Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Ev hanımları doğallaştı

YAŞAM 22.09.2015 - 02:08, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 4242+ kez okundu.
 

Ev hanımları doğallaştı

Değirmende uzun kuyruk oluştu. Bu değirmen 30 yıldır hanımlara çalışıyor

Doğal ve sağlıklı beslenmenin öneminin her geçen gün arttığı günümüzde hanımlar kış hazırlıklarını bizzat kendileri yapmaya başladı. Aydın Merkez Efeler’de yaklaşık yarım asır önce kurulan bir değirmen çeyrek asırdan bu yana kış hazırlığı yapan ev hanımlarına hizmet veriyor. Doğal beslenmenin öneminin her geçen gün artması üzerine Aydın’daki biber ve tarhana değirmeninde uzun kuyruklar oluşmaya başladı.  Aydın Yağcılariçi’nde Mustafa-Sadık Barbaros kardeşler tarafından işletilen değirmen yaz aylarında ev hanımlarının en büyük yardımcısı oldu. Doğal ve sağlıklı beslenmek için kışlık yiyeceklerini bizzat kendileri hazırlayan kadınlar tarhana ve toz biberlerini kendileri hazırlamaya başladı. Zahmetli olsa da kendi hazırladıkları kışlık yiyeceklerin hem daha sağlıklı olduğunu hem de kendi elleri ile hazırladıkları için güvenle tükettiklerini belirten Aydınlı kadınlar biber değirmeninde uzun kuyruk oluşturuyorlar. Yaz sezonu girdiğinden bu yana sabahtan akşama kadar biber ve tarhana öğüten değirmende biber ve tarhananın kilosunu 2 TL’ye öğüttüklerini belirten Mustafa Barbaros, “Bir ara herkes hazır gıda tüketmeye başladı. Gelişen teknolojiye rağmen hazır gıdalar eski doğal tatları vermeyince Aydınlı hanımlar annelerinden gördükleri sisteme geri döndü. Eskiden biber ve tarhana dibeklerde dövülürdü. Biz değirmende öğütmeye başladık. Durumdan biz de memnunuz hanımlar da” diye konuştu.
Değirmende uzun kuyruk oluştu. Bu değirmen 30 yıldır hanımlara çalışıyor

Doğal ve sağlıklı beslenmenin öneminin her geçen gün arttığı günümüzde hanımlar kış hazırlıklarını bizzat kendileri yapmaya başladı. Aydın Merkez Efeler’de yaklaşık yarım asır önce kurulan bir değirmen çeyrek asırdan bu yana kış hazırlığı yapan ev hanımlarına hizmet veriyor. Doğal beslenmenin öneminin her geçen gün artması üzerine Aydın’daki biber ve tarhana değirmeninde uzun kuyruklar oluşmaya başladı. 

Aydın Yağcılariçi’nde Mustafa-Sadık Barbaros kardeşler tarafından işletilen değirmen yaz aylarında ev hanımlarının en büyük yardımcısı oldu. Doğal ve sağlıklı beslenmek için kışlık yiyeceklerini bizzat kendileri hazırlayan kadınlar tarhana ve toz biberlerini kendileri hazırlamaya başladı. Zahmetli olsa da kendi hazırladıkları kışlık yiyeceklerin hem daha sağlıklı olduğunu hem de kendi elleri ile hazırladıkları için güvenle tükettiklerini belirten Aydınlı kadınlar biber değirmeninde uzun kuyruk oluşturuyorlar. Yaz sezonu girdiğinden bu yana sabahtan akşama kadar biber ve tarhana öğüten değirmende biber ve tarhananın kilosunu 2 TL’ye öğüttüklerini belirten Mustafa Barbaros, “Bir ara herkes hazır gıda tüketmeye başladı. Gelişen teknolojiye rağmen hazır gıdalar eski doğal tatları vermeyince Aydınlı hanımlar annelerinden gördükleri sisteme geri döndü. Eskiden biber ve tarhana dibeklerde dövülürdü. Biz değirmende öğütmeye başladık. Durumdan biz de memnunuz hanımlar da” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.