması ve istenilmeyen durumlar yaşanmaması için İl Sağlık Müdürlüğü’nün yasal görevi olan evde bakım hizmetleri ruhsatını acilen büyükşehir belediyemiz adına düzenlemesi gerekmektedir.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.