Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Esnafa müjdeli haber geldi

EKONOMİ 08.05.2017 - 13:27, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 3363+ kez okundu.
 

Esnafa müjdeli haber geldi

Aydın Şoför Esnaf Kredi kefalet Kooperatifi Başkanı Özmeriç: Esnaf ve sanatkar istisna tutuldu

AYDIN- Aydın Şoför Esnaf Kredi kefalet Kooperatifi Başkanı Semih Özmeriç, KOSGEB’den kredi alan esnafın, Kredi Kefalet kooperatiflerinden kredi kullanamaması sorununun Bakanlar Kurulu kararıyla ortadan kalktığını belirterek “Esnaf ve sanatkarımızın beklediği müjdeli haber geldi. Artık hibe kredilerden faydalanmış olan esnafımız da Kredi Kefalet Kooperatiflerimizden kredi kullanabilecek. Esnafın beklentisi olan bu çalışmada emeği geçen herkese esnaf ve sanatkarımız adına teşekkür ediyoruz” dedi. 2017 yılında uygulamaya konulan KOSGEB’den sıfır faizli işletme kredisi desteği alan esnaf ve sanatkarların Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifleri aracılığı ile kullandırılan kredilerden faydalanamadığını ve bu durumun da sıkıntı oluşturduğunu ifade eden Başkan Özmeriç, “Esnaf ve sanatkarın ana sorunu 27 Aralık 2016 tarihinde yayınlanan 2016/9666 sayılı kararnameyle, kredi imkanlarının kısıtlanmasıydı. Buna göre, diğer kamu kurum ve kuruluşlarının faiz veya hibe desteği niteliğindeki desteklerinden faydalanan Esnaf ve Sanatkarlar, aynı işletme için aynı konuda faiz indirimli kredi kullanamıyordu. Yani, Bakanlar Kurulu’nun bu kararı doğrultusunda Halkbank, KOSGEB veya başkaca kamu kurumundan hazine destekli herhangi bir kredi kullanmış olduğu tespit edilen esnaf ve sanatkar, yüzde 50 hazine destekli kooperatif kredilerini kullanamamaktaydı. Bu durum esnaf ve sanatkarımız açısından büyük sorun teşkil etmeye başlamıştı. Sık sık ilgili ve yetkililere ilettiğimiz bu sorun yeni düzenleme ile ortadan kalktı. Artık 2016 veya 2017 yıllarında KOSGEB Sıfır Faizli İşletme Kredisi alan esnaf ve sanatkarımız, Kredi ve Kefalet Kooperatifi’nden de şartlarının uygun olması durumunda kredi kullanabilecekler” dedi. Esnafın bu onu da yaşadığı sıkıntıların çözümü için AK Parti Aydın Milletvekilleri Mehmet Erdem ve Mustafa Savaş' dosya sunduklarını aynı zamanda Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifleri Genel Başkanı Yozgat Milletvekili Abdülkadir Akgül'ün de yoğun gayretlerini bildiklerini ifade eden Semih Özmeriç, "Esnaf ve sanatkarımızın sıkıntısını çözen herkese şükranlarımızı sunuyoruz. Yaşanan sıkıntı üzerine Sayın Vekillerimiz Mehmet Erdem ve Mustafa Savaş'a dosya hazırlayıp sıkıntının çözümü konusunda yardım istemiştik. Aynı zamanda Genel Başkanımız olan Yozgat Milletvekilimiz Abdülkadir Akgül de bu sıkıntının çözümü için yoğun gayret gösterdi. 5 Mayıs Cuma günü yayımlanan resmi gazete ile sıkıntı tamamen çözüldü. Esnafımız adına kendilerine müteşekkiriz" dedi.  Başkan Özmeriç kararın 5 Mayıs 2017 Tarih 30057 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan Bakanlar Kurulu Kararına göre ‘2016 yılında uygulamaya konulan KOSGEB Sıfır Faizli İşletme Kredisi Faiz Desteği Protokolü ile 2017 yılı KOSGEB Sıfır Faizli İşletme Kredisi Faiz Desteği Protokolü kapsamında KOSGEB destekli kredilerden yararlanan esnaf ve sanatkarlar bu fıkra hükmünden istisnadır” şeklinde değiştirildiğini ifade etti.
Aydın Şoför Esnaf Kredi kefalet Kooperatifi Başkanı Özmeriç: Esnaf ve sanatkar istisna tutuldu

