Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Esed artık...

SANAT 18.06.2015 - 13:13, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 2924+ kez okundu.
 

Esed artık...

ABD'nin Esed ile ilgili yaptığı açıklama Ortadoğu dengelerini değiştirecek.

ABD Genelkurmay Başkanı Martin Dempsey Temsilciler Meclisi'nde, ABD'nin Ortadoğu'daki stratejisi üzerine düzenlenen oturumda konuştu. Dempsey konuşmasında Esed'in gücünü kaybettiğine ve artık savunmaya geçtiğine işaret etti. Dempsey geçen hafta İsrail’e yaptığı ziyarette Beşar Esed’in görevi bırakmasına ya da rejimin çökmesine yönelik senaryoların tartışıldığını ve “Yakın gelecekte, rejimin savunmaya çekileceği ve Alevi, Şii ve bazı azınlık grupları korumayı sınırlandıracağı" yönünde bir fikir birliği bulunduğunu belirtti. ABD Savunma Bakanı Carter da milletvekillerinin Suriye'de Beşar Esed'in gücünü kaybettiğine dair haberlerin bulunduğunu hatırlatması üzerine, Esed'in içinde yer almayacağı bir dönüşümü görmek istediklerini ve bunun da mümkün olduğunu söyledi. Carter, "Bu mümkün, çünkü Esed'in güçleri daha da zayıfladı, büyük kayıplar yaşadılar, sıkıntı yaşıyorlar, kaynakları tükenmiş durumda" değerlendirmesinde bulundu.
ABD'nin Esed ile ilgili yaptığı açıklama Ortadoğu dengelerini değiştirecek.

ABD Genelkurmay Başkanı Martin Dempsey Temsilciler Meclisi'nde, ABD'nin Ortadoğu'daki stratejisi üzerine düzenlenen oturumda konuştu. Dempsey konuşmasında Esed'in gücünü kaybettiğine ve artık savunmaya geçtiğine işaret etti.

Dempsey geçen hafta İsrail’e yaptığı ziyarette Beşar Esed’in görevi bırakmasına ya da rejimin çökmesine yönelik senaryoların tartışıldığını ve “Yakın gelecekte, rejimin savunmaya çekileceği ve Alevi, Şii ve bazı azınlık grupları korumayı sınırlandıracağı" yönünde bir fikir birliği bulunduğunu belirtti.

ABD Savunma Bakanı Carter da milletvekillerinin Suriye'de Beşar Esed'in gücünü kaybettiğine dair haberlerin bulunduğunu hatırlatması üzerine, Esed'in içinde yer almayacağı bir dönüşümü görmek istediklerini ve bunun da mümkün olduğunu söyledi. Carter, "Bu mümkün, çünkü Esed'in güçleri daha da zayıfladı, büyük kayıplar yaşadılar, sıkıntı yaşıyorlar, kaynakları tükenmiş durumda" değerlendirmesinde bulundu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.