Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Esnaftan Vali Köşger’e Ahilik ziyareti

GÜNCEL 20.09.2017 - 14:04, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 3573+ kez okundu.
 

Esnaftan Vali Köşger’e Ahilik ziyareti

Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AYESOB) Başkanı Selahittin Çetindoğan ve Yılın Ahisi Sabancı, Vali Köşger’e sekiz köşeli kasket hediye etti

AYDIN- Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AYESOB) Başkanı Selahittin Çetindoğan ve ‘Yılın Ahisi’ seçilen Nedim Sabancı, Ahilik Haftası kapsamında ziyaret etikleri Vali Yavuz Selim Köşger’e sekiz köşeli kasket hediye etti. Aydın’da 2017 yılı Ahilik Haftası etkinlikleri Ticaret İl Müdürü şeref Yazıcı, AYESOB Başkanı Selahittin Çetindoğan, oda ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin Vali Yavuz Selim Köşger’i makamında ziyaret etmesiyle başladı. Ahilik Haftası etkinlikleri hakkında Vali Köşger’e bilgiler veren AYESOB Başkanı Çetindoğan, “Ahilik teşkilatı sık sık, dünyada yaşamak için bilgi, ahlak ve sanata, esnaf-sanatkarlar arasında yardımlaşma ve işbirliğine, ahiret için de takva ve iman esaslarına sımsıkı sarılmaya ihtiyaç olduğunu hatırlatırdı. Bu bakış açısının uygulamaya konulmasıyla Ahilik Örgütü, günümüzde gelişmiş ülkelerin çok önem verdikleri sivil toplum kuruluşlarının dünyadaki ilk, en kapsamlı ve en mükemmel örneğini oluşturmuştur. Bugün Ahilik ile ilgili yeni tespitler bulunduk. Ahilik 500 yıldır hem sosyal hem de siyasal tarihimizi etkilemiştir. Esnafımız ekonomik ve sosyal yaşamın vazgeçilmez bir parçasıdır. Esnaflarımız toplumun bel kemiğini oluşturuyor. Bu nedenle Ahilikten ilham almamız gerekmektedir” dedi. Ziyaretin sonunda AYESOB tarafından kaybolmaya yüz tutmuş mesleklerin son temsilcileri arasından ‘Yılın Ahisi’ seçilen Yenipazarlı şapka ustası Nedim Sabancı, Vali Köşger’e sekiz köşeli kasket ve poşu hediye etti.
Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AYESOB) Başkanı Selahittin Çetindoğan ve Yılın Ahisi Sabancı, Vali Köşger’e sekiz köşeli kasket hediye etti

AYDIN- Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AYESOB) Başkanı Selahittin Çetindoğan ve ‘Yılın Ahisi’ seçilen Nedim Sabancı, Ahilik Haftası kapsamında ziyaret etikleri Vali Yavuz Selim Köşger’e sekiz köşeli kasket hediye etti.

Aydın’da 2017 yılı Ahilik Haftası etkinlikleri Ticaret İl Müdürü şeref Yazıcı, AYESOB Başkanı Selahittin Çetindoğan, oda ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin Vali Yavuz Selim Köşger’i makamında ziyaret etmesiyle başladı.

Ahilik Haftası etkinlikleri hakkında Vali Köşger’e bilgiler veren AYESOB Başkanı Çetindoğan, “Ahilik teşkilatı sık sık, dünyada yaşamak için bilgi, ahlak ve sanata, esnaf-sanatkarlar arasında yardımlaşma ve işbirliğine, ahiret için de takva ve iman esaslarına sımsıkı sarılmaya ihtiyaç olduğunu hatırlatırdı. Bu bakış açısının uygulamaya konulmasıyla Ahilik Örgütü, günümüzde gelişmiş ülkelerin çok önem verdikleri sivil toplum kuruluşlarının dünyadaki ilk, en kapsamlı ve en mükemmel örneğini oluşturmuştur. Bugün Ahilik ile ilgili yeni tespitler bulunduk. Ahilik 500 yıldır hem sosyal hem de siyasal tarihimizi etkilemiştir. Esnafımız ekonomik ve sosyal yaşamın vazgeçilmez bir parçasıdır. Esnaflarımız toplumun bel kemiğini oluşturuyor. Bu nedenle Ahilikten ilham almamız gerekmektedir” dedi.

Ziyaretin sonunda AYESOB tarafından kaybolmaya yüz tutmuş mesleklerin son temsilcileri arasından ‘Yılın Ahisi’ seçilen Yenipazarlı şapka ustası Nedim Sabancı, Vali Köşger’e sekiz köşeli kasket ve poşu hediye etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.