AYDIN- Aydın Şoför Esnaf Kredi kefalet Kooperatifi Başkanı Semih Özmeriç, KOSGEB’den kredi alan esnafın, Kredi Kefalet kooperatiflerinden kredi kullanamaması sorununun Bakanlar Kurulu kararıyla ortadan kalktığını belirterek “Esnaf ve sanatkarımızın beklediği müjdeli haber geldi. Artık hibe kredilerden faydalanmış olan esnafımız da Kredi Kefalet Kooperatiflerimizden kredi kullanabilecek. Esnafın beklentisi olan bu çalışmada emeği geçen herkese esnaf ve sanatkarımız adına teşekkür ediyoruz” dedi.

2017 yılında uygulamaya konulan KOSGEB’den sıfır faizli işletme kredisi desteği alan esnaf ve sanatkarların Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifleri aracılığı ile kullandırılan kredilerden faydalanamadığını ve bu durumun da sıkıntı oluşturduğunu ifade eden Başkan Özmeriç, “Esnaf ve sanatkarın ana sorunu 27 Aralık 2016 tarihinde yayınlanan 2016/9666 sayılı kararnameyle, kredi imkanlarının kısıtlanmasıydı. Buna göre, diğer kamu kurum ve kuruluşlarının faiz veya hibe desteği niteliğindeki desteklerinden faydalanan Esnaf ve Sanatkarlar, aynı işletme için aynı konuda faiz indirimli kredi kullanamıyordu. Yani, Bakanlar Kurulu’nun bu kararı doğrultusunda Halkbank, KOSGEB veya başkaca kamu kurumundan hazine destekli herhangi bir kredi kullanmış olduğu tespit edilen esnaf ve sanatkar, yüzde 50 hazine destekli kooperatif kredilerini kullanamamaktaydı. Bu durum esnaf ve sanatkarımız açısından büyük sorun teşkil etmeye başlamıştı. Sık sık ilgili ve yetkililere ilettiğimiz bu sorun yeni düzenleme ile ortadan kalktı. Artık 2016 veya 2017 yıllarında KOSGEB Sıfır Faizli İşletme Kredisi alan esnaf ve sanatkarımız, Kredi ve Kefalet Kooperatifi’nden de şartlarının uygun olması durumunda kredi kullanabilecekler” dedi.

Esnafın bu onu da yaşadığı sıkıntıların çözümü için AK Parti Aydın Milletvekilleri Mehmet Erdem ve Mustafa Savaş' dosya sunduklarını aynı zamanda Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifleri Genel Başkanı Yozgat Milletvekili Abdülkadir Akgül'ün de yoğun gayretlerini bildiklerini ifade eden Semih Özmeriç, "Esnaf ve sanatkarımızın sıkıntısını çözen herkese şükranlarımızı sunuyoruz. Yaşanan sıkıntı üzerine Sayın Vekillerimiz Mehmet Erdem ve Mustafa Savaş'a dosya hazırlayıp sıkıntının çözümü konusunda yardım istemiştik. Aynı zamanda Genel Başkanımız olan Yozgat Milletvekilimiz Abdülkadir Akgül de bu sıkıntının çözümü için yoğun gayret gösterdi. 5 Mayıs Cuma günü yayımlanan resmi gazete ile sıkıntı tamamen çözüldü. Esnafımız adına kendilerine müteşekkiriz" dedi. 

Başkan Özmeriç kararın 5 Mayıs 2017 Tarih 30057 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan Bakanlar Kurulu Kararına göre ‘2016 yılında uygulamaya konulan KOSGEB Sıfır Faizli İşletme Kredisi Faiz Desteği Protokolü ile 2017 yılı KOSGEB Sıfır Faizli İşletme Kredisi Faiz Desteği Protokolü kapsamında KOSGEB destekli kredilerden yararlanan esnaf ve sanatkarlar bu fıkra hükmünden istisnadır” şeklinde değiştirildiğini ifade etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.