Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Eşinizi Facebook'tan hemen silin!

BİLİM 15.09.2015 - 18:29, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 3691+ kez okundu.
 

Eşinizi Facebook'tan hemen silin!

Facebook'ta eşiniz ya da sevgiliniz kayıtlıysa mutlaka silin. Nedenini öğrenince hak vereceksiniz...

Eşinizi ve sevgilinizi Facebook’tan silin! New York’lu bir evlilik terapisti olan Ian Kerner, evlilik ve ilişkilerin kısa sürmesinin nedenlerinden birinin de Facebook ve Twitter gibi sosyal medya siteleri olduğunu ve eğer ilişkilerin uzun süreli olmasını istiyorlarsa çiftlerin eşlerini ya da sevgililerini sosyal medya hesaplarında bulundurmamaları gerektiğini söyledi. tr.fobito.com’un haberine göre kendi ilişkisini bir deney platformu olarak kullanan Kerner, geçici bir süre için bir Facebook profili oluşturmuş ve bunun evliliklerini olumsuz yönde etkilediğini gözlemlemiş. Bunun nedenini ise kendi cümleleri ile “çünkü eşimin ne kadar yorgun olduğunu veya günce kaç kahve içtiğini bilmek durumunda olmadığımı düşünüyorum. Bu kadar küçük ve ekstra detayları bilmek, ilişkiyi ayakta tutan unsurlardan olan gizemi ve önceden tahmin edilemeyen şeyleri ortadan kaldırıyor. Çiftlere birbirlerini Facebook’tan silmelerini tavsiye ediyorum.” şeklinde açıklıyor. Dünya üzerinde 1.4 milyar kullanıcıya sahip olan Facebook geçtiğimiz günlerde günlük 1 milyar kullanıcı sayısına ulaştı ki bu da Facebook kullanıcılarının neredeyse tamamının gün içinde bir kez de olsa Facebook hesaplarına girdikleri anlamına geliyor. Elbette Facebook’ta çiftler ve kıskanç çiftler de var ki bu durum kimi zaman ciddi anlamda tartışmalara ve kıskanmalara yol açabiliyor. Kişilerin ne zaman çevrim içi oldukları, beğendikleri fotoğraflar ya da onların fotoğraflarını beğenen kişiler, arkadaşlarının ya da üçüncü kişilerin yaptığı yorumlar kimi zaman sorunlara ve tartışmalara, hatta kavgalara neden olabiliyor. Ian Kerner’in çalışmalarına göre günlük yaşamda sürekli bir arada olan ve Facebook’ta da arkadaş olan kişilerin ilişkilerindeki heyecan daha az düzeyde. Kerner, sosyal medya platformlarının tarafları birbirine yakınlaştırdığı düşünülse de ilişkide olması gereken iki taraf arasındaki mesafeyi azalttığı ve gizemi neredeyse tamamen ortadan kaldırdığı için ilişkiye zarar verdiğini savunuyor.
Facebook'ta eşiniz ya da sevgiliniz kayıtlıysa mutlaka silin. Nedenini öğrenince hak vereceksiniz...

Eşinizi ve sevgilinizi Facebook’tan silin! New York’lu bir evlilik terapisti olan Ian Kerner, evlilik ve ilişkilerin kısa sürmesinin nedenlerinden birinin de Facebook ve Twitter gibi sosyal medya siteleri olduğunu ve eğer ilişkilerin uzun süreli olmasını istiyorlarsa çiftlerin eşlerini ya da sevgililerini sosyal medya hesaplarında bulundurmamaları gerektiğini söyledi.

tr.fobito.com’un haberine göre kendi ilişkisini bir deney platformu olarak kullanan Kerner, geçici bir süre için bir Facebook profili oluşturmuş ve bunun evliliklerini olumsuz yönde etkilediğini gözlemlemiş. Bunun nedenini ise kendi cümleleri ile “çünkü eşimin ne kadar yorgun olduğunu veya günce kaç kahve içtiğini bilmek durumunda olmadığımı düşünüyorum. Bu kadar küçük ve ekstra detayları bilmek, ilişkiyi ayakta tutan unsurlardan olan gizemi ve önceden tahmin edilemeyen şeyleri ortadan kaldırıyor. Çiftlere birbirlerini Facebook’tan silmelerini tavsiye ediyorum.” şeklinde açıklıyor.

Dünya üzerinde 1.4 milyar kullanıcıya sahip olan Facebook geçtiğimiz günlerde günlük 1 milyar kullanıcı sayısına ulaştı ki bu da Facebook kullanıcılarının neredeyse tamamının gün içinde bir kez de olsa Facebook hesaplarına girdikleri anlamına geliyor. Elbette Facebook’ta çiftler ve kıskanç çiftler de var ki bu durum kimi zaman ciddi anlamda tartışmalara ve kıskanmalara yol açabiliyor. Kişilerin ne zaman çevrim içi oldukları, beğendikleri fotoğraflar ya da onların fotoğraflarını beğenen kişiler, arkadaşlarının ya da üçüncü kişilerin yaptığı yorumlar kimi zaman sorunlara ve tartışmalara, hatta kavgalara neden olabiliyor.

Ian Kerner’in çalışmalarına göre günlük yaşamda sürekli bir arada olan ve Facebook’ta da arkadaş olan kişilerin ilişkilerindeki heyecan daha az düzeyde. Kerner, sosyal medya platformlarının tarafları birbirine yakınlaştırdığı düşünülse de ilişkide olması gereken iki taraf arasındaki mesafeyi azalttığı ve gizemi neredeyse tamamen ortadan kaldırdığı için ilişkiye zarar verdiğini savunuyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.