Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

ESKİ PARLAMENTERLERDEN HAYIR ÇAĞRISI

SİYASET 10.04.2017 - 21:39, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 3076+ kez okundu.
 

ESKİ PARLAMENTERLERDEN HAYIR ÇAĞRISI

Anayasa değişikliği referandumuna sayılı günler kala, toplumun değişik kesimlerinden açıklamalar gelmeye devam ediyor. Bir açıklama da eski parlamenterlerden geldi.

AYDIN- 1 Cumhurbaşkanı Vekili, 4 Meclis Başkanı, 8 Başbakan Yardımcısı, 14 Genel Başkan, 110 Bakan ve 410 Milletvekili. 550 isim ortak bir açıklamayla yurttaşları başkanlık tuzağına karşı "hayır" oyu vermeye davet etti. 550 isim, Facebook'tan açtıkları "550 Milletvekili" adlı gruptan ortak açıklama yayımladı. Açıklamada, "Oylarınıza sunulacak olan son Anayasa değişiklikleri sonucunda 'Evet' çıkmasının ülkemizi bir beka sorununa sürükleyeceğini görüyoruz" denildi. "HAYIR'DA HAYR VARDIR" Açıklamada şöyle denildi: "TBMM'de değişik dönemlerde milletvekilliği ve senatörlük yapmış, seçilmiş temsilcileriniz olarak, referandum sürecinde sessiz kalamazdık. Oylarınıza sunulacak olan son Anayasa değişiklikleri sonucunda 'Evet' çıkmasının ülkemizi bir beka sorununa sürükleyeceğini görüyoruz. Halen TBMM'de görev yapan ve çoğunluğu sessiz kalan milletvekillerimize karşılık; ekte isimleri bulunan, aralarında TBMM başkanları, bakanlar ve parti genel başkanları olan önceki dönem milletvekilleri olarak 'Hayır' diyoruz. Cumhuriyet tarihinde ilk kez; bu kadar çok sayıda önceki dönem milletvekilinin zorunlu inisiyatifini halkımızın takdirlerine sunuyor ve Hayır'da hayır vardır diyoruz." Açıklamada imzası olan bazı isimler şöyle; Hüsamettin Cindoruk, Yaşar Okuyan, Altan Öymen, Sadettin Tantan, Zülfü Livaneli, Turhan Tayan, Şevket Bülent Yahnici, Ertuğrul Yalçınbayır, Ali Topuz, Uluç Gürkan, Ali Naili Erdem, Rıdvan Budak, Mustafa Sarıgül, Agah Oktay Güner, Deniz Bölükbaşı, Yaşar Topçu, Hikmet Sami Türk, Tınaz Titiz, Hikmet Uluğbay, Mithat Melen, Nesrin Ünal, Şükrü Elekdağ, Onur Öymen, Süheyl Batum, Ertuğrul Kumcuoğlu, Cengiz Altınkaya.
Anayasa değişikliği referandumuna sayılı günler kala, toplumun değişik kesimlerinden açıklamalar gelmeye devam ediyor. Bir açıklama da eski parlamenterlerden geldi.

AYDIN- 1 Cumhurbaşkanı Vekili, 4 Meclis Başkanı, 8 Başbakan Yardımcısı, 14 Genel Başkan, 110 Bakan ve 410 Milletvekili. 550 isim ortak bir açıklamayla yurttaşları başkanlık tuzağına karşı "hayır" oyu vermeye davet etti.

550 isim, Facebook'tan açtıkları "550 Milletvekili" adlı gruptan ortak açıklama yayımladı.

Açıklamada, "Oylarınıza sunulacak olan son Anayasa değişiklikleri sonucunda 'Evet' çıkmasının ülkemizi bir beka sorununa sürükleyeceğini görüyoruz" denildi.

"HAYIR'DA HAYR VARDIR"

Açıklamada şöyle denildi:

"TBMM'de değişik dönemlerde milletvekilliği ve senatörlük yapmış, seçilmiş temsilcileriniz olarak, referandum sürecinde sessiz kalamazdık. Oylarınıza sunulacak olan son Anayasa değişiklikleri sonucunda 'Evet' çıkmasının ülkemizi bir beka sorununa sürükleyeceğini görüyoruz. Halen TBMM'de görev yapan ve çoğunluğu sessiz kalan milletvekillerimize karşılık; ekte isimleri bulunan, aralarında TBMM başkanları, bakanlar ve parti genel başkanları olan önceki dönem milletvekilleri olarak 'Hayır' diyoruz. Cumhuriyet tarihinde ilk kez; bu kadar çok sayıda önceki dönem milletvekilinin zorunlu inisiyatifini halkımızın takdirlerine sunuyor ve Hayır'da hayır vardır diyoruz."

Açıklamada imzası olan bazı isimler şöyle;

Hüsamettin Cindoruk, Yaşar Okuyan, Altan Öymen, Sadettin Tantan, Zülfü Livaneli, Turhan Tayan, Şevket Bülent Yahnici, Ertuğrul Yalçınbayır, Ali Topuz, Uluç Gürkan, Ali Naili Erdem, Rıdvan Budak, Mustafa Sarıgül, Agah Oktay Güner, Deniz Bölükbaşı, Yaşar Topçu, Hikmet Sami Türk, Tınaz Titiz, Hikmet Uluğbay, Mithat Melen, Nesrin Ünal, Şükrü Elekdağ, Onur Öymen, Süheyl Batum, Ertuğrul Kumcuoğlu, Cengiz Altınkaya.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